Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Διευκρίνιση υπ. Εργασίας για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων


Διευκρίνιση σχετικά με την εγκύκλιο που αναφέρει τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα πριν και μετά το 2015, απέστειλε το υπουργείο Εργασίας.

Στην εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις στις αρμόδιες αρχές σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3863/2010) μετά τις τροποποιήσεις που εισήγαγε ο νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα, σχετικά με μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων (4337/2015).

Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται ότι πλέον....

Τα ΕΛΠΕ για το διεθνή διαγωνισμό έρευνας πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα

Τα ΕΛΠΕ για το διεθνή διαγωνισμό έρευνας πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα
Ο όμιλος εταιρειών «Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ» με αφορμή δημοσιεύματα για πιθανή εμπλοκή στο διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση δικαιωμάτων έρευνας πετρελαίου στη Δυτική Ελλάδα (Άρτα – Πρέβεζα, ΒΔ Πελοπόννησος και Αιτωλοακαρνανία)  ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνει τα εξής...

Μπαταρία «αναπνέει» και ανταγωνίζεται τη βενζίνη

Ένα βήμα πιο κοντά στην μπαταρία που... αναπνέει
Ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας μπαταρίας που «αναπνέει», έκαναν επιστήμονες στη Βρετανία. Δημιούργησαν μια μπαταρία λιθίου-οξυγόνου, η οποία μπορεί να επαναφορτισθεί περισσότερες από 2.000 φορές και έχει μεγάλη ενεργειακή πυκνότητα και αποδοτικότητα (πάνω από 90%), ώστε να ανταγωνίζεται ακόμη και τη βενζίνη. Όμως θα χρειασθεί ακόμη αρκετός χρόνος, εωσότου η μπαταρία νέας γενιάς αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων.

Οι μπαταρίες λιθίου-οξυγόνου, γνωστές και ως μπαταρίες λιθίου-αέρα (εξ ου και ο χαρακτηρισμός ότι «αναπνέουν») παράγουν ενέργεια από την χημική αντίδραση του μετάλλου λιθίου με το οξυγόνο. Θεωρούνται οι «απόλυτες» ...

Le Monde: Η CIA σκότωσε τον Γάλλο επικεφαλής της Total το 2014


Στις 20 Οκτωβρίου 2014, ο επικεφαλής της Total, Christophe de Margerie, σκοτώθηκε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας.

Την ώρα που απογειωνόταν το αεροπλάνο χτύπησε σε ένα εκχιονιστικό, σκοτώνοντας άλλα τρία άτομα στην πίστα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πιλότοι είδαν το εκχιονιστικό στην πίστα αλλά δεν εκτίμησαν ότι είναι επικίνδυνο.


Σήμερα, 1 χρόνο μετά το δυστύχημα, μια απίστευτη πληροφορία βλέπει το φως της δημοσιότητας: ότι ο θάνατος του επικεφαλής της γαλλικής Total ήταν παραγγελία της CIA, γράφει η Le Monde.

Σύμφωνα με την πληροφορία, η CIA ήθελε να ...

Λεφτά υπάρχουν! 1,61 δισ. ευρώ θα κοστίσει καταρχήν το κλείσιμο παλαιών λιγνιτικών εργοστασίων.


Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών & Ενέργειας της Γερμανίας, (Υπουργός ο Αντικαγκελάριος Σοσιαλδημοκράτης Γκάμπριελ), έχει επιτευχθεί συμφωνία με τις τρεις εταιρείες που λειτουργούν λιγνιτικές μονάδες (RWE, Vattenfall και Mibrag) για το πρόωρο κλείσιμο οκτώ εργοστασίων λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής. Το κλείσιμο αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών CO2 της Γερμανίας κατά 11-12,5 εκατ. t, προκειμένου να πιάσει το 2020 το στόχο μείωσης κατά 40% ως προς τα επίπεδα του 1990.

Το Δεκέμβριο 2014 η Γερμανική κυβέρνηση είχε εγκρίνει το πρόγραμμα "Action Programme on Climate Protection 2020" (Climate Programme 2020), το οποίο προέβλεπε μείωση εκπομπών κατά 62-78 εκατ. t, με συνεισφορά της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής κατά 22 εκατ. t. Αρχικά δεν ήταν σαφές με ποιο τρόπο θα επιτυγχανόταν ο στόχος αυτός και το Μάρτιο 2015 το Υπουργείο είχε προτείνει την επιβολή ενός "κλιματικού φόρου". Μετά τις αντιδράσεις των εταιρειών και τη διαπίστωση πως ..

