Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Συγκλονιστική επιστολή πιλότου της ΠΑ:Τους τα χαρίζω αν είναι να σωθεί η Ελλάδα!



Ένα γράμμα-κατάθεση ψυχής αλλά και οργής και περιφρόνησης για όλους όσους συζητούν σήμερα αν θα κόψουν 100 ή 200 ευρώ από τις αποδοχές των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, έφθασε χθες στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.Το υπογράφει με το όνομα Γιώργος Θαλάσσης ένας από τους «αετούς του Αιγαίου»- ένας από τα παιδιά αυτά που προστατεύουν την εθνική μας κυριαρχία παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κυνηγώντας Τούρκους εισβολείς.
Φυσικά το πραγματικό του όνομα είναι διαφορετικό από αυτό του Γιώργου Θαλάσση, που ήταν ο μικρός ήρωας των παιδικών μας χρόνων στο εικονογραφημένο περιοδικό.
Φυσικά και του απαγορεύεται σαν εν ενεργεία αξιωματικός να μιλήσει δημόσια. Αλλά κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τη φωνή της ψυχής αυτού του Έλληνα πιλότου που προφανώς εκπροσωπεί και όλους τους άλλους συναδέλφους του.
Το γράμμα του είναι πραγματικά συγκλονιστικό:
«Όσο κι αν προσπαθήσουν να μικρύνουν αυτό που κάνουμε μέσα στο αεροπλάνο, όσο κι αν παλέψουν να μας παρουσιάσουν σαν μία επαγγελματική κατηγορία ενστόλων που πρέπει να μας κόψουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα, να τους πεις κύριε Χαρδαβέλλα (μου γράφει ο πιλότος του F16) ότι δεν θα μπορέσουν να μας στερήσουν ποτέ τον δικό μας γαλάζιο ουρανό της Ελλάδος που είναι το σπίτι μας και δεν θα συρρικνώσουν την αγάπη που έχουμε για την πατρίδα.
Τους χαρίζουμε και τα 100 και τα 200 ευρώ κι όλο μας το μισθό, αν χρειάζεται αυτό για τη σωτηρία της χώρας.
Όταν εγώ πιάνω στα ψαλίδια τον Τούρκο εισβολέα και λοκάρω το δικό του αεροπλάνο στους δικούς μου πυραύλους, τότε βλέπω σαν μυρμήγκια τους 300 στη Βουλή που θα αποφασίσουν αν αυτό που κάνω αξίζει περισσότερα ή λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα.
Όταν φωνάζω στο κέντρο επιχειρήσεων καθώς κυνηγάω τον Τούρκο «Fox-1» (δηλαδή είμαι σε θέση εικονικής βολής με πύραυλο Sparrow) και μετά «Fox-2» (για βολή με ΑΙΜ-9) είναι σαν να αγκαλιάζω για να την προστατεύσω, όπως το μωρό που απέκτησα πριν δυο μήνες.
Τους τα χαρίζω όλα αν έτσι θα σωθεί η Ελλάδα. Δεν τους χαρίζω ποτέ την τιμή μου, την περηφάνια μου και αυτό το απέραντο γαλάζιο πάνω από το Αιγαίο που εκεί συναντάω το δικό μας ήρωα, τον Κώστα Ηλιάκη να μου χαμογελάει από τη μια γωνιά και να με καθοδηγεί». 
ΠΗΓΗ:e-nea24.blogspot.gr

