Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση για το πετρέλαιο από το 1986

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πτωτικά κινούνται για όγδοη εβδομάδα οι τιμές του πετρελαίου, καταγράφοντας την μεγαλύτερη πτώση από το 1986, εξαιτίας της απότομης μείωσης της κινεζικής παραγωγής η οποία ενίσχυσε τις ανησυχίες για τη ζήτηση πετρελαίου από την Κίνα.

Η τιμή του αμερικανικού πετρελαίου υποχωρεί κατά 1,4% στα 40,74 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του Brent βρίσκεται κοντά στο να καταγράψει την έβδομη εβδομαδιαία πτώση στα 45.78 δολάρια το βαρέλι.

Πρόκειται για την πιο μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση που καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου εδώ και 29 χρόνια. Στα τέλη του 1985 οι τιμές του πετρελαίου μέσα σε διάστημα πέντε μηνών έπεσαν από τα 30 δολάρια στα 10 δολάρια, όταν ο ΟΠΕΚ αύξησε την παραγωγή του προκειμένου να ξανακερδίσει μερίδιο αγοράς μετά από μια αύξηση της παραγωγής από χώρες εκτός ΟΠΕΚ.

Ο χρυσός κινείται στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιουλίου, καθώς ο προβληματισμός για την κινεζική οικονομία «σπρώχνει» τους επενδυτές στην ασφάλεια του κίτρινου μετάλλου.


ΠΗΓΗ: pronews.gr

Διεθνές συνέδριο για τον Κόλπο της Ελευσίνας τον Σεπτέμβριο.

5.1
Ένα πολύ ενδιαφέρον διεθνές συνέδριο με θέμα τις περιβαλλοντικές προοπτικές του Κόλπου της Ελευσίνας θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 11 και 12 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα (Δημαρχείο). Μέσα στο πλαίσιο  πολύχρονων ερευνών θα γίνει παρουσίαση πλήθους νέων μελετών και ευρημάτων για το υπό ανάρρωση οικοσύστημα του Κόλπου. Η σύνθεση των επιστημονικών αποτελεσμάτων του συνεδρίου θα γίνει από τον Καθηγητή κ. Μιχάλη Σκούλλο, επί σειρά ετών μελετητή του Κόλπου, ο οποίος και απευθύνει την παρακάτω πρόσκληση εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου.

Η πρόσκληση

«Ο καθηγητής κ. Μιχαήλ Σκούλλος εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα τις Περιβαλλοντικές Προοπτικές του Κόλπου της Ελευσίνας, σας προσκαλεί να ...

Ενιαία κλίμακα για μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και κινητές αξίες σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο

Αποτέλεσμα εικόνας για Ενιαία κλίμακα για μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και κινητές αξίες σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο
Ενιαία φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα που προέρχονται από μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και κινητές αξίες σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης το οποίο θα τεθεί σε γνώση των δανειστών της χώρας το επόμενο διάστημα μετά τις εκλογές. Ηδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης έχει ξεκινήσει την επεξεργασία, στοχεύοντας με τη νέα κλίμακα να ελαφρυνθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και να επιβαρυνθούν περαιτέρω τα υψηλά εισοδήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τη νέα ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος τα....

Σκάει "βόμβα" στο ασφαλιστικό: οι αλλαγές που θα απαιτήσουν οι δανειστές

Σκάει "βόμβα" στο ασφαλιστικό: οι αλλαγές που θα απαιτήσουν οι δανειστές
Μείωση των συντελεστών αναπλήρωσης -δηλαδή των συντελεστών βάσει των οποίων θα προκύπτει το ύψος των συντάξεων που θα απονέμονται από εδώ και στο εξής- ψαλίδισμα των συντάξεων που χορηγούνται ήδη έτσι ώστε να εξοικονομηθεί ποσό της τάξεως των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2016, κατάργηση του ΕΚΑΣ αλλά και ριζική αναμόρφωση του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών ειδικά για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Είναι μερικά μόνο από τα «καυτά κεφάλαια» του νέου ασφαλιστικού με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη η ελληνική πλευρά ενόψει της κατάθεσης του νέου ασφαλιστικού τον Οκτώβριο. Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση μιλάει....

Πώς οι αγωγοί έσωσαν το αμερικανικό shale

Αποτέλεσμα εικόνας για Πώς οι αγωγοί έσωσαν το αμερικανικό shale
Η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα της αμερικανικής παραγωγής shale oil συνεχίζει να εκπλήσσει την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, ιδιαίτερα όσους πίστευαν ότι, με την πτώση της τιμής του πετρελαίου, πολλά από τα αμερικανικά πεδία παραγωγής υδρογονανθράκων από σχιστόλιθο θα έκλειναν λόγω υψηλού κόστους. Πώς τελικά διεσώθη το αμερικανικό shale; Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι νέοι αγωγοί που ξεκινούν από το Τέξας και βοήθησαν ώστε να αποφευχθεί ένα "έμφραγμα" στη ροή παραδόσεων πετρελαίου από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι μόλις ...