Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στον ΟΠΕΚ τον Αύγουστο, για πρώτη φορά φέτος

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή πετρελαίου του ΟΠΕΚ αυξήθηκε τον Αύγουστο για πρώτη φορά φέτος, καθώς ο υψηλότερος εφοδιασμός από το Ιράκ και τη Νιγηρία αντιστάθμισε τους περιορισμούς που επέβαλε ο κορυφαίος εξαγωγέας Σαουδική Αραβία και από τις απώλειες που προκλήθηκαν από τις κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν, σύμφωνα με έρευνα της Reuters.

Ο 14μελής Οργανισμός των Χωρών Εξαγωγής..

Οι Αμερικανοί πλημμύρισαν την παγκόσμια αγορά φυσικό αέριο

Από το naftemporiki.gr
Περισσότερο από ποτέ είναι το σχιστολιθικό αέριο που φεύγει από τις αμερικανικές ακτές για αγορές του εξωτερικού. Ωστόσο οι παραγωγοί του ορυκτού καυσίμου δεν ευνοούνται ιδιαίτερα. Και τούτο γιατί οι τιμές παγκοσμίως είναι χαμηλότερες από ποτέ. 

Τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν υποχωρήσει φέτος σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, εν μέσω..

Baker Hughes: Μειώθηκαν κατά 12 οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι ενεργειακές επιχειρήσεις στις ΗΠΑ μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούσαν, αυτήν την εβδομάδα για ένατο συνεχόμενο μήνα από το χαμηλό τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς οι περισσότεροι παραγωγοί περιόρισαν τις δαπάνες για νέες γεώτρηση φέτος.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 12 οι εξέδρεςς εξόρυξης την εβδομάδα έως τις 30 Αυγούστου, μειώνοντας το συνολικό..

Πώς ο πόλεμος της Ευρώπης στα πλαστικά επηρεάζει τα πετροχημικά

Από το euractiv.gr
Με τη χρήση πετρελαίου σε αυτοκίνητα να αναμένεται να κορυφωθεί στα μέσα της δεκαετίας του 2020, οι πετρελαϊκές εταιρείες επιδιώκουν ένα καταφύγιο στα πετροχημικά – και τα πλαστικά – όπου η ζήτηση εξακολουθεί να είναι ισχυρή. Ωστόσο, ακόμη και αυτή η αντίληψη τίθεται τώρα υπό αμφισβήτηση λόγω μιας παγκόσμιας αντίστασης στο πλαστικό που κυριαρχεί στην Ευρώπη.

Το πικ του πετρελαίου – τουλάχιστον..