Σάββατο 21 Απριλίου 2018

«Στόχος τα βιοκαύσιμα να μπουν στο παιχνίδι των ανταγωνιστικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας»

Από το dikaiologitika.gr
Πρωτοβουλίες ώστε η νέα γενιά των βιοκαυσίμων να έλθει στο προσκήνιο, ξανακερδίζοντας το «στοίχημα» της ανταγωνιστικότητας έναντι των άλλων καυσίμων, αλλά και συνολικά έδαφος μεταξύ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αναλαμβάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η BBI (Βio-Βased Ιndustries), στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αναθέσει να φέρει σε επαφή την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους παραγωγούς βιοκαυσίμων, παρουσίασε σήμερα..

1Η ΜΑΗ

 
      


ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΚΕΕΠ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το ΣΚΕΕΠ εκφράζει τις ευχαριστίες του προς το σύνολο των εργαζομένων για την απαιτούμενη δύναμη και στήριξη στο θεσμό του Σωματείου μας, που έδωσε η μεγάλη συμμετοχή τους στις εκλογές του ΠΣΕΕΠ. 

Ευχαριστούμε εσάς που δείξατε..

Το "ηθικό πλεονέκτημα", που έγινε "ηθικός κατήφορος", της δήθεν "πρώτης φορά αριστεράς".


Από το greeklignite.blogspot.gr
Αυτό το ιστολόγιο δεν γράφει μόνο για τη ΔΕΗ, αλλά, καθώς ο λιγνίτης συνδέεται επί 65 χρόνια με τη δημόσια ΔΕΗ, παρακολουθεί την επικαιρότητα και δεν "μάσησε" ποτέ τα λόγια του για τα τεκταινόμενα εκεί. Έτσι, το καλοκαίρι 2014 αποκάλυψε το μέγα σκάνδαλο της "στημένης" επιστράτευσης των απεργών ενάντια στη "Μικρή ΔΕΗ", που λίγο αργότερα έφθασε στη Βουλή ως ερώτηση του Σύριζα, και στις 22/1/2015 δημοσίευσε προκήρυξη μεταβολών υπηρεσιακής κατάστασης προσωπικού στη ΔΕΗ όταν στις 25/1/2015 είχαμε βουλευτικές εκλογές. Επίσης κάλυψε τη μεγάλη κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο Αμυνταίου, που έγινε τον Ιούνιο 2017. Σήμερα υπάρχει μια νέα αποκάλυψη, διαβάστε μέχρι το τέλος.

Καταρχήν η επικαιρότητα είναι πως στις 18/4 κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου με τίτλο "Διαρθρωτικά μέτρα..

Ολοταχώς για τις άδειες στο «10» η ExxonMobil

Από το philenews.com
Συμπληρώθηκαν όλες οι εξειδικευμένες υποθαλάσσιες έρευνες που προβλέπονταν να γίνουν, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία για τις δύο προγραμματισμένες γεωτρήσεις της κοινοπραξίας ExxonMobil - Qatar Petroleum στους στόχους «Δελφίνη» και «Ανθεία» στο τεμάχιο «10».

Εντός των προκαθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες έρευνες, από ειδικό σκάφος «Ocean Investigator», που τις τελευταίες μέρες σάρωσε..

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΚΕΕΠ


Σ. Αραβία:Tα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν αλλά όχι αρκετά

Από το worldenergynews.gr
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, δήλωσε την Παρασκευή  20/4/2018 ότι τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου έχουν μειωθεί από τα υψηλά επίπεδα που βρίσκοντας, αλλά δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει αρκετά.

"Σήμερα τα αποθέματα εξακολουθούν..

Baker Hughes: Αύξηση στις πλατφόρμες πετρελαίου στις ΗΠΑ για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας προσέθεσαν νέες πλατφόρμες για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς σχεδιάζουν να ενισχύσουν τις δαπάνες για γεωτρήσεις φέτος με τιμές αργού να βρίσκονται κοντά  στα υψηλά τριετίας.

Συγκεκριμένα προστέθηκαν 5 πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 20 Απριλίου, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 820, το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes την Παρασκευή 20/4/2018.

Περισσότερο από το ήμισυ των πετρελαιοπηγών  βρίσκονται..

Προς νέα πετρελαϊκή κρίση;

Από το naftemporiki.gr
Ποιος ελέγχει σήμερα την αγορά πετρελαίου; Κάποιοι δεν θα διστάσουν να απαντήσουν ο ΟΠΕΚ. Το πετρελαϊκό καρτέλ πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά πέτυχε να πείσει τα μέλη του και τη Ρωσία να συνεργαστούν σε μία δυναμική παρέμβαση στην αγορά, που απορρόφησε το πλεόνασμα προσφοράς και στήριξε τις τιμές. Εάν ο ηγέτης του καρτέλ, η Σ. Αραβία, που προωθεί mega-project πολλών δισ., θελήσει να δει τις τιμές στα 80-100 δολ., όπως αφήνεται να διαρρεύσει, έχει τον τρόπο να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση. Άλλοι θα δείξουν προς τους ανεξάρτητους παραγωγούς της Β. Αμερικής.

Η επανάσταση των σχιστολιθικών κοιτασμάτων απογείωσε..