Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Αγγλία: Ηλεκτρικοί αυτοκινητόδρομοι που φορτίζουν τα οχήματα εν κινήσει


Οι οδηγοί θα είναι σε θέση να επαναφορτίζουν τα αυτοκίνητά τους εν κινήσει, αν πραγματοποιηθεί το αντίστοιχο προτεινόμενο έργο από την υπηρεσία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων της Αγγλίας.

Ο κυβερνητικός οργανισμός έχει εξαγγείλει σχέδια για τη δοκιμή ασύρματης τεχνολογίας μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, και ελπίζει να την εγκαταστήσει κάτω από τους αυτοκινητόδρομους και μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας.

Μία αρχική μελέτη βιωσιμότητας έχει ήδη ολοκληρωθεί και τώρα ο οργανισμός ζητά την...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ : ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΓΙΑ ΝΑ ...ΤΕΛΕΙΏΣΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

ΕΛ.ΠΕ: Ουδεμία απόπειρα λαθρεμπορίου με το δεξαμενόπλοιο «Ειρήνη»


Με αφορμή τον θόρυβο που έχει προκληθεί, και από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, για τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι τελωνειακές αρχές στο δεξαμενόπλοιο "Ειρήνη", η Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια "δεν έχουν κίνητρο και δυνατότητα λαθρεμπορίας, άρα και λόγο να αποκρύψουν δεδομένα ή να εμπλακούν σε αδιαφανείς διαδικασίες".

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής...

Για χειραγώγηση της αμερικανικής αγοράς αερίου, το 2008, κατηγορείται η BP


Υπό τη δαμόκλειο σπάθη ενός ακόμη προστίμου βρίσκεται η ΒP, αφού δικαστής απεφάνθη ότι η εταιρεία χειραγώγησε την αμερικανική αγορά φυσικού αερίου μετά τον τυφώνα του 2008.

Όπως υποστήριξε ο δικαστής στην αμερικανική Ομοσπονδιακή Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας την Πέμπτη, μετά τον τυφώνα Ike τον Σεπτέμβριο του 2008, η διαμόρφωση της τιμών του φυσικού αερίου επέτρεψε στη BP να πουλήσει παράγωγα στο Χιούστον και να τα αγοράσει με έκπτωση στο Χένρυ της Λουιζιάνα.

Οι νομικοί της Ρυθμιστικής Επιτροπής επιχειρηματολόγησαν ότι...

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία μόλις κατέρριψε το ιδεολόγημα της "καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων έξι μηνών".


Έτυχε να οδηγώ προχθές, ακούγοντας το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, όταν ξεκίνησε μια συνέντευξη του Γενικού Γραμματέα της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές: "πρόκειται για μια συμφωνία όχι απλά επώδυνη, αλλά μια συμφωνία αποτέλεσμα της καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων έξι μηνών" ήταν η εισαγωγική φράση κι ομολογώ την αμαρτία μου, δεν άντεξα ν' ακούσω τη συνέχεια, άλλαξα κατευθείαν σταθμό. Το σάπιο πολιτικό σύστημα, που χρεοκόπησε τη χώρα σε καιρό ειρήνης, τη βύθισε στα μνημόνια και δεν εννοεί με τίποτα να κάνει την αυτοκριτική του για το ποιος επιτέλους κυβερνούσε αυτή τη χώρα τα τελευταία σαράντα χρόνια, επικεντρώνεται στους τελευταίους έξι μήνες, λες και το ίδιο έχει παρθενογεννηθεί!

Παρόμοια κριτική, περί "καταστροφικής πολιτικής των τελευταίων έξι μηνών", ακούμε το τελευταίο διάστημα κι απ' την πλευρά του Πασοκ, κάτι που δεν προκαλεί φυσικά έκπληξη, αφού τα δυο κόμματα συγκυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια. Όσο διάστημα όμως κάποιοι θα επιμένουν να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών και θα δείχνουν με το δάχτυλο "τους άλλους", αντί να κοιτάζονται στον καθρέφτη και να κάνουν τη δική τους αυτοκάθαρση, δεν πρόκειται να έχουν την οποιαδήποτε πιθανότητα να δουν φως στο βάθος της κάλπης κι ας διδαχτούν απ' την εκλογική πορεία του μέχρι πριν μόλις πέντε χρόνια πάλαι παντοδύναμου Πασοκ: καταβαράθρωση, διάσπαση, ήττα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη απ' το Λεβέντη και το επόμενο διακύβευμα θα είναι το κατώφλι του 3%.

Ακριβώς μια μέρα μετά τη συνέντευξη Πλακιωτάκη ήλθε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία να καταρρίψει το πυροτέχνημα της "καταστροφικής εξάμηνης διακυβέρνησης", δίνοντας στη ...