Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΕΛΠΕ: Ψηφιακό πρόγραμμα θερινής απασχόλησης για μαθητές Δημοτικού

Από το newsique.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), αναγνωρίζοντας τις πρωτόγνωρες και ιδιόμορφες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία covid-19, υλοποιεί ένα σημαντικό αριθμό δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την όσο το δυνατό καλύτερη μετάβαση στην ομαλότητα.

Έχοντας ως βασικούς άξονες δράσεων την υποστήριξη της Νέας Γενιάς και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες..

Η ιθαγενής ηγέτιδα μιας περιοχής του Αμαζονίου που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη ρύπανση

Από το thepressproject.gr

Οι άνθρωποι της La Curva, μιας κοινότητας ιθαγενών στον Περουβιανό Αμαζόνιο, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα γεγονότα της 25ης Ιανουαρίου 2016.

*Της Gloria Alvitres

Ενώ δούλευαν στα χωράφια τους, όπως κάνουν κάθε μέρα, ένας αγωγός τύπου Norperuano έσπασε, προκαλώντας μια διαρροή μεγαλύτερη..

5ο ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2020

Από το inegsee.gr
Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το 5ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης και ανάλυσης της τρέχουσας κατάστασης και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας με τίτλο «COVID-19: Οι διεθνείς εξελίξεις και οι περιορισμοί για την ελληνική οικονομία».

Εδώ και Τώρα Επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων στα 12 Ναυτικά Μίλια

Από το energia.gr
Η υπογραφή συμφωνίας την περασμένη Τρίτη (09/06) στην Αθήνα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών συνιστά αναμφίβολα ένα σημαντικό βήμα  στην διαδικασία καθορισμού Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στον Ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Παρά το γεγονός ότι ήδη από το 1976 Ελλάδα και Ιταλία είχαν συμφωνήσει τα όρια της μεταξύ των υφαλοκρηπίδας η τωρινή συμφωνία αφορά την οριοθέτηση ΑΟΖ, έννοια που δεν υπήρχε προ του 1982 όταν επήλθε..

Ρωσία: Ο δήμαρχος του Νορίλσκ διώκεται για αμέλεια για την πετρελαιοκηλίδα

Από το energypress.gr
Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άσκησε σήμερα ποινική δίωξη για αμέλεια κατά του δημάρχου της πόλης Νορίλσκ, του Ρινάτ Αχμετσίν, εκτιμώντας ότι δεν πήρε έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για να περιορίσει τις επιπτώσεις από τη διαρροή 21.000 τόνων καυσίμων από δεξαμενή του θερμοηλεκτρικού σταθμού του Νορίλσκ, παρότι ήταν ενήμερος.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Ανακριτική..

Σιάμισιης: Τα ΕΛΠΕ μετασχηματίζονται και προσαρμόζονται επιτυχώς στις αλλαγές της εποχής μας

Από το energypress.gr
Tην προσήλωση των ΕΛΠΕ στην διαδικασία απανθρακοποίησης επιβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ Ανδρέας Σιάμισιης, μιλώντας σε σχετικό πάνελ Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ειδικότερα, ανέφερε πως η απανθρακοποίηση είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό, ορόσημο της σύγχρονης ενεργειακής πραγματικότητας, ενώ, ταυτόχρονα χρειάζεται να ειδωθεί σε 3 βασικά πεδία.

Το πρώτο είναι η ενεργειακή..