Πάρτι εκατομμυρίων στις Μη Κυβερνητικές Oργανώσεις με τα δικά μας λεφτά



Πληρώσαμε “χρυσάφι” μελέτη για την καταγραφή των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας 
- Χιλιάδες ευρώ για την κατασκευή ψαράδικων με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα
- Από την τσέπη των Ελλήνων φορολογουμένων η επιμόρφωση των νομικών σε νησιά Φίτζι, Τρινιντάντ και Τομπάγκο
- Πόσο κόστισε το Κέντρο Στήριξης Γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στην Καμπούλ
Τεράστια ποσά πήραν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τη δεκαετία 2000-2010, χρήματα που πλήρωσε ο έλληνας φορολογούμενος και τα οποία δαπανήθηκαν σε απίστευτες δραστηριότητες. 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real News, οργανώσεις ξόδεψαν ποσά για την βιώσιμη ανάπτυξη στο Κόσοβο, για την κατασκευή αλιευτικών σκαφών με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα και για μελέτη για την καταγραφή της πληθυσμιακής ομάδας των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα.......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιορδανία: Ογκώδεις Διαδηλώσεις για τη Νέα Αύξηση της Τιμής των Καυσίμων



Χιλιάδες Ιορδανοί διαδήλωσαν χθες βράδυ εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες.
Σε μια σειρά κινητοποιήσεων στις περισσότερες εκ των οποίων ηγήθηκε η Μουσουλμανική Αδελφότητα, Ιορδανοί πολίτες από το Αμάν ως την πόλη Μάαν στο νότο απαίτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Φάιζ Ταραουνέχ μετά την αύξηση της τιμής των καυσίμων κατά 10%.
Η κυβέρνηση ανέφερε ότι η αύξηση είναι αναγκαία για να καλυφθεί το έλλειμμα 4,2 δισ. δολαρίων στον προϋπολογισμό, που υποστηρίζει ότι οφείλεται στην πολυετή επιχορήγηση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.
Οι διαδηλωτές στράφηκαν εναντίον της μοναρχίας, που κατηγόρησαν ότι ανέχεται την διαφθορά, που πρόβαλαν ως την πραγματική αιτία της οικονομικής κρίσης στην Ιορδανία. «Το παλάτι στέκει ανάμεσα στο λαό και τα δικαιώματά του», ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές.
Ισλαμιστές, αριστεροί και ακτιβιστές κάλεσαν την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφαση. Έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, διαδηλωτές υποστήριζαν ότι η απόφαση να αυξηθούν οι τιμές των καυσίμων υπαγορεύτηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα.
«Την αληθινή νομιμοποίηση την δίνει ο λαός, όχι τα ξένα συμφέροντα. Η Αμερική δεν προστάτευσε τον [ανατραπέντα πρόεδρο της Τυνησίας] Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν 'Αλι, ούτε τον [θανόντα πρώην ηγέτη της Λιβύης] Μουάμαρ Καντάφι», προειδοποίησε ο Ζεκί Μπάνι Ρσάιντ, ανώτατο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν οι μεγαλύτερες των τελευταίων τριών μηνών στην Ιορδανία, όπου διαδηλωτές παρακινούμενοι από τις λαϊκές εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής 'Ανοιξης καλούν τους τελευταίους 18 μήνες να δοθεί στο λαό το δικαίωμα να εκλέγει κυβερνήσεις. Ως σήμερα, στο χασεμιτικό βασίλειο τις κυβερνήσεις έχει αποκλειστικό προνόμιο να διορίζει ο μονάρχης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Η Ιαπωνία δεν αγοράζει πια πετρέλαιο από το Ιράν


иран нефть иран  провинция Хузеста
Η Ιαπωνία για πρώτη φορά στο 31 χρόνια έχει τερματίσει εντελώς τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Σχετική δήλωση έκανε σήμερα η Διεύθυνση των φυσικών πόρων και ενέργειας του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας. Μέχρι πρόσφατα η αγορά του ιρανικού πετρελαίου κάλυπτε το 10% της κατανάλωσης πετρελαίου στη Ιαπωνία.
Σύμφωνα με τους ντόπιους αναλυτές, η απόφαση της κυβέρνησης μπορεί να πλήξει σοβαρά την ιαπωνική οικονομία, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές των πρώτων υλών. Το πλήρες εμπάργκο πετρελαίου από το Ιράν η Ιαπωνία δεν το έχει εγκρίνει ακόμη. Όμως μακροπρόθεσμα η άρνηση για προμήθεια της ιρανικής πρώτης ύλης μπορεί να καταστεί δυνατή.
Το 2011 η Ιαπωνία ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής του ιρανικού πετρελαίου μετά την ΕΕ και την Κίνα. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Οι απώλειες που θα υποστούν 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι από τις νέες περικοπές