Πιθανή εμπλοκή στον διαγωνισμό πετρελαίων

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
Κινδύνους για εμπλοκή στον διαγωνισμό για την πραγματοποίηση ερευνών στις περιοχές Άρτας-Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας και ΒΔ. Πελοποννήσου επικαλούνται πηγές της αγοράς, εφόσον συνεχιστεί η διατήρηση των ΕΛ.ΠΕ. στις διαδικασίες του.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η προκήρυξη του διαγωνισμού προβλέπει ότι προκειμένου να προχωρήσει η επιτροπή στην αξιολόγηση της προσφοράς ενός διαγωνιζόμενου, θα πρέπει αυτός να πληροί οπωσδήποτε όρους όπως η αποδεδειγμένη εμπειρία του στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων.

Έτσι, με δεδομένο ότι τα ΕΛ.ΠΕ. δεν διαθέτουν εμπειρία στην ανάπτυξη και παραγωγή υδρογονανθράκων, ο κίνδυνος να προσβληθεί στα Διοικητικά Δικαστήρια η όλη διαδικασία του διαγωνισμού είναι υπαρκτός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προώθηση των ερευνών στις τρεις περιοχές, που είναι από τις πλέον ελπιδοφόρες για την ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ...

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ιδρύεται με την ΤΤΙΡ: Καταλύονται εργασιακά δικαιώματα, προσωπικά δεδομένα, διατροφική ασφάλεια, και...η Δημοκρατία

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Νέα Τάξη Πραγμάτων ιδρύεται με την ΤΤΙΡ: Καταλύονται εργασιακά δικαιώματα, προσωπικά δεδομένα, διατροφική ασφάλεια, και...η Δημοκρατία
Στα παρασκήνια της παγκόσμιας εξουσίας εξυφαίνεται εν απόλυτη μυστικότητα και έλλειψη διαφάνειας η περιβόητη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), η οποία επί της ουσίας θα ενώσει τις ΗΠΑ με την ΕΕ ως ενιαίο οικονομικό χώρο δημιουργώντας την μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά του πλανήτη, όπου θα επιτρέπεται η ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών.

Πρόκειται για μια συμφωνία, οι όροι της οποίας συζητούνται ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ σε πλήρη μυστικότητα εδώ και δύο χρόνια ενώ η Wikileaks προσφέρει αμοιβή 100.000 ευρώ σε όποιον αποκαλύψει το κείμενο της συμφωνίας. Βέβαια τα χρήματα φαίνονται λίγα για κάποιον που θα θέσει την ύπαρξή του σε κίνδυνο φανερώνοντας κάτι τέτοιο πριν την ώρα που οι επικυρίαρχοι του πλανήτη επιθυμούν να γίνει.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει υπογραφεί η ΤΡΡ, συμφωνία η οποία αφορά χώρες από τη μεριά του Ειρηνικού και την εμπορική τους σχέση με τις ΗΠΑ. Έτσι φαίνεται πως οι ΗΠΑ θέλουν να δέσουν οικονομικά τις χώρες που βρίσκονται απέναντι από την Ανατολική και την Δυτική Ακτή τους πριν Ρωσία-Κίνα ισχυροποιηθούν τόσο ώστε να καταστούν πιο "ελκυστικοί" εταίροι.

Η TTIP αφορά 850 εκατ. κατοίκους, στους οποίους αντιστοιχεί...

ΕΛΠΕ: Χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό

elpe
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η απονομή υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, που υλοποιούμε ως Όμιλος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Με γνώμονα την προσφορά και την υπεύθυνη στάση απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και κυρίως δίνοντας έμφαση στη νέα γενιά, που αποτελεί το μέλλον της χώρας μας, επενδύουμε στην εκπαίδευση των νέων αλλά και στην επαγγελματική ανέλιξή τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα υποτροφιών έχει...

H ενίσχυση του δολαρίου και τα ελληνικά διυλιστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστηρια
Η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου αφενός δίνει μια σημαντική ώθηση στα ελληνικά δυιλιστήρια, αλλά πρακτικά σημαίνει ότι, η ποσοτική χαλάρωση έρχεται με «φόρα».

Στον πίνακα του ευρώ/δολαρίου ...

Αυτά είναι τα 116 πράγματα που προκαλούν καρκίνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας


Την περασμένη Δευτέρα μάθαμε ότι το μπέικον, τα λουκάνικα και πολλά άλλα προϊόντα μπήκαν στο στόχαστρο του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας. Ομως, ο κίνδυνος δεν κρύβεται μόνο εκεί.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ερευνας για τον Καρκίνο, από τον οποίο αντλεί τις πληροφορίες ο ΠΟΥ, έχει δημιουργήσει μία λίστα 116 πραγμάτων που προκαλούν καρκίνο. Κι αν κάποια κόβονται, όπως το κάπνισμα, άλλα δεν είναι τόσο εύκολο να τα αποφύγει κανείς, όπως για παράδειγμα η ατμοσφαιρική ρύπανση ή την ηλιακή ακτινοβολία και την υπεριώδης ακτινοβολία.

