Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Π. Λαφαζάνης: Να πάμε σε σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη

Εικόνα για το αποτέλεσμα ειδήσεων
«Φωτιά» στη διαπραγμάτευση βάζει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης με μια συνέντευξη – χείμαρρο που παραχωρεί στο «Κεφάλαιο». 

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης,  καλεί ευθέως την Κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους Εταίρους της, αμφισβητώντας ότι η λύση που ....

ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ;


Εβδομηνταπέντε ολόκληρες ημέρες χωρίς να χρειαστεί ούτε μία σταγόνα ορυκτού καυσίμου: Η Κόστα Ρίκα σπάει όλα τα ρεκόρ στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς εδώ και δυόμισι μήνες δεν έχει χρησιμοποιήσει ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις της φετινής χρονιάς ήταν ο βασικός παράγοντας που έδωσε τη δυνατότητα στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια να παράξουν ενέργεια αρκετή για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών της χώρας. Και με την παράλληλη ώθηση από τις γεωθερμικές, ηλιακές και αιολικές πηγές ενέργειας, η χώρα δεν χρειάζεται ούτε δείγμα άνθρακα ή πετρελαίου για να... κρατά τα φώτα της αναμμένα.
Η Κόστα Ρίκα, βεβαίως, είναι ...

ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές των επιδομάτων των συνταξιούχων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές των επιδομάτων των συνταξιούχων
Συνταγματικές και σύμφωνες με τους διεθνείς και  Ευρωπαϊκούς νομοθετικούς κανόνες  είναι οι  περικοπές  των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και του επιδόματος θερινής αδείας των συνταξιούχων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης (εκτός του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων), που έγινε με την μνημονιακή νομοθεσία.

Αυτό, αποφάσισε κατά ....

10ετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ηλεκτρικού συστήματος της Βουλγαρίας 2015-2024: Αιολικά+Φ/Β; Όχι, ευχαριστώ!


Ο διαχειριστής του Βουλγαρικού συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Електроенергиен Системен Оператор (ESO) ανακοίνωσε τον προηγούμενο μήνα το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του ηλεκτρικού συστήματος της Βουλγαρίας 2015-2024. Μια που το τελευταίο success story της απερχόμενης κυβέρνησης και της απερχόμενης διοίκησης της ΔΕΗ ήταν η ραγδαία αύξηση των εισαγωγών ηλεκτρισμού απ' όλη τη γύρω γειτονιά, φυσικά κι απ' τη Βουλγαρία, θα ...
δούμε σήμερα τι προβλέπεται να γίνει τα επόμενα χρόνια στη γείτονα χώρα.

Δυστυχώς στο δικτυακό τόπο του ESO δε εντοπίσαμε το πλήρες κείμενο του 10ετούς σχεδίου και αναγκαστικά μένουμε στο τι μεταφέρει ο Βουλγαρικός τύπος. Εκείνο που ενδιαφέρει...

Νέος πρόεδρος της LAMDA Development ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης

Αποτέλεσμα εικόνας για Νέος πρόεδρος της LAMDA Development ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Τάσος Γιαννίτσης
Νέο πρόεδρο εξέλεξε η εταιρεία LAMDA Development μετά την παραίτηση του Πέτρου Καλαντζή από τη θέση του Μη Εκτελεστικού Προέδρου και της Θεοδώρας Ζερβού από τη θέση του Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.


Tο Διοικητικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση του της 26 Μαρτίου 2015, προχώρησε στην εκλογή του Αναστάσιου Γιαννίτση και της Ευγενίας Παΐζη σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών, με θητεία το υπόλοιπο της θητείας του ΔΣ και ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:
Αναστάσιος Γιαννίτσης, Πρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

Ευάγγελος Χρόνης, Αντιπρόεδρος, μη εκτελεστικό μέλος

Οδυσσεύς Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

Φώτιος Αντωνάτος, μη εκτελεστικό μέλος

Γεώργιος Γεράρδος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Οδυσσεύς Κυριακόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Αχιλλεύς Κωνσταντακόπουλος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

Ευγενία Παΐζη, μη εκτελεστικό μέλος

Δημήτριος Πολίτης, μη εκτελεστικό μέλος

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της αγοράς ακινήτων ο κ. Γιαννίτσης θα αναλάβει το θέμα του Ελληνικού.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Neste: Κάντο όπως τα ΕΛΠΕ!


