Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Η «Οικολογική Παρέμβαση» του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία!




Την «ευαισθησία» του στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο ζήτημα του ονόματος της Μακεδονίας μας έδειξε για μία ακόμη φορά ο Συνασπισμός! Συγκεκριμένα, η «Οικολογική Παρέμβαση» η οποία αποτελείται από άτομα και μέλη οικολογικών ομάδων, αγωνίζεται για την πολιτική και κοινωνική οικολογία, και είναι ισότιμο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στην επίσημη ιστοσελίδα της αναγράφει τα εξής απίστευτα:
«Η δεξιά κυβέρνηση της Ελλάδας, λίγες μόνο μέρες μετά την οριακή νίκη της στις εκλογές, ξεκίνησε εθνικιστική επίθεση εναντίον του γειτονικού κράτους της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και αλλάζοντας το βιβλίο ιστορίας όπως ακριβώς ζητούσε το ακροδεξιό κόμμα. Η επίθεση αυτή γίνεται σε συνδυασμό με μια νεοφιλελεύθερη επίθεση σε κοινωνικό επίπεδο, ανακοινώνοντας δεξιά μέτρα για τις συντάξεις και τα όρια ηλικίας, καθώς και εφαρμογή του Νόμου-Πλαισίου (νεοφιλελεύθερα μέτρα για τα πανεπιστήμια και μαζικές διαγραφές φοιτητών).
Διακηρύσσουμε την φιλία και αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, τον λαό της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Κύπρου (Ε/Κ και Τ/Κ), τον λαό της Βουλγαρίας, και προς όλους τους Βαλκανικούς λαούς, οι οποίοι και είναι αδέλφια μας! Χρειάζεται να αγωνιστούμε για ενότητα των Βαλκανίων και την δημιουργία Βαλκανικής ομοσπονδίας, για ειρήνη - αποστρατιωτικοποίηση - κατάργηση υποχρεωτικής θητείας, ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στα Βαλκάνια, Ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων...»
ΠΗΓΗ:http://www.e-grammes.gr

Πρόγραμμα "Πάμε Κατασκήνωση" από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ - Καλοκαίρι 2012




Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ,  για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε  άρτια εξοπλισμένες κατασκηνώσεις της Αττικής και των γειτονικών νομών, σύγχρονες και ασφαλείς, για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Συνολικά 160 παιδιά ηλικίας 6 εως 15 ετών θα φιλοξενηθούν σε κατασκηνώσεις για την περίοδο Ιουνίου- Αυγούστου 2012.Το πρόγραμμα «Πάμε Κατασκήνωση» απευθύνεται σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής του Θριασίου,  στα πλαίσια του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛ.ΠΕ
Αναλυτικά, 40 παιδιά από το Δήμο Ασπροπύργου, 40 παιδιά από το Δήμο Ελευσίνας, 40 παιδιά από το Δήμο Μάνδρας και 40 παιδιά από το Δήμο Μεγάρων. Προτεραιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα δοθεί σε παιδιά με άνεργους γονείς ή οικογένειες πολύτεκνες και μονογονεϊκές, ενώ θα ληφθούν υπόψη και πρόσθετα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, καθώς και στα παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν.

ΑΔΕΙΕΣ


Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα...αυτή είναι η νεολαία του ΣΥΝ!!!


Να τους χαίρεσαι κε Αλἐξη...θα σε αφήσουμε να προχωρήσεις μόνος!!!



Η εφημερίδα ΕΠΟΧΗ (επίσημο όργανο της ΑΚΟΑ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους πολιτικούς βραχίονες ΣΥΝ),μας ενημερώνει με δημοσίευμά της πως στα Σκόπια “θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και διαδήλωση “αντιεθνικιστικών και αντιμιλιταρικών κινημάτων από Ελλάδα και Μακεδονία”! Μεταξύ των συμμετεχόντων από Ελλάδα θα είναι και η νεολαία του Συνασπισμού...