Ετήσιες απώλειες από 720 έως και 7.280 ευρώ το χρόνο, οι οποίες αντιστοιχούν σε 1,3 έως και 2 μηνιαίες συντάξεις, θα υφίστανται από το 2013 περίπου 2,8 εκατομμύρια συνταξιούχοι αν επιβληθούν οι νέες περικοπές-σοκ που εισηγείται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η κατάργηση των «υπολειμμάτων» των Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας, τα οποία χορηγούνται ακόμη ως πρόσθετα επιδόματα στις κύριες συντάξεις, η πλήρης εξάλειψη της 13ης και της 14ης επικουρικής σύνταξης καθώς και οι κλιμακωτές περικοπές 2%-10% στα συνολικά ποσά κύριων και επικουρικών συντάξεων, τα οποία υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ, αναμένεται να προκαλέσουν σε όλους τους συνταξιούχους εισοδηματικές απώλειες 9% έως 16% σε ετήσια βάση.
Όπως προκύπτει από αναλυτικό πίνακα με ενδεικτικά παραδείγματα που παρουσιάζει σήμερα ο «ΤτΚ» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ζώντας στη ..."Δημοκρατία των τραπεζών"

Τέλος στη Ντροπή. Τροπή και Ανατροπή_

Βγαίνουν οι..υδροφόρες για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές


Βγαίνουν οι..υδροφόρες για να αντιμετωπίσουν τους διαδηλωτές
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας αποκάλυψε πως το επόμενο διάστημα θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως φαίνεται η ΕΛ.ΑΣ ενόψει της ψήφισης των μέτρων, ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων με νέες μεθόδους , όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Σχεδιάζουμε μια νέου τύπου διαχείριση των επεισοδίων με τη ρίψη νερού. Το να καταργηθούν τα χημικά είναι μια μεγάλη λέξη. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι θα ελαχιστοποιηθούν».
Ο Νίκος Δένδιας μάλιστα μίλησε και για νέα νομοθετική ρύθμιση
«Προχωράμε στην εκπόνηση νομοθετήματος με βάση την πρόταση του Δήμου Αθηναίων για τις προϋποθέσεις των συγκεντρώσεων στο Κέντρο και με σεβασμό στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας. Δεν μπορούν 100 άτομα να κλείνουν την Πανεπιστημίου και την πλατεία Συντάγματος και η πόλη να ασφυκτιά».
Ακόμα ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, ετοιμάζεται ειδική ομάδα, η οποία θα διαθέτει βαρύ οπλισμό « Μια ειδικά εκπαιδευμένη και επαρκής αστυνομική μονάδα θα πρέπει να έχει τον κατάλληλο οπλισμό που θα της επιτρέψει να αντιπαρατεθεί με το οργανωμένο έγκλημα.
Με το όπλο των 9 χιλιοστών είναι εξαιρετικά δυσχερής η αντιμετώπιση των κακοποιών με τα καλάσνικοφ. Η μονάδα αυτή θα λειτουργεί σαν μια ανεξάρτητη δύναμη στο πρότυπο της ΔΙΑΣ. Μια ανεξάρτητη, υπό την έννοια της αυτοτελούς διοίκησης αλλά και αποκεντρωμένη, δύναμη».
Οσον αφορά την επιχείρηση « Ξένιος Ζευς» ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σημείωσε ότι θα επεκταθεί και στην περιφέρεια ενώ μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα παραχωρηθούν άλλα δύο στρατόπεδα για την φιλοξενία των παράνομων μεταναστών. «Το ένα από αυτά φιλοδοξώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ότι θα λειτουργεί κανονικά» ανέφερε χαρακτηριστικά
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Να γιατί ραγίζει ξαφνικά η καρδιά της Μέρκελ για τους Έλληνες…


Μήπως τελικά πίσω από αυτό το θέμα κρύβεται και η πραγματική αιτία της ελληνικής κρίσης?

