Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων σχετικά με το έργο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Από το osha.europa.eu
Το εργαλείο απεικόνισης δεδομένων επισημαίνει τα κύρια πορίσματα του έργου που εκπονεί ο EU-OSHA, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έργο στοχεύει στην κατανόηση των ζητημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Το εργαλείο αυτό παρέχει πρόσβαση σε μια οπτική απεικόνιση των δεδομένων σχετικά με τη δημογραφική κατάσταση, την απασχόληση, τις συνθήκες εργασίας και..

Επενδύσεις ύψους 32 δισ. ευρώ αναμένονται στον χώρο της ενέργειας έως το 2030

Από το bankingnews.gr
Επενδύσεις ύψους 32 δισ. ευρώ αναμένονται στο χώρο της ενέργειας έως το 2030, χωρίς να συνυπολογίζονται στο μέγεθος αυτό οι επενδύσεις για τις έρευνες υδρογονανθράκων, επεσήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος μιλώντας σήμερα (16/10) σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα.

Τα μεγέθη όπως ανέφερε ο κ. Βερροιόπουλος θα περιγράφονται..

Έτσι εντοπίζει τα κοιτάσματα Φ.Α η Exxon Mobil (BINTEO)

Από το sigmalive.com
Η πλήρης αντιστροφή κύματος, κωδικά FWI (Full Waveform Inversion), αποτέλεσε αναπόσπαστο μέρος των πρωτοποριακών προσπαθειών της ExxonMobil για τον εντοπισμό και την ανάπτυξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, μια μέθοδος που εφάρμοσε ήδη στην Κυπριακή ΑΟΖ ενώ ετοιμάζεται να δοκιμάσει και νοτίως της Κρήτης το επόμενο διάστημα. 

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία υπερυπολογιστών, ο FWI της ExxonMobil παρέχει στους γεωεπιστήμονες ασύγκριτες γνώσεις σχετικά..

Κοινή Ανακοίνωση Γιώργου Αρβανιτίδη και Γιάννη Κουτσούκου υπευθύνων Ενέργειας και Οικονομικών για το ενεργειακό κόστος των νοικοκυριών.

Με την επικείμενη οικονομική επιβάρυνση των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της ακύρωσης της εκπτωτικής πολιτικής της ΔΕΗ, που έχει προαναγγελθεί από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και της αύξησης στα τιμολόγια ρεύματος.

Με την αύξηση στις τιμές των δικαιωμάτων εκπομπών CO2 από την ΕΕ να είναι προ πολλού γνωστή και την λήψη μέτρων αντιστάθμισης να απουσιάζει ώστε να μην αυξηθούν οι δαπάνες για τη ΔΕΗ.

Με τον επικεφαλής της ΔΕΗ να αναγνωρίζει..

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ


Από το kladikoenergeias.wordpress.com
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μετά από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης για την «έξοδο από τα μνημόνια» και το «φως στην άκρη του τούνελ», η εργατική τάξη πρέπει να απαντήσει στο κύριο ερώτημα: μπορεί η καπιταλιστική ανάπτυξη να είναι προς όφελος των εργαζομένων; Η απάντηση είναι ΟΧΙ, και η κυβερνητική πολιτική το επιβεβαιώνει απόλυτα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αφήσει ..

Κύκλος Ιδεών: Τα 4 SOS της ΑΟΖ Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

Από το euro2day.gr 
Τις λεπτές ισορροπίες που πρέπει να τηρήσουν η Ελλάδα και η Κύπρος στις έρευνες υδρογονανθράκων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και ιδίως με τις προσπάθειες τους να οριοθετήσουν ΑΟΖ με την Αίγυπτο επιδίωξε να επισημάνει ο «Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση».

Χθες διοργανώθηκε συνάντηση εργασίας που συντόνισε..