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα-μεταξύ άλλων- αναφέρει:
“Οργανώσεις από την Ελλάδα και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας πραγματοποιούν πολιτική εκδήλωση και στη συνέχεια διαδήλωση στο κέντρο των Σκοπίων, το Σάββατο 17 Μαΐου.

Το κεντρικό σύνθημα αυτής της αντιεθνικιστικής αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας είναι “ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ”..Συμμετέχουν η Αντιεθνικιστική Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία,ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη της πρώην Αντιπολεμικής Αντιεθνικιστικής Συσπείρωσης, η Νεολαία Συνασπισμού, η ΟΚΔΕ (Σπάρτακος), η πολιτική οργάνωση Κόκκινο, η ομάδα Αυτονομία ή Βαρβαρότητα, καθώς και ανένταχτοι/ες πολίτες εναντίον του εθνικισμού από την Ελλάδα και οι οργανώσεις από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας Δράση για την Ειρήνη, Ένωση Πολιτών για τη Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Ανοχή – AURORA και “Δεν Πίνουμε Πετρέλαιο” -
Πρωτοβουλία για την απόσυρση των μακεδονικών στρατευμάτων από το Ιράκ πραγματοποιούμε από κοινού ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στα Σκόπια με το εξής μήνυμα προς τους δύο λαούς: Εμείς, στην Ελλάδα, δεν επιτρέπουμε στην ελληνική κυβέρνηση να “βαφτίσει” τη γειτονική χώρα. Και εμείς, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, δεν επιτρέπουμε στη μακεδονική κυβέρνηση με πρόσχημα το όνομα να οικοδομεί το δικό της εθνικιστικό οικοδόμημα.
στις Σάββατο, Μάϊος 12, 2012  
ΠΗΓΗ:http://citypress-gr.blogspot.com

ΕΚΛΟΓΕΣ .ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε. 
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝ∆ΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙ∆Η ∆ΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ    


Συναδέλφισσες  και Συνάδελφοι, 
Έφτασε πάλι ο καιρός που καλούµαστε ΟΛΟΙ να ψηφίσουµε για να εκλέξουµε
αυτούς που θα µας   α ν τ ι π ρ ο σ ω π ε ύ ο υ ν   για τα επόµενα δύο χρόνια. 
Οι ΕΚΛΟΓΕΣ του Σωµατείου µας ,  µια από τις πιο γνήσιες πολιτικές πράξεις
που καλούµαστε να συµµετάσχουµε,  µας φέρνουν µπροστά σε αποφάσεις
κρίσιµες και µοναδικές. 
   Οι συνάδελφοι  συνδικαλιστές που θα εκλέξουµε , είναι οι εκπρόσωποί µας
στις διάφορες  Επιτροπές,  Συσκέψεις,  Συνελεύσεις,  Εργατικά Κέντρα, 
Οµοσπονδία,  ∆ευτεροβάθµια και Τριτοβάθµια  Όργανα. 
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ  : 
Δευτέρα 14 Μαΐου στην Θεσσαλονίκη από 11πµ έως 14µµ    
Τρίτη 15 Μαΐου στο Μαρούσι αίθουσα 9 στο -1 από τις 
09.00 πµ έως τις 11.30 πµ και  
Τρίτη 15 Μαΐου στον Ασπρόπυργο από τις 
 12.30 µµ έως τις 15.00 µµ    
Ψ Η Φ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Για ΔΣ & Ελεγκτική Επιτροπή και  
Για εκπροσώπους σε Οµοσπονδία και ΕΚΑ 
 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ : ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Σ.Σ.Ε.




Συναδέλφισσες - συνάδελφοι
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ χαιρετίζει την απόφαση της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να συγκαλέσει συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, την Παρασκευή 18-5-2012 προκειμένου να τεθεί προς συζήτηση το θέμα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η ΕΣΣΕ στη ΔΕΗ Α.Ε. λήγει στις 14 Φεβρουαρίου του έτους 2013. Μια σύμβαση που είναι αορίστου χρόνου, καθώς ο Νόμος 1876/90 ορίζει ότι συμβάσεις που έχουν διάρκεια πέραν του ενός έτους θεωρούνται αορίστου. Συνεπώς με όσα ο Νόμος 4046/12 (Μνημόνιο ΙΙ) ορίζει, οι συμβάσεις αορίστου χρόνου λήγουν στις 14/2/2013.
ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ... 
ΠΗΓΗ:http://www.spartakos-dei.gr/

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ


Υποχρεωτικό δάνειο από τα μεγάλα εισοδήματα προτείνει ο Γλέζος
Υποχρεωτικό δάνειο από τα μεγάλα εισοδήματα προτείνει ο Γλέζος

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε το Σάββατο στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, όπου και πρότεινε μεταξύ άλλων τρόπους με τους οποίους μία κυβέρνηση θα μπορούσε να αντλήσει ρευστότητα από τους πολίτες, αντί να επιβάλλει νέα «χαράτσια».
Οπώς είπε ο κ.Γλέζος, θα μπορούσε να συναφθεί με τους πολίτες ένα δάνειο διπλής μορφής:
εθελοντικά, όσοι πολίτες έχουν εισόδημα κάτω από ένα όριο (το οποίο έθεσε στις 20.000 ευρώ ετησίως), να εισφέρουν 100 ευρώ μηνιαίως σαν δάνειο προς το κράτος
υποχρεωτικά, όσοι έχουν μεγαλύτερο εισόδημα, να εισφέρουν το ίδιο ποσό, επίσης ως δάνειο
Οπως είπε μάλιστα, στην ελληνική Ιστορία υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου το κράτος προχώρησε σε αντίστοιχες κινήσεις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ....
ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/

Ποια επικουρικά ταμεία γίνονται επαγγελματικά Αρνήθηκαν να συγχωνευθούν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που πρόκειται να αρχίσει τη λειτουργία του από την 1η Ιουλίου και τώρα μετατρέπονται σε επαγγελματικά.


Ποια επικουρικά ταμεία γίνονται επαγγελματικά

Πρόκειται για πέντε μεγάλα επικουρικά ταμεία, που μετατρέπονται σε Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ), αποκτώντας τη μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.
Είναι ταμεία που είχαν αποφασίσει να εξαιρεθούν από το σχήμα του νέου Επικουρικού και σε αυτά προστέθηκε το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης (ΤΕΑΠΟΚΑ).
«Μοναχική» πορεία έχουν αποφασίσει η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας (ΟΑΣΕ) για το Ταμείο των υπαλλήλων στις ασφαλιστικές εταιρείες, το Επικουρικό των εργαζομένων στις επιχειρήσεις πετρελαιοειδών, το Ταμείο των βενζινοπωλών και ο επικουρικός φορέας των εργαζομένων στον κλάδο του φαρμάκου (ΤΕΑΥΦΕ).
Κατά πόσο έχει προοπτική το ΕΤΕΑ, όταν αποχωρούν επικουρικοί φορείς από το ενιαίο σχήμα, είναι ένα ερώτημα που μένει να απαντηθεί… 
ΠΗΓΗ;http://www.newsbomb.gr/

Άμεση συμβολαιοποίηση της Πτολεμαϊδας V ζητά ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ




Άμεση συμβολαιοποίηση της μονάδας Πτολεμαϊδα V και επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την κατασκευή της Μελίτη ΙΙ ζητά το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να «δημιουργηθούν, όσο γρηγορότερα γίνεται, οι προϋποθέσεις που εκτός των άλλων πλεονεκτημάτων θα δώσουν και μια ανάσα στο σύστημα, απομακρύνοντας απειλές, όπως αυτές  που σήμερα διαφαίνονται».
«Είναι άκρως προκλητικό η μη αξιοποίηση των λιγνιτικών κοιτασμάτων να δημιουργεί προϋποθέσεις ενεργειακής εξάρτησης –με τις συνέπειες που αυτή έχει- όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα, εκτινάσσοντας στα ύψη την ΟΤΣ», επισημαίνει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσθέτοντας ότι «το εθνικό μας καύσιμο, ο εγχώριος λιγνίτης και οι αντίστοιχες μονάδες που επιβάλλεται να κατασκευαστούν, είναι ο μοναδικός τρόπος να επέλθει η ισορροπία, τη στιγμή που κάθε άλλος τρόπος παραγωγής ενέργειας χαρακτηρίζεται από τριγμούς» 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Ψάχνουν λαθρεμπόρους πετρελαίου σε τέσσερις λίστες


