Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

Hellenic Lloyds ανέλαβε την αξιολόγηση "μεγάλων κινδύνων" για λογαριασμό της ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Η Hellenic Lloyds ΑΕ, θυγατρική της Lloyd's Register, αναδείχθηκε ως η ανάδοχος εταιρεία του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), για την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών αξιολόγησης Εκθέσεων Μεγάλων Κινδύνων.

Συγκεκριμένα, βάσει..

Με 151 «Ναι» Έναντι 124 «Όχι» Ψηφίστηκε η Πώληση των Λιγνιτικών Μονάδων της ΔΕΗ

Από το energia.gr
Με 151 «ναι» έναντι 124 «όχι», πέρασε από την Ολομέλεια το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού».

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και καταψήφισε η αντιπολίτευση.

Από την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε..

ΗΠΑ: Νέα αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ – Ρεκόρ και στις εξαγωγές

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου και βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι οι εξαγωγές έφτασαν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με έκθεση της ΕΙΑ την Τετάρτη 25/4/2018, στα οποία επισημαίνεται η ανησυχία  για την υπερπροσφορά.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Απριλίου, σε σύγκριση με..

Εργατική Πρωτομαγιά 2018-Απεργιακή συγκέντρωση -10:30μπροστά στο ΕΚΘ

Από το ekth.gr
Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές έχουν μια επιπλέον υποχρέωση τιμώντας τη θέση και το ρόλο τους, να δηλώσουν το παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση και να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους εργατικούς αγώνες.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καλεί..

ENI: Θα συνεχιστούν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Από το naftemporiki.gr
Η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ θα συνεχίσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθάρισε ο εκτελεστικός διευθυντής της, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι που έγινε δεκτός την Τετάρτη από τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Μετά την συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη, ο κ. Ντεσκάλτζι σημείωσε ότι..

Από το 1806 ήξεραν ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαια

Από το pronews.gr
Το ζήτημα των πετρελαίων ενέχει ιδιαιτέρα και κεφαλαιώδη σημασία για την χώρα μας. λόγω των μεγάλων ποσών συναλλάγματος τα οποία εκρέουν στην αλλοδαπή. για την προμήθεια πετρελαίου και των διαφόρων παραγώγων του. Η Ζάκυνθος είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδος που από αρχαιοτάτων χρόνων έχει εντοπισθεί και καταγραφεί από τους συγγραφείς. η ύπαρξη πετρελαίου.

Πρώτος ο Όμηρος επισημαίνει..

ΗΠΑ: Σε υψηλό τριετίας η τιμή της βενζίνης– Στα 2,76 δολάρια το γαλόνι

Από το worldenergynews.gr
Καθώς οι τιμές του πετρελαίου ανεβαίνουν και η ζήτηση είναι υψηλή, οι οδηγοί  στις ΗΠΑ πληρώνουν περισσότερα για να γεμίσουν τις δεξαμενές των αυτοκινήτων τους καθώς οι τιμές έχουν αναρριχηθεί σε υψηλό τριετία .

Αυτή τη στιγμή, ο μέσος όρος ανά γαλόνι είναι περίπου 2,76 δολάρια, έναντι 2,40 δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα..

Με μοντέλο Holding η αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ - Εντός Απριλίου κλείνει το deal με Shell - Τα σενάρια για τα 150 εκατ ευρώ

Από το energypress.gr
Εντός εβδομάδας και πάντως πριν το τέλος του μήνα, επιδιώκεται να κλείσει και να ανακοινωθεί η συμφωνία ΔΕΠΑ- Shell σχετικά με την αποχώρηση της τελευταίας από τις ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής.

Δίχως να έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες, το νούμερο που ακούγεται ότι θα συνοδεύει τη συμφωνία είναι κοντά στα 150 εκατ. ευρώ, ποσό που..

Αύξηση των πωλήσεων βενζινοκίνητων οχημάτων το 2017 στην ΕΕ

Από το energypress.gr
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δύο νέες τάσεις στις ταξινομήσεις αυτοκινήτων παρατηρήθηκαν πέρσι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η πρώτη είναι ότι αυξήθηκαν οι εκπομπές CO2 και δεύτερη είναι ότι παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των πωλήσεων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων. Αυτό αναφέρει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για να ανακοινώσει τα στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά..