Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Το Tullow Oil διατηρεί τις προοπτικές παραγωγής για ολόκληρο το έτος






 Η εταιρεία εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου Tullow Oil  διατήρησε την Τετάρτη την πρόβλεψή της για παραγωγή 58.000 με 64.000 βαρέλια ημερησίως για το 2023 και δήλωσε ότι η..

Το Καζακστάν θα στείλει 100.000 τόνους αργού στη Γερμανία μέσω Druzhba τον Μάιο

  





Οι εξαγωγές πετρελαίου του Καζακστάν στη Γερμανία μέσω του ρωσικού αγωγού Druzhba αναμένεται να φτάσουν τους 100.000 τόνους τον Μάιο, δήλωσε την Τετάρτη η εταιρεία διαχείρισης..

Hellleniq Energy: Άνοδος αμοιβών ΔΣ - Γενικών Διευθυντών κατά 112% στο πρώτο τρίμηνο

 





Η εταιρική διακυβέρνηση της Helleniq Energy συνεχίζει να εμφανίζει αποκλίσεις, αλλά διαθέτει μια και μόνη σταθερά : ‘Όταν πρόκειται για αμοιβές του διοικητικού συμβουλίου – γενικών διευθυντών οι πληρωμές πραγματοποιούνται προκαταβολικά πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του..

Η Νορβηγία Αψηφά τους Ακτιβιστές και Προχωρά σε Νέες Έρευνες Υδρογονανθράκων





 "Η πετρελαϊκή περιπέτεια στον βορρά μόλις ξεκίνησε", δήλωσε στην αρχή του μήνα ο υπουργός Πετρελαίου και Ενέργειας της χώρας, ο οποίος κάλεσε τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νορβηγίας να εκπληρώσουν την κοινωνική τους ευθύνη για τη διασφάλιση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας και "να μην αφήσουν καμία πέτρα..

Η έναρξη παραγωγής του διυλιστηρίου Pemex καθυστερεί και πάλι





 Το διυλιστήριο Olmeca που η διοίκηση του Lopez Obrador ανέφερε ως σημαντικό ορόσημο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των καυσίμων του Μεξικού έχει καθυστερήσει για άλλη μια φορά.

Η έναρξη λειτουργίας του διυλιστηρίου ήταν αρχικά προγραμματισμένη να αρχίσει..

1.650 εργαζόμενοι στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου της Βόρειας Θάλασσας θα απεργήσουν στη μεγαλύτερη απεργία μέχρι στιγμής




Περίπου 1.650 εργολάβοι υπεράκτιων εταιρειών στη Βόρεια Θάλασσα θα ξεκινήσουν δύο νέους γύρους 48ωρης απεργίας σε αυτό που σύμφωνα με συνδικάτο είναι η μεγαλύτερη απεργία στον κλάδο μέχρι στιγμής.

Οι εργαζόμενοι απεργούν σε..

Με δύο πλοία αντί για ένα το πλωτό τερματικό LNG της Elpedison στη Θεσσαλονίκη

 




Δεύτερο πλοίο προσθέτει η Elpedison στο πλωτό τερματικό LNG που σχεδιάζει στον Θερμαϊκό Κόλπο, σύμφωνα με τροποποίηση της άδειας της που αιτήθηκε στη ΡΑΑΕΥ.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Νέα βάση ενεργειακής συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο;

 




Μπορεί να τερματιστεί η ακινησία των τελευταίων χρόνων στο κομμάτι της εμπορικής εκμετάλλευσης κοιτασμάτων φυσικού αερίου (ΦΑ) της Κύπρου; Αυτός είναι ο βασικός στόχος ενός νέου ενεργειακού σχεδίου Κύπρου – Ισραήλ που περιλαμβάνει έναν αγωγό από τα κοιτάσματα του Ισραήλ προς την Κύπρο καθώς και ένα εργοστάσιο, όπου θα υγροποιείται το αέριο που έρχεται από το Ισραήλ αλλά και από τα κοιτάσματα της Κύπρου. Εάν προχωρήσει μια τέτοια προοπτική, η Κύπρος θα μπορέσει ..

Ο ρόλος των Shell και Equinor στην ανάπτυξη πυρηνικής σύντηξης που αλλάζει τον κόσμο

 





Οι πετρελαϊκοί γίγαντες Equinor και Shell θα μπορούσαν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην μεγέθυνση της κλίμακας και στην εμπορευματοποίηση της ενέργειας από πυρηνική σύντηξη, όπως ειπώθηκε..

Υδρογονάνθρακες: Εντός του 2023 η ερμηνεία των σεισμικών για το «μπλοκ 2» στα χέρια… της Energean – Τα βήματα για τα «Ιωάννινα»





 Εντός του 2023 η Energean αναμένεται να έχει στη διάθεση της την ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων για το θαλάσσιο «μπλοκ 2» που βρίσκεται δυτικά της Κέρκυρας και στο όρια με την Ιταλία.

Αυτό αναφέρουν..