Ψάχνουν λαθρεμπόρους πετρελαίου σε τέσσερις λίστες υπόπτων
Στενεύει ο κλοιός γύρω από τους λαθρεμπόρους πετρελαίου με τη ΓΓΠΣ να έχει καταρτίσει ήδη τέσσερις λίστες διακινητών πετρελαίου που εντοπίσθηκαν να μην έχουν ενημερώσει το ηλεκτρονικό σύστημα Ηφαιστος για τις συναλλαγές που πραγματοποίησαν κατά το παρελθόν. 
Οι λίστες αυτές θα προωθηθούν στις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες από αυτές τις συναλλαγές συνιστούν λαθρεμπορική πράξη και ποιες δεν καταγράφησαν λόγω αμέλειας του διακινητή, επειδή το σύστημα αυτό μπορεί να καταργήθηκε, πλην όμως η υποχρέωση ενημέρωσης του συστήματος παρέμεινε χωρίς πολλοί να το γνωρίζουν. Ανάλογα με το αποτέλεσμα του ελέγχου θα καταλογισθούν και τα πρόστιμα που για το μεν λαθρεμπόριο έχουν καταστεί βαρύτερα για τη δε αμέλεια έχουν ήδη εξορθολογιστεί. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ... 
ΠΗΓΗ:http://www.kerdos.gr

Δεύτερη Γνώμη » Αρμάνδος Δελαπατρίδης: Ο Αρχηγός του «Κόμματος των Κυανολεύκων» που Μοίραζε τα Υπουργεία στους Οπαδούς του με ... Δύο Δραχμές το Χαρτοφυλάκιο !

Έρχονται μαγνητικές καταιγίδες σε λίγες ημέρες




Ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες που μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες αναταραχές στον πλανήτη έρχονται σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής της Ρωσικής Υπηρεσίας Υδρομετεωρολογίας. Η εξήγηση είναι ότι η....
 γιγάντια ενεργή ζώνη, που σχηματίστηκε στον Ήλιο πριν μερικές εβδομάδες, τις επόμενες ημέρες θα ευθυγραμμιστεί με τη Γη, πράγμα, που όπως λένε οι ειδικοί, μπορεί να προκαλέσει ισχυρές μαγνητικές καταιγίδες στον πλανήτη μας.
Οι μαγνητικές καταιγίδες στη Γη αρχίζουν, όταν στη μαγνητική σφαίρα του πλανήτη «χτυπούν» οι δέσμες πλάσματος, που εκτοξεύονται από τον Ήλιο. Τα φορτισμένα σωματίδια προκαλούν γεωμαγνητικές διαταραχές και αν αποκτήσουν μεγάλη δύναμη, αυτό μπορεί να προκαλέσει διακοπές στους ηλεκτρονικούς εξοπλισμούς, διακυμάνσεις στις ραδιοεπικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκττα! Όλα τα είχαμε ήρθαν και οι μαγνητικές καταιγίδες ! 
ΠΗΓΗ:http://www.trelokouneli.gr

Αδιέξο και κάλπες στις 17 Ιουνίου...

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ




Σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Πεδίον του Άρεως το απόγευμα της Δευτέρας στις 8:30, καλεί το ΚΚΕ σε μια προσπάθεια «να ματαιώσουμε και να ανατρέψουμε σχέδια παγίδευσης του λαού στους μονόδρομους της ΕΕ και των...
επιχειρηματικών ομίλων»  
ΠΗΓΗ:http://fimotro.blogspot.com