H λίστα του ΠΟΥ, για τα πράγματα που προκαλούν καρκίνο...

Δωρεάν και άφθονο ρεύμα από το νερό





To πρώτο βήμα έγινε. Η τηλεοπτική εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» έφερε στο φως τη μεγάλη ελληνική εφεύρεση του Πέτρου Ζωγράφου. Το δεύτερο βήμα το έκανε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών που διοργάνωσε ειδικό επιστημονικό συνέδριο για τη συσκευή που παράγει ρεύμα. 

Οι πρώτες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα είναι κάτι παραπάνω από θετικές. Έπειτα από τρεις εκπομπές στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, έγινε κατ’ αρχήν αποδεκτή η εφεύρεση του Έλληνα φυσικού Πέτρου Ζωγράφου που παράγει άφθονο ρεύμα από αθώο νεράκι.

Σε έναν κατάμεστο χώρο εκδηλώσεων του Aegean College, με ακροατήριο φυσικούς, ηλεκτρολόγους, χημικούς, εξειδικευμένους καθηγητές, αλλά και μαθητές λυκείου, ο Πέτρος Ζωγράφος απάντησε σε εύστοχες ερωτήσεις και αποσαφήνισε τις όποιες αμφιβολίες υπήρξαν γύρω από αυτήν τη μοναδική συσκευή.

Η επιστημονική κοινότητα υποκλίνεται στην εφεύρεση και πλέον...

Γερμανοτσολιάς με βούλα ο "εθνάρχης" της βίας και νοθείας, του κράτους και παρακράτους της δεξιάς! Δείτε το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!

Κ. Καραμανλής, συνεργάτης ΝΑΖΙ
"kalami" 
Συνεργάτης των Ναζί ο ''εθνάρχης'' Κων/νος Καραμανλής, κατέδιδε 'Ελληνες Εβραίους;
 'Εγγραφο της CIA αναφέρει ότι η αποκάλυψη έγινε στην δίκη του 'Αϊχμαν στο Ισραήλ 1962.
Το έγγραφο δείχνει και την αντίδραση της κυβέρνησης Καραμανλή, που ζήτησε ''χάρη'' από το Ισραήλ, δηλ. να μην αποκαλυφθεί το γεγονός. Αργότερα, όπως πιστοποιεί και άλλο έγγραφο της CIA που θα δημοσιοποιήσουμε σύντομα, η ''δράση'' του Κ. Καραμανλή στην κατοχή, είχε ως αποτέλεσμα να τον αγνοήσουν στην Γερμανία στο ζήτημα των κατοχικών αποζημιώσεων.

Το σχετικό ''λίνκ'' στην ιστοσελίδα της CIA, όπου μπορείτε να δείτε το παρακάτω έγγραφο (κατεβάστε το pdf), είνα..

Όλες οι αλλαγές στη χορήγηση του πετρελαίου θέρμανσης - Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο θερμανσης
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναφορικά με το επίδομα θέρμανσης, αποφάσισε το τέλος της προκαταβολής του 25%, τη μείωση της επιδότησης ανά λίτρο, νέα αυστηρότερα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, καθώς και στις αλλαγές που έχουν να κάνουν με τους νομούς που ανήκουν στις 4 ζώνες βάσει των οποίων επιδοτούνται ανάλογα οι καταναλωτές. 

Συγκεκριμένα το βασικό σχέδιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης περιλαμβάνει...

Και στους άνδρες 6μηνη άδεια ανατροφής τέκνου μετ' αποδοχών

Αποτέλεσμα εικόνας για Και στους άνδρες 6μηνη άδεια ανατροφής τέκνου μετ' αποδοχών
Και στους άνδρες θα χορηγείται άδεια ανατροφής τέκνου, σύμφωνα με νομοσχέδιο που κατατίθεται στην Βουλή. Η άδεια θα είναι 6μηνης διάρκειας, με τις αποδοχές του δικαιούχου να καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ και να είναι στα 586 ευρώ το μήνα.

Θα χορηγείται, αν είναι επιθυμητό από τον ασφαλιζόμενο, μετά την 4μηνη άδεια κύησης και λοχείας της μητέρας.

Την άδεια ανατροφής τέκνου θα μπορεί να την πάρει ή η μητέρα ή ο πατέρας.


ΠΗΓΗ:defencenet.gr