Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΤΑ ΕΛΠΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΑ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

             Ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία σε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους.  Η χρονιά του 2017 θα έχει δυσκολίες μπροστά μας, τις οποίες πρέπει με αγωνιστική στάση και αισιοδοξία να αντιμετωπίσουμε.

             Η χρονιά στα ΕΛΠΕ μπήκε με την υλοποίηση της απαίτησης των εργαζομένων στο σύνολό τους για τεχνική υποστήριξη των βαρδιών με 2ο ηλεκτρολόγο, τεχνίτες οργάνων και μηχανικούς. Εδώ όμως για άλλη μια φορά αξιοποιείται από την εταιρεία η μέθοδος της εργολαβίας. Στις ΒΕΑ, για παράδειγμα, από 1η Γενάρη, ενσωματώθηκαν οι συνάδελφοι στη βάρδια. Ωστόσο, αρκετοί συνάδελφοι που στελεχώνουν αυτές τις θέσεις είναι εργαζόμενοι σε εργολάβο,  5 τεχνίτες οργάνων και 5 μηχανικοί, ενώ οι ηλεκτρολόγοι υπολείπονται 2 πόστων, τα οποία θα καλύπτουν οι συνάδελφοι με 12ωρη υπερωριακή εργασία.

                        ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

             Το πρόβλημα, κατά τη γνώμη μας, είναι..

ΣΗΜΕΡΙΝΗ: Στροφή του Ισραήλ στον East Med – Αποκλείεται η Τουρκία στην Αν. Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
Tο Ισραήλ κοιτάζει πλέον προς την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, προωθώντας περαιτέρω συνεργασίες με Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία και η Τουρκία βρίσκεται αποκλεισμένη στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζει προς το παρόν ακάθεκτο, ανεξαρτήτως της έκβασης των συνομιλιών στη Γενεύη για επίλυση του Κυπριακού, επισημαίνει σε σημερινό της (4/1) δημοσίευμα η κυπριακή εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ. 

Υπογραμμίζει δε, ότι «το Ισραήλ κοιτάζει πλέον προς την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, προωθώντας περαιτέρω συνεργασίες με Κύπρο, Ελλάδα και Ιταλία» και υποστηρίζει, ότι η Τουρκία βρίσκεται αποκλεισμένη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κυπριακή κυβέρνηση ακολουθεί το..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ανακοινωση
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά !

Η νέα χρονιά στα ΕΛΠΕ δεν ξεκινά με το δεξί…

Η πολυδιαφημισμένη βάρδια συντήρησης στους τεχνίτες ηλεκτρολόγους και οργάνων ξεκίνησε στις ΒΕΑ λειψή και συμπληρωμένη από εργολαβικούς.
Το Προεδρείο του ΠΣΕΕΠ, ή παραμένει καθήμενο στις νωπές δάφνες του ή είναι στην αγκαλιά του Μορφέα ή ΕΝΤΕΧΝΑ σιωπά…

Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ζητά..

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή 95 χιλιομέτρων του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ

Αποτέλεσμα εικόνας για tap αγωγος
Από το pronews.gr
Επτά μήνες μετά την τελετή των εγκαινίων για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, που πραγματοποιήθηκε το Μάιο του 2016, η κατασκευή του έργου έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, αφού έχει ήδη ανοιχτεί όρυγμα σε μήκος 205 χλμ., έχουν συγκολληθεί 125 χλμ. σωληναγωγών και έχουν τοποθετηθεί 95 χλμ. αγωγού.

Τα στοιχεία προκύπτουν από άρθρο της Ulrike Anders, Διευθύντριας Εμπορικών και Εξωτερικών Υποθέσεων στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Parliament.

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό μήκος του αγωγού ο οποίος ξεκινά..

Ελληνική ΑΟΖ ενάντια στην εξουσία μιζέριας

Αποτέλεσμα εικόνας για αοζ ελλαδας
Από το lygeros.org
Όσο δεν βλέπουμε την ελληνική ΑΟΖ ως εργαλείο ανάκαμψης και ανάπτυξης για την πατρίδα μας κι επιμένουμε σε ιδεολογικά κολλήματα που ανήκουν στο παρελθόν, δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά εξέλιξη πριν τις επόμενες εκλογές. 

Διότι, όταν ένα σύστημα αυτοεγκλωβίζεται με τα λάθη του, δεν αλλάζει και συνεχίζει ως το τέλος τη βαρβαρότητά του, επειδή δεν έχει καμιά στρατηγική να προτείνει για κανέναν. 

Η ελεύθερη πτώση δεν είναι μια στρατηγική, αλλά μια απόγνωση όταν δεν έχεις τίποτα να κάνεις για ν’ αλλάξεις τα πράγματα επί της ουσίας. Αυτό είναι το πρόβλημα της πολιτικής του μηδενισμού.

