Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Σε χαμηλό 25 ετών η μετοχή της BP

 


Ακριβώς μία εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του σχεδίου της να μετατραπεί σε γίγαντα καθαρής ενέργειας, η BP είδε την τιμή της μετοχής της να πέφτει σε χαμηλό 25 ετών.

Άρθρο του πρακτορείου Bloomberg σημειώνει ότι ο διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού, Bernard Looney, και η νέα του ομάδα διαχείρισης έδωσαν περισσότερες από δέκα ώρες παρουσιάσεων για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να δείξουν στον κόσμο ότι ο γίγαντας πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσε να..

Energean: Με νέο βοηθητικό σκάφος για υψηλότερη απόδοση και οικονομία στο κοίτασμα Karish



 Στην αγορά ενός βοηθητικού σκάφους FSV (field support vessel) προχώρησε η εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Energean για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της στο κοίτασμα Karish το οποίο βρίσκεται στην ανοικτά του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει πως η αγορά έγινε από..

Μπαράζ πτωχεύσεων από παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ

 


Οι καταγγελίες πτώχευσης της Oasis Petroleum Inc και της Lonestar Resources US Inc. είναι οι τελευταίες σε μια σειρά αναδιαρθρώσεων που οδήγησαν τους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου σε τροχιά για το μεγαλύτερο έτος πτωχεύσεων στις ΗΠΑ από την πτώση του 2016.

Τριάντα έξι παραγωγοί με χρέος 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλαν αίτηση για προστασία από την πτώχευση τους..

Η Rosneft Προειδοποιεί BP και Shell για «Υπαρξιακή Κρίση» στην Παραγωγή Πετρελαίου

 


Η Rosneft, η ρωσική πετρελαϊκή που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, προειδοποίησε πριν από δυο ημέρες τις BP και Royal Dutch Shell ότι με τις αποφάσεις τους για περιορισμό των δραστηριοτήτων τους στο πετρέλαιο και την στροφή τους στις ΑΠΕ πρόκειται να δημιουργήσουν «υπαρξιακή κρίση» στην προμήθεια πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές, αφού η ζήτηση σύμφωνα με τις προβλέψεις τους θα εξακολουθήσει να αυξάνεται..

Equinor: Περικόπτει το 30% του εργατικού δυναμικού της στις δραστηριότητες έρευνας

 


Η νορβηγική εταιρεία πετρελαίου και αερίου Equinor, σχεδιάζει να περικόψει το προσωπικό της που απασχολείται στις έρευνες, κατά 30% σε παγκόσμια βάση μέχρι το 2023, προκειμένου να μειώσει το κόστος καθώς η πανδημία μειώνει τη ζήτηση για το πετρέλαιο.

Η Equinor δήλωσε ότι θέλει να επικεντρωθεί σε επιλεγμένες περιοχές όταν ψάχνει για νέες πηγές πετρελαίου και αερίου, μεταξύ των οποίων η Νορβηγία, η Βραζιλία και οι ΗΠΑ, καθώς οι δαπάνες της για έρευνα έχουν..