Τα ΕΛΠΕ, οι μνηστήρες και το ερωτηματικό της Carlyle

Από το capital.gr
Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ αναμένεται να κατατεθούν εντός του Νοεμβρίου, αν και τα προσκόμματα στην διαδικασία δε φαίνεται να σταματούν. Τελευταίο "κρούσμα” η ενημέρωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα στις βρετανικές αρχές το σωματείο των εργαζομένων των ΕΛΠΕ, καθώς ο όμιλος είναι εισηγμένος εκτός από την ελληνική αγορά και στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Μετά την ενημέρωση, όπως γνωστοποίησε το σωματείο των εργαζομένων, αναμένεται να εξεταστεί ..

ΕΛ.ΠΕ: Τέλος 2019 αρχές 2020 η γεώτρηση στον Πατραϊκό – Στα 140 εκ. βαρέλια τα απολήψιμα αποθέματα

Από το energypress.gr
Προς το τέλος της επόμενης χρονιάς με αρχές του 2020 αναμένεται τα Ελληνικά Πετρέλαια να πραγματοποιήσουν την πρώτη γεώτρηση στον Πατραϊκό Κόλπο.

Αυτό έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικά Πετρέλαια Έρευνα Παραγωγή Υδρογονανθράκων Α.Ε.» Γιάννης Γρηγορίου και συνέδεσε το χρόνο εκτέλεσης της πρώτης γεώτρησης με τη διάρκεια..

Ανάκαμψη το 2020 για τις εταιρείες υπεράκτιων γεωτρήσεων

Από το worldenergynews.gr
Οι εταιρείες γεώτρησης πετρελαίου και φυσικού αερίου βλέπουν τελικά κάποια ενθαρρυντικά σημάδια καθώς οι τιμές που χρεώνουν για τις υπεράκτιες εγκαταστάσεις βυθίζονται και η πώληση του Brent να ξεπερνά τα 80 δολάρια το βαρέλι με τους αναλυτές προβλέπουν μια πλήρη στροφή στην αγορά μέχρι το 2020 .

Από τα 27 δολάρια το βαρέλι που βρέθηκε το πετρέλαιο στις αρχές του 2016, οι ημερήσιες τιμές για τη μίσθωση των πιο εξελιγμένων..

Μειώνονται οι εξαγωγές ιρανικού αργού ενόψει των κυρώσεων από τις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Η Τουρκία και η Ιταλία είναι οι τελευταίοι αγοραστές ιρανικού αργού εκτός της Κίνας, της Ινδίας και της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με στοιχεία για τα δεξαμενόπλοια.

Το Ιράν έχει εξάγει 1,33 εκατ. βαρέλια την ημέρα μέχρι στιγμής τον Οκτώβριο στην Ινδία, την Κίνα, την Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα..

Σκάνδαλο στη Ροδόπη: οι ανεμογεννήτριες/bird choppers πετσοκόβουν τους "προστατευόμενους" μαυρόγυπες.


Από το greeklignite.blogspot.com  
Την πιο πάνω εικόνα κάποιοι ίσως τη βρουν "σκληρή", αλλά αποτυπώνει την ωμή πραγματικότητα, τη "συνάντηση" ενός "προστατευόμενου" γύπα με μια ανεμογεννήτρια, κάπου στη Ροδόπη. Φυσικά δεν πρόκειται για καινοφανές συμβάν, απ' τις αρχές του 2014 το ιστολόγιο έχει συμπεριλάβει στο πάνω δεξιά τμήμα του το καταπληκτικό βίντεο του Γιάννη Σκαρπαθιωτάκη απ' το παρόμοιο "ατύχημα" ενός γύπα στα Αστερούσια βουνά της Νότιας Κρήτης. Και το Μάρτιο 2016 είχα παρουσιάσει τα συμπεράσματα επιστημονικής δημοσίευσης στο περιοδικό Biological Conservation με τίτλο "Reconciling endangered species conservation with wind farm development: Cinereous vultures (Aegypius monachus) in south-eastern Europe", με την οποία ερευνητές απ' τα Πανεπιστήμια Πατρών και Βιέννης, τη Δασική Υπηρεσία Σουφλίου Έβρου, το ΤΕΙ Ιονίων στη Ζάκυνθο και Βρετανική & Αυστριακή περιβαλλοντικές εταιρείες έκρουαν..