 Όσο είναι αντιπολίτευση μπορεί να..

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό δεν θα πρέπει να υπονομεύσουν τα ελληνικά συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο

Από το worldenergynews.gr
Τα συμφέροντα είναι πολύ μεγάλα για να δεχθούμε έστω και μικρες υποχωρήσεις στις αναμενόμενες τούρικικες απαιτήσεις
Την ώρα που οι ενεργειακοί κολοσσοί εισέρχονται στην στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη προσοχή στην κλιμάκωση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Η λύση του Κυπριακού,που σε κάθε περίπτωση δεν διαφαίνετει ως εύκολη θα ανοίξει τον δρόμο για την απογείωση της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ομως αυτό δεν θα πρέπει να γίνει σε βάρος των ελληνικών και κυπριακών συμφερόντων.
Η παρουσία της αμερικανικής Exxon Mobil έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα καθώς αποτελεί μια επένδυση που βρίσκεται λόγω του Ρεξ Τίλερσον πολύ κοντά στην νέα αμερικανική κυβέρνηση Τραμπ.
Αλλες εταιρίες..

Νέα επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Μότορ Όιλ στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων

Αποτέλεσμα εικόνας για μοτορ οιλ
Από το worldenergynews.gr
Αφορά στην εγκατάσταση αγκυροβολίου ανοιχτής θαλάσσης, συστήματος αγωγών όδευσης και συστήματος συλλεκτήρα
Στην επέκταση των λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και του συστήματος αγωγών μεταφοράς πετρελαίου από πλοία προς το διυλιστήριο προχωρεί η Μότορ Όιλ Ελλάς καθώς εγκρίθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η τροποποίηση της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του διυλιστηρίου της στους Αγίους Θεοδώρους. 

Η σχετική απόφαση υπογράφεται από την αρμόδια γενική διευθύντρια Περιβαλλοντικής Πολιτικής του ΥΠΕΝ και αφορά την..

«Ιδιωτικοποιήσεις» και Μονοπώλια: Από το Ελληνικό στο Γερμανικό ή Κινέζικο κράτος

Από το dotnews.gr
Ιδιωτικοποίηση είναι η μεταβίβαση κρατικής επιχείρησης σε ιδιώτη. Προσοχή: σε ιδιώτη, όχι σε κράτος!!! Σύμφωνα με την νέο-φιλελεύθερη, τις τελευταίες δεκαετίες, τάση παγκοσμίως, η ανάγκη ιδιωτικοποιήσεως κρατικών επιχειρήσεων βασίζεται στο ότι γίνεται αποδεκτό ότι ο έλεγχος του δημοσίου τομέα δεν οδηγεί σε επίτευξη μεγαλύτερης οικονομικής αποτελεσματικότητας ή ακόμη και βιωσιμότητας. Επίσης, στο ότι ο κρατικός έλεγχος θεωρείται ως υπέρμετρος περιορισμός της οικονομικής ελευθερίας.

Αυτά περίπου ακούμε τα τελευταία έτη, πέραν όλων των άλλων κρατών, και για το σπάταλο και μη παραγωγικό Ελληνικό κράτος το οποίο στο πλαίσιο των μνημονιακών του υποχρεώσεων προχώρησε σε ιδιωτικοποιήσεις κρατικών επιχειρήσεων στις οποίες συμμετείχε κοινοπρακτικά, αλλού πλειοψηφικά και αλλού μειοψηφικά. Όπως αποδεικνύεται, όμως, παρακάτω, ουσιαστικά δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις καθώς αυτό το οποίο πρακτικά συνέβη ήταν απλά να περάσουν από το Ελληνικό στο Γερμανικό ή Κινέζικο κράτος.

Ο ΟΤΕ ιδιωτικοποιήθηκε, έφυγε δηλαδή από..

Deal 12 εκατ. δολ για τη Maersk Drilling και την Repsol Colombia

Από το worldenergynews.gr
Το Siluro-1 και βρίσκεται ανοικτά των δυτικών ακτών της Καραϊβικής και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το 2ο τρίμηνο του 2017

Συμβόλαιο 12 εκατ. δολ. έκλεισε η Maersk Drilling με την Repsol Colombia ανακοίνωσε η Maersk Developer.Η σύμβαση αφορά την διάτρηση του Siluro-1 Exploration Prospect και, εκτιμάται ότι θα έχουν διάρκεια 42 ημερών. 

«Η αγορά εξωχώριων γεωτρήσεων παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, και ως εκ τούτου, είμαι περήφανος που η Maersk Drilling συνεχίσει να είναι σε θέση να εξασφαλίζει συμβόλαια. Η σύμβαση αυτή σηματοδοτεί μια μεγάλη ευκαιρία για..