Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Απελευθέρωση ραδιενεργού νερού στον ωκεανό σχεδιάζει η Ιαπωνία

Από το worldenergynews.gr
Ομάδα εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχετικά με μια μέθοδο διάθεσης ραδιενεργών νερών από το κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα συνέστησε  την Παρασκευή 31/1/2020 την απελευθέρωσή του στον ωκεανό, μια κίνηση που πιθανόν να σημάνει συναγερμό τις γειτονικές χώρες.

Η επιτροπή του υπουργείου βιομηχανίας κατέληξε..

ΗΠΑ: Καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου έως το 2047;

Από το naftikachronika.gr
H αμερικανική Energy Information Administration δημοσιοποίησε, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, την πιο πρόσφατη έκθεσή της με τίτλο «Annual Energy Outlook 2020 (AEO2020)», στην οποία περιγράφεται ότι από φέτος έως και το 2047 οι ΗΠΑ θα αποτελέσουν καθαρό εξαγωγέα πετρελαιοειδών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΙΑ αναφέρει ότι..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΛΑΔΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ


Εργατικό ατύχημα στη Μotor Oil: Σε κρίσιμη κατάσταση 4 εργαζόμενοι

Από το pronews.gr
Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, τέσσερις εργαζόμενοι, που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά χτες το βράδυ, στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της Motor Oil στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σοβαρό ατύχημα συνέβη..

Τι είναι η υφαλοκρηπίδα; - Αντίθετα με την ΑΟΖ δεν χρειάζεται να ανακηρυχθεί

Από το pronews.gr
Η υφαλοκρηπίδα και το καθεστώς της σήμερα ορίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και παραχωρείται στο παράκτιο κράτος. Για λόγους πρακτικούς και πολιτικούς, όμως, ο νομικός ορισμός της διαφέρει από τον γεωλογικό.

Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982, ως υφαλοκρηπίδα ορίζεται κατά ..

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για πρώτη φορά σε τρεις εβδομάδες, καθώς οι παραγωγοί ακολουθούν τα σχέδια για μείωση των δαπανών για νέες γεωτρήσεις για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2020.

Μειώθηκε κατά μια εξέδρα πετρελαίου την εβδομάδα στις 31 Ιανουαρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 675, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Co  την Παρασκευή 31/12020

Την ίδια εβδομάδα πριν..

Σοκ. Σοβαρό ατύχημα στη Μοτορ Οιλ

Από το ekorinthos.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες του ekorinthos τέσσερα άτομα έχουν μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα στο Νοσοκομείο Κορίνθου μετά από έκρηξη στη Μότορ Οιλ.

Και οι τέσσερεις είναι Κορίνθιοι όπως μας ενημέρωσαν και είναι σε κρίσιμη κατάσταση αφού μεταφέρονται με μονάδες του ΕΚΑΒ στο Θριασιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες..