Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, μειώθηκαν της βενζίνης

 


Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Τετάρτη 10/3/2021 η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ.

Τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Μαρτίου σε 498,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες..

Η Shell προωθεί την επανεκκίνηση του διυλιστηρίου

 


Η Royal Dutch Shell Plc προώθησε την επανεκκίνηση της 318.000 bpd κοινοπραξίας Deer Park, Texas, στο διυλιστήριο έως τις 13 Μαρτίου, ανέφεραν πηγές εξοικειωμένες με τις εγκαταστάσεις.

Ο εκπρόσωπος της Shell Curtis Smith αρνήθηκε το σχόλιο.

Η Shell είχε προγραμματίσει την επανεκκίνηση της μονάδας..

Ρωσία: Η Nornickel κατέβαλε αποζημίωση $2 δισ. για την κηλίδα πετρελαίου που προκάλεσε στην Αρκτική

 




Η ρωσική εταιρείας εξόρυξης Norilsk Nickel ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει καταβάλει αποζημίωση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οικολογική ρύπανση που προκλήθηκε πέρυσι όταν υποχώρησε ο πυθμένας δεξαμενής καυσίμων στη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που την ανήκει στην πόλη Νορίλσκ, με αποτέλεσμα να..

Σπάνιες γαίες, το πετρέλαιο του 21ου αιώνα – Η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ελλάδα



 Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τη χρήση και διαθεσιμότητα των σπανίων γαιών. Τελευταία, τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Κίνα μπορεί να αυξήσει τις ποσοστώσεις παραγωγής των ορυκτών αυτό το τρίμηνο ως χειρονομία καλής θέλησης προς την κυβέρνηση Μπάιντεν. Ωστόσο, άλλες πηγές λένε ότι η Κίνα ενδέχεται τελικά να απαγορεύσει εντελώς την εξαγωγή σπάνιων γαιών, επικαλούμενη “θέματα ασφάλειας”..

ΟΗΕ: Καμιά επίπτωση στην υγεία από την ραδιενέργεια της Φουκουσίμα

 



Οι εκπομπές ραδιενεργών σωματιδίων μετά το δυστύχημα στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, το 2011, δεν προκάλεσαν αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία, σύμφωνα με τα συμπεράσματα μια επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ.

Τα συμπεράσματα δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στη Βιέννη. Μετά την προηγούμενη έκθεση, που δημοσιοποιήθηκε το 2013, «δεν τεκμηριώθηκε καμία..

Η Ινδία ζητά από τα διυλιστήρια να διαφοροποιήσουν και να μειώσουν την εξάρτηση από το πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ +



 Η Ινδία ζήτησε από τα κρατικά διυλιστήρια να επιταχύνουν τη διαφοροποίηση των εισαγωγών πετρελαίου για να μειώσουν σταδιακά την εξάρτησή τους από τη Μέση Ανατολή αφού ο ΟΠΕΚ + αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να συνεχίσει σε μεγάλο βαθμό τις περικοπές παραγωγής τον Απρίλιο, ανέφεραν δύο πηγές.

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής..

Νορβηγοί και Ελβετοί εταίροι θα εξερευνήσουν τη λήψη CO2 από τον αέρα

 



Η εταιρία Northern Lights με την ηγεσία της Equinor και η Ελβετική εταιρεία Climeworks θα διερευνήσουν τις δυνατότητες συλλογής διοξειδίου του άνθρακα (CO2) από την ατμόσφαιρα στη Νορβηγία, ανέφεραν οι συνεργάτες

Η Climeworks παρέχει τεχνολογία άμεσης δέσμευσης άνθρακα, ενώ η Northern Lights, η οποία περιλαμβάνει επίσης τη Shell και την Total, σχεδιάζει να αποθηκεύσει CO2 σε έναν γεωλογικό σχηματισμό κάτω από τον βυθό της..

Διαίρει και Βασίλευε

 


Το καλό παιδί που σήμερα καθαρίζει το παρμπρίζ ενώ γεμίζει το ντεπόζιτο του αυτοκινήτου μας θα πρέπει στο μέλλον να φοράει στολή σούπερμαν. Είναι πολλοί οι τύποι των αυτοκινήτων που διεκδικούν μια θέση στις πράσινες μεταφορές του μέλλοντος και αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο, το βενζινάδικο του μέλλοντος θα πρέπει να φροντίζει για τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας σε ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ σε..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ

 


Will California Greenlight New Oil Production?



 Tens of thousands of oil wells could be developed in Kern County, California as an ordinance which was previously denied exploration is being revised.  This Monday, the Kern County Board of Supervisors are expected to vote to determine whether to allow the drilling of up to 2,700 wells a year, or 65,000 over the next two decades. 

Questions over the environmental impact have so far stopped the..

Καύσιμα: Νέα βουτιά 28% στην κατανάλωση βενζίνης – Ο τουρισμός «βαρόμετρο» για την ανάκαμψη

 



Νέα «βουτιά» σημείωσαν οι πωλήσεις καυσίμων τον Φεβρουάριο στη σκιά του lockdown, εντείνοντας τον προβληματισμό σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα ανάκαμψης.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η κατανάλωση καυσίμων υποχώρησε κατά περίπου 11%, συνεχίζοντας..

Υψηλότερες τιμές για το πετρέλαιο προβλέπει η αμερικανική EIA

 


Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (EIA) αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου το 2021 και το 2022 στην τελευταία της έκθεση για την αγορά που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη μηνιαία έκθεση της η EIA  επισημαίνει ότι η τελευταία απόφαση του OPEC και των συμμάχων του (OPEC+) να επεκτείνουν τους υφιστάμενους περιορισμούς..

ΑΠΕΡΓΙΑ

 


Υδρογόνο: Η Σαουδική Αραβία επιχειρεί να ελέγξει μια αγορά 700 δισ. δολαρίων

 


Την ώρα που οι κυβερνήσεις και οι βιομηχανίες αναζητούν λιγότερο ρυπογόνες εναλλακτικές λύσεις έναντι των υδρογονανθράκων, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αργού στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία, αναζητά να αναλάβει τα ηνία και στην αγορά του υδρογόνου. Πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη αγορά, η οποία αποτελεί μια δυνητικά τεράστια πηγή εισοδήματος και μια ευκαιρία για εξαγωγές και μείωση της εξάρτησης της χώρας από τα πετροδόλαρα. Φυσικά, το Βασίλειο θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και με γενναίες επενδύσεις αν δεν θέλει να αφήσει..

Διαμαρτύρονται οι εμπορίας καυσίμων για την εξαίρεσή τους από τους πληττόμενους ΚΑΔ

 




Κατά 22% μειώθηκαν οι πωλήσεις υγρών καυσίμων το 2020, ενώ η πτωτική πορεία συνεχίζεται και τους πρώτους μήνες του 2021, καταδεικνύοντας ότι ο κλάδος του χονδρικού εμπορίου καυσίμων, όπου δραστηριοποιούνται και οι Εταιρείες Εμπορίας Πετρελαιοειδών, πλήττεται βαθύτατα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του COVID-19 με κίνδυνο..