Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τους ευάλωτους εργαζομένους από τις επικίνδυνες ουσίες;

Από το osha.europa.eu
Ορισμένες ομάδες εργαζομένων διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες όταν εκτίθενται σε επικίνδυνες ουσίες. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή οι εν λόγω εργαζόμενοι δεν διαθέτουν εμπειρία, δεν έχουν λάβει ενημέρωση ή είναι σωματικά περισσότερο ευάλωτοι. Επίσης μπορεί να οφείλεται στο ότι οι εργαζόμενοι αυτοί αλλάζουν συχνά θέσεις εργασίας,ή εργάζονται σε τομείς όπου η ενημέρωση είναι ανεπαρκής ή παρουσιάζουν..

Αύριο οι υπογραφές για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου (IGB)

Από το newmoney.gr
Την διακυβερνητική συμφωνία για τον διασυνδετικό αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB) θα υπογράψουν αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με την ομόλογό του υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας Temenuzhka Petkova.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος ο κ. Χατζηδάκης αναχωρεί σήμερα το βράδυ για τη Σόφια, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Ενέργειας κ. Γεράσιμο Θωμά. To πρωί της Πέμπτης ο υπουργός ΠΕΝ θα έχει..

Στα Τέλη Οκτωβρίου το Νομοσχέδιο για την Αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ

Από το energia.gr
Το νομοσχέδιο για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ θα κατατεθεί στη Βουλή στα τέλη Οκτωβρίου, μαζί με τις ρυθμίσεις για την ΔΕΗ, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, στο στρατηγικό συνέδριο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι δεν αποκλείεται..

"Πράσινη ανάπτυξη": η νέα θρησκεία των πολιτικών εχέγγυο νέων δεινών για τους Έλληνες.


Από το greeklignite.blogspot.com
Είναι ομολογουμένως εντυπωσιακή η μετάλλαξη του Σύριζα απ' το 2011 μέχρι το 2019, από την αυτοβαυκαλιζόμενη "πρώτη φορά αριστερά" σ' ένα ακόμα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, απ' αυτά που εξαπατούν τους πολίτες προκειμένου να διαιωνίζουν τη διατήρηση του καπιταλιστικού πρότυπου. Δεν διδάχτηκαν τίποτα απ' την κατάρρευση του μεταλλαγμένου Πασοκ, που απ' το κεντροαριστερό προφίλ επί Αντρέα εξελίχθηκε..

Το Ιερό Δισκοπότηρο της ενέργειας αναζητούν 20 νεοφυείς εταιρείες

Από το energypress.gr
Περίπου 20 εταιρείες ανά τον κόσμο εργάζονται σήμερα ώστε να αναπτύξουν νέα τεχνολογία για την παραγωγή ενέργειας που θα μπορούσε να σώσει τον πλανήτη από την καταστροφή της υπερθέρμανσης. Οι εταιρείες αυτές προσπαθούν να ανακαλύψουν το λεγόμενο Ιερό Δισκοπότηρο της ενέργειας, δηλαδή την πυρηνική σύντηξη, και να την εκμεταλλευθούν εμπορικά. Οι δυνατότητες που προσφέρει η πυρηνική σύντηξη είναι τεράστιες. Ενα λίτρο καυσίμου που..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΠΣΕΕΠ


Από το pseep.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Εθελοντική Αιµοδοσία είναι µια ύψιστη πράξη αγάπης, προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης. Οι εθελοντές Αιµοδότες µε τη συστηµατική προσφορά τους αποδεικνύουν την ευαισθησία και την ανθρωπιά τους, προσφέροντας δώρο ζωής σε συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Οι νέες ηµεροµηνίες Αιµοδοσιών του ΠΣΕΕΠ είναι οι εξής :

Μπουλντόζες στις αρχές του 2020 για την νέα μονάδα της Elpedison στη Θεσσαλονίκη - Μπαίνει σε λειτουργία το 1ο εξάμηνο του 2023

Από το energypress.gr
Ζήτημα μερικών μηνών θεωρείται η έναρξη των πρώτων εργασιών από την Elpedison για την κατασκευή της νέας της μονάδας συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο το φυσικό αέριο, ύψους περίπου 400 εκατ ευρώ, και ισχύος 826 MW, έξω από την Θεσσαλονίκη.

Σε συνέχεια της άδειας που έλαβε πρόσφατα από την ΡΑΕ, η Elpedison "φουλάρει" τις μηχανές, προκειμένου να ξεκινήσει, ει δυνατόν στις..