του Λάζαρου Ελευθεριάδη
Στην Ελλάδα υπάρχουν, αρκετοί θα έλεγα, Εμπορευματικοί σταθμοί μικρής κλίμακος (Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, κτλ.), κανείς όμως του μεγέθους και τής αντίστοιχης Εμπορευματικής στόχευσης και εμβέλειας, όπως ο νέος υπό ανέγερση Παγκόσμιος Εμπορευματικός Σταθμός στην περιοχή του Θριάσιου πεδίου στην Αττική.
Εδώ και αρκετά χρόνια η κινεζικών συμφερόντων, κορυφαία μεταφορική εταιρεία στον κόσμο, COSCO Α.Ε, έχει σχεδόν «αποκλειστικά» αναλάβει την εκμετάλλευση της σημαντικότερης εμπορικής εισόδου από την Ασία πρός στην Ευρώπη, με την συμφωνία εκμετάλλευσης μέρους του λιμένος Πειραιά, κατόπιν διακρατικής συμφωνίας μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδος.
Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του “ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ” κατασκευάζεται ο μεγαλύτερος Εμπορευματικός Σταθμός στην Ευρώπη, και ένας από τους μεγαλύτερους του κόσμου, ο οποίος θα συνδέεται με το λιμάνι του Πειραιά, προωθώντας κατ’αυτόν τον τρόπο τα εμπορεύματα τα προερχόμενα απο την Ασία στην Ευρώπη.
Όπως είναι προφανές αποτελεί για την Κίνα κεντρική στρατηγική επιλογή να επιλέξει την Ελλάδα και ειδικότερα τον Πειραιά και την περιοχή του Θριάσιου Πεδίου, ως κεντρική πύλη εισόδου των Ασιατικών προϊόντων στην Ευρώπη, και με ότι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο γεωπολιτικό. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Eίναι τιμή να διεκδικούν διάφοροι σχηματισμοί την παρακαταθήκη της 3ης του Σεπτέμβρη»



Παρέμβαση στη διαμάχη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ για την 3η του Σεπτέμβρη πραγματοποιεί με δήλωσή του ο Στέφανος Τζουμάκας, με οξείς χαρακτηρισμούς κατά της ηγεσίας της Ιπποκράτους και αιχμές κατά της Κουμουνδούρου.
«Όσοι βρήκαν έτοιμα γραφεία και ταμπέλες και αντιμετωπίζουν την 3η Σεπτέμβρη με οπαδική και ιδιοκτησιακή λογική ούτε την κατανοούν, ούτε την εκφράζουν. Πολλοί αγωνιστές θεωρούν ότι αρκεί η συναισθηματική φόρτιση. Η συναρπαστική διαδρομή με νίκες και ήττες, με αγώνες και με ματαιώσεις, έχει την αξία της αλλά από μόνη της δε συμβάλλει ούτε σε λύση, ούτε σε κατεύθυνση. Χρειάζεται άλλη πολιτική και άλλη ηγεσία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τζουμάκας και συνεχίζει:
«Και όσοι θέλουν να την καπηλευτούν, ως δήθεν συνέχεια των μνημονίων και των μονεταριστικών πολιτικών είναι στην ουσία τους, μια άλλης μορφής δεξιά που αν και επιδιώκουν να εμφανιστούν μεταμορφωμένοι, ήδη οδηγούνται στην απομόνωση».
Παράλληλα αφήνει αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αν και δέχεται ότι διάφοροι πολιτικοί σχηματισμοί μπορεί να διεκδικούν την παρακαταθήκη της 3ης του Σεπτέμβρη .... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O πρόεδρος της Global Financial Integrity: “Έχουν φύγει από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια παράνομου χρήματος”!



Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Global Financial Integrity μιλάει για εκροές δισ. μαύρου χρήματος από την Ελλάδα  στο DER SPIEGEL
Συνέντευξη του προέδρου της ΜΚΟ “Global Financial Integrity”, Raymond Baker, δημοσιεύει στο νέο τεύχος του το εβδομαδιαίο περιοδικό DER SPIEGEL με τίτλο «Ό,τι πρέπει για το ξέπλυμα χρήματος», στην οποία μιλά για τη διακίνηση μαύρου χρήματος στην Ευρώπη, και κυρίως από και προς την Ελλάδα.
Παραθέτουμε πλήρη μετάφραση της συνέντευξης:
Ερ.: Οι πλούσιοι στα κράτη που διέρχονται κρίση έβγαλαν στο εξωτερικό δισεκατομμύρια. Δεν θα έφταναν αυτά τα χρήματα για να εξοφληθούν τα χρέη αυτών των χωρών;
Απ.: Όχι, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα, αν είχαν παραμείνει τα χρήματα στη χώρα, και όχι μόνο λόγω της μη καταβολής φόρων. Αν οι άνθρωποι αγοράζουν με τα χρήματα αυτοκίνητα, ρούχα, ή πλυντήρια, τα χρήματα μένουν στις χώρες και ο ΦΠΑ και μέρος της αλυσίδας διακίνησης αγαθών. Επομένως, κάθε ευρώ το οποίο φεύγει παράνομα αποδυναμώνει την εθνική οικονομία με πολλούς τρόπους ταυτόχρονα.
Ερ.: Κυρίως στην Ελλάδα οι πλούσιοι δεν πληρώνουν σχεδόν καθόλου φόρους…
Απ.: … και αντ’ αυτού τα χρήματα καταλήγουν στους φορολογικούς παραδείσους ανά τον κόσμο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, μόνο μεταξύ 2003 και 2011 βγήκαν από την Ελλάδα 261 δισ. δολάρια παράνομου χρήματος, που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή. Πρόκειται για τεράστια απώλεια για μια τόσο μικρή εθνική οικονομία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χρωστάτε; Στο ταμείο ή στο κελί! Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι για 8.500.000 φορολογούμενους



- Διαβάστε τη ρύθμιση που προβλέπει φυλάκιση για οφειλές στο Δημόσιο
- Διασταυρώσεις ακόμη και στις... πινακίδες των αυτοκινήτων
- Από κόσκινο 3.000.000 μισθωτοί και 2.400.000 συνταξιούχοι
- Πρόστιμα-φωτιά για όσους δεν υπέβαλαν δήλωση στην εφορία
Σαρωτικοί έλεγχοι με διασταυρώσεις στοιχείων έρχονται για 8.500.000 φορολογούμενους, ωστόσο ο ... διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.
Μια από αυτές κρύβεται στη νέα ρύθμιση που ετοιμάζουν το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και προβλέπει φυλάκιση για όσους δεν πληρώνουν τα ... χρωστούμενα στο κράτος.
Σύμφωνα με το “Βήμα” οι φοροφυγάδες που συλλαμβάνονται θα πρέπει να πληρώνουν άμεσα μέρος των οφειλών. Σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούνται στη φυλακή.
Αυτό καθώς μόνο φέτος είναι εκατοντάδες οι συλλήψεις για φοροδιαφυγή και χρέη προς το Δημόσιο, ωστόσο τα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία του κράτους είναι ελάχιστα.
Πλέον θα πρέπει πριν την εκδίκαση της υπόθεσης ο κάθε υπόχρεος να καταβάλει μέρος των οφειλών για να μείνει εκτός φυλακής.
Ταυτόχρονα μπαίνουν μπροστά σαρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα επίπεδα.
3.000.000 μισθωτοί μπαίνουν στο στόχαστρο. Οι ελεγκτές θα αθροίσουν όλα τα έσοδα που προκύπτουν ώστε να ελεγχθεί εαν πλήρωσαν τους φόρους που αναλογούν. Θα ζητηθούν όλα τα σχετικά στοιχεία από το ΙΚΑ με τις δηλώσεις εργοδοτών για τη διασταύρωση των στοιχείων με τα αντίστοιχα ΑΦΜ των φορολογουμένων, ενώ αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τους συνταξιούχους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για να εντοπιστούν αδήλωτα έσοδα θα γίνουν ακόμη και διασταυρώσεις πινακίδων αυτοκινήτων με τα ΑΦΜ των φορολογουμένων. Θα ελεγχθεί δηλαδή πόσα αυτοκίνητα είχε κάθε φορολογούμενος στην κατοχή του και κινούταν επί τουλάχιστον 1 μήνα μέσα στο 2011. 
Όλα τα στοιχεία, έσοδα, ακίνητα, αυτοκίνητα θα διασταυρωθούν για να ελεγθεί εάν πληρώθηκαν οι φόροι που αναλογούν.
Πρώτοι θα μπουν στο στόχαστρο όσοι εμφανιστούν να έχουν έσοδα και δεν μπήκαν καν στον κόπο να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. 
ΠΗΓΗ:.newsit.gr