Η φινλανδική Neste σκοπεύει να ενοποιήσει τις λειτουργίες των διϋλιστηρίων Porvoo και Naantali προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητά τους, έχοντας ως παράδειγμα αντίστοιχη κίνηση στην οποία προχώρησαν τα ΕΛΠΕ το 2012, όταν ένωσαν τρεις μονάδες τους.

Βάσει του παραπάνω σχεδιασμού, το διϋλιστήριο Naantali θα προμηθεύει το Porvoo με ημιεπεξεργασμένο πετρέλαιο. Το αποτέλεσμα αναμένεται να είναι σημαντικό όσον αφορά την μείωση του κόστους και την ενίσχυση της απόδοσης λιγότερο αποδοτικών μονάδων.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

"Αλμα" 4,5% για το πετρέλαιο

Αποτέλεσμα εικόνας για "Αλμα" 4,5% για το πετρέλαιο
Σε ράλι επιδόθηκε την Πέμπτη η τιμή του πετρελαίου, στην πέμπτη διαδοχική ημέρα ανόδου, καθώς οι αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας κατά των σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη συνέχισαν να τροφοδοτούν τις ανησυχίες για την προμήθεια αργού από τη Μέση Ανατολή. 

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Μαΐου έκλεισε στα 51,43 δολάρια το βαρέλι, κερδίζοντας 2,22 δολάρια ή 4,5% στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Η Υεμένη αν και δεν είναι μεγάλος παραγωγός αργού (παράγει περίπου 130.000 βαρέλια αργού ημερησίως), θεωρείται στρατηγικής σημασίας λόγω του κρίσιμου διαύλου του Bab el-Mandeb στην έξοδο της Ερυθράς Θάλασσας. Τα δεξαμενόπλοια που κατευθύνονται προς τη διώρυγα του Σουέζ πρέπει να περάσουν από τον κρίσιμο δίαυλο. Είναι ενδεικτικό ότι περίπου 3,8 εκατομμύρια βαρέλια διακινούνταν ημερησίως μέσω του Bab el-Mandeb το 2013.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Φορολογική δήλωση για όλους από τα δεκαοχτώ

Αποτέλεσμα εικόνας για Φορολογική δήλωση για όλους από τα δεκαοχτώ
Νέα δεδομένα στην υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης με εγκύκλιο  της γ.γ Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου, η οποία ορίζει ότι  δεν προβλέπεται πλέον εξαίρεση από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης για τα ενήλικα τέκνα ακόμη και αν αυτά αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη φορολογούμενου από τη στιγμή που αποκτούν εισόδημα.

Αυτό σημαίνει ότι από φέτος, οι γονείς με παιδιά τα οποία...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ-ΣΕΝΕ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ναυπηγεια ελευσινας εικονες
  Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνος και οι  600 Εργαζόμενοι ήμαστε Περήφανοι γιατί μπορέσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες και μετά από μεγάλα βιοποριστικά προβλήματα που μας έχει δημιουργήσει  η πολύμηνη καθυστέρηση της μισθοδοσίας μας   να τελειώσουμε την 5η Τ.Π.Κ – ΡΙΤΣΟΣ  του πολεμικού Ναυτικού και να την βλέπουμε σήμερα να βγαίνει στο Αιγαίο για τα τελικά δοκιμαστικά του Πλοίου .

     Νιώθουμε την Ανάγκη να ευχαριστήσουμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει  η Ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και  το  Πολεμικό Ναυτικό μας   .

     Εμείς οι Εργαζόμενοι μπορούμε να υποσχεθούμε ότι είμαστε  σε θέση με την μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία που έχουμε , να κατασκευάζουμε τα καλύτερα ποιοτικά και αξιόπιστα πλοία για το Πολεμικό μας Ναυτικό . 


ΠΗΓΗ:sene1974.blogspot.gr

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 18ΟΥ ΓΣ ΠΟΕ

ΠΟΕ:ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2015

Π.Ο.Ε.
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Σε μια ακόμα δύσκολη μνημονιακή χρονιά , η Ομοσπονδία στήριξε και στηρίχτηκε από όλα τα
Σωματεία του Κλάδου μας .
Δώσαμε τους αγώνες μαζί με όλους τους εργαζόμενους , τα σωματεία μέλη μας, άλλες ομοσπονδίες
και κινήματα μέσα και έξω από την Ελλάδα για να ανατρέψουμε τις συνθήκες που οδήγησαν σε
αδιέξοδο τον λαό μας για τον περιορισμό των κοινωνικών ανισοτήτων και τη σταδιακή μετάβαση σε
ένα περιβάλλον οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Την χρονιά που πέρασε η Ομοσπονδία μας :
Προχώρησε σε