Να γιατί όσοι ασχολούνται με υπολογιστές δεν κοιμούνται εύκολα....



Έρευνα  αμερικανών επιστημόνων Πολυτεχνείου στη Νέα Υόρκη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερες ώρες περνάμε το βράδυ μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τόσο δυσκολότερο είναι να κοιμηθούμε.  Δύο ώρες μπροστά στην οθόνη ηλεκτρονικών συσκευών πριν κοιμηθούμε είναι αρκετό για να μειώσει την παραγωγή μελατονίνης, ακόμη και έως 22%.  
 Η μελατονίνη είναι η χημική ουσία που ελέγχει το βιολογικό μας ρολόι. Παράγεται από την.....
επίφυση και ενημερώνει το σώμα μας για την έλευση της νύχτας και το προετοιμάζει για την νυχτερινή ξεκούραση. 
  Η έκθεσή μας τη νύχτα σε φως και ιδιαίτερα σε φως μικρού κύματος όπως είναι αυτό που εκπέμπουν οι οθόνες μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον ύπνο μας. Αν αυτό μάλιστα συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση μπορεί να οδηγήσει εκτός από παρατεταμένα προβλήματα στον ύπνο μας, κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη και παχυσαρκίας.
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Το Ιράκ έχει φθάσει μέγιστα επίπεδα ρεκόρ στις εξαγωγές πετρελαίου


PGNiG Польша нефть газ 09.07.2010
Το Ιράκ έφθασε τον Αύγουστο μέγιστα ύψη ρεκόρ των τελευταίων 30 χρόνων σε όγκους εξαγωγής πετρελαίου. Αυτός ο δείκτης έφθασε κατά μέσο όρο τα 2 εκατ. 565 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως, ανακοίνωσε το υπουργείο Ενέργειας της αραβικής Δημοκρατίας.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του «μαύρου χρυσού» στο εξωτερικό ξεπέρασαν τον περασμένο μήνα τα 8,4 δισ. δολάρια. Τώρα το Ιράκ παράγει 3,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως και αυτό είναι περισσότερο από ότι εξάγουν το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ. Τα έσοδα από την πώληση πετρελαίου και αερίου αποτελούν περίπου το 90 % των εσόδων του προϋπολογισμού του. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Κόβονται φοροαπαλλαγές-προνόμια πολύτεκνων τρίτεκνων και συνταξιούχων



- Φοροαπαλλαγές τέλος και για τους ανάπηρους!
- Μειώνεται το αφορολόγητο για νέους και συνταξιούχους
- Κινδυνεύουν με περικοπές ως και οι άνεργοι
Με στόχο της εξοικονόμηση 229 εκατομμυρίων στο στόχαστρο μπαίνουν όλες οι ευαίσθητες ομάδες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ανάπηροι, συνταξιούχοι και άνεργοι που χάνουν μια σειρά “προνομίων” στη φορολόγηση.
Τέλος οι φοροαπαλλαγές για μια σειρά πολιτών.
Κόβεται μαχαίρι το επιπλέον αφορολόγητο των 2.000 ευρώ από τυφλούς και ανάπηρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, αλλά και τους ανθρώπους που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, πάσχουν από μεσογειακή αναιμία ή είναι ανάπηροι οπλίτες ή αξιωματικοί του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.
Τέλος και η απαλλαγή από τον φόρο εισοδήματος για τις πολύτεκνες και τρίτεκνες μητέρες ενώ πλέον δεν απαλλάσσονται ούτε οι ισόβιες συντάξεις.
Με τον ίδιο τρόπο πλέον θα φορολογείται και το ΕΚΑΣ, το επίδομα ανεργίας, αλλά και η απαλλαγή από τα τεκμήρια διαβίωσης των αναπήρων και των συνταξιούχων.
Παράλληλα φαίνεται να μπαίνει τέλος στο αυξημένο αφορολόγητο των 9.000 για τους συνταξιούχους και τους νέους κάτω από 30 ετών. 
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Πόλεμος στην Κύπρο για το αέριο! Μπορεί να συμβεί,σύμφωνα με αμερικανική ανάλυση



Ενα αρθρο της εφημεριδας Internationa Herald Tribune αναλυει την ασταθεια της περιοχης στην νοτιο-ανατολικη Μεσογειο και αναδεικνύει τις πιθανοτητες πολεμου στην Κύπρο. 

"Η Κύπρος είναι το επίκεντρο μιας νέας ρήξης - τον έλεγχο του σημαντικού φυσικού πλούτου, δηλαδή του φυσικού αερίου που βρέθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, εγείροντας το ζήτημα του κατά πόσον η ανακάλυψη θα αποτελέσει κίνητρο και για τις δύο πλευρές να συνεργαστούν ή αν θα είναι ακόμη ένα εμπόδιο για την επανένωση τους.
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι το φυσικό αεριο θα είναι άλλο ένα εμποδιο πρός την επανένωση καθώς ο πλούτος είναι τόσο μεγάλος που ήδη μέσα σε λίγους μήνες οι εντάσεις έχουν αυξηθεί κάτι που θα μπορoύσε να προσελκύσει ακόμη και εξωτερικές δυνάμεις. 
Ο αγώνας για να δούμε ποιος μπορεί να αξιοποιήσει το φυσικό αέριο έχει προσθέσει ένα νέο "στρώμα" αστάθειας στο περιθώριο της νότιας Ευρώπης, όπου η κρίση του ευρώ έχει σπείρει πολιτική και οικονομική αναταραχή και όπου οι σχέσεις μεταξύ των εθνών - όπως η Ελλάδα και η Τουρκία , και η Τουρκία και το Ισραήλ - είναι ήδη τεταμένες.
Η Noble Energy μια αμερικανική εταιρία, με έδρα το Χιούστον, ειναι επικεφαλής των γεωτρησεων στα κυπριακά νερά, μαζί με τους ισραηλινούς εταίρους της, δίνοντας τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ισραήλ ένα τεράστιο διακύβευμα σε μια πιθανή ανακάλυψη αερίου.Συνεργάζονται με τους ελληνοκύπριους, πολλοί από τους οποίους θεωρούν ότι η υποθαλάσσια περιοχή είναι για δική τους εκμετάλλευση, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.
Οι Τ/Κ , τους οποίους υποστηρίζει η Τουρκία, ισχυρίζονται οτι η κυπριακή γεώτρηση είναι παράνομη, διότι τα σχέδια είχαν προχωρήσει χωρίς να αξιολογηθεί η θέση τους στο νησί και την γύρω περιοχη. Έχουν καλεσει τις εταιρείες να σταματήσουν τις γεωτρήσεις, καθώς και την Κύπρο να παγώσει τις περαιτέρω αδειοδότησεις. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