Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Shell shuts down 310,000-bpd Deer Park refinery due to malfunction

 


Shell has shut down the crude distillation units of its Deer Park refinery due to a malfunction, Reuters has reported, citing unnamed sources familiar with the matter.

The two crude distillation units have a combined capacity of 310,000 barrels of oil daily. According to the Reuters sources, they were shut down after a seal..

Total στο Liberal Markets: «Οι έρευνες στην Κρήτη συνεχίζονται κανονικά»-Τα σχέδια για Ελλάδα

 





Μετά τη Repsol και την επίσημη τοποθέτηση της ισπανικής εταιρείας στο Liberal Markets πως εξετάζει να φύγει από τον ελληνικό ενεργειακό χάρτη, η Total επιμένει «ελληνικά». Ο γαλλικός πολυεθνικός κολοσσός μέσω πηγών του, ξεκαθαρίζει στο Liberal Markets  πως δεν ισχύουν οι πληροφορίες περί αναβολής των ερευνών στην Κρήτη και αναλύει..

Ερώτηση για Ενεργειακές Κοινότητες και επικοινωνία Αρβανιτίδη-Σκρέκα για τις διακοπές ρεύματος

 









Ζητάμε την αναθεώρηση της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στις Ενεργειακές Κοινότητες με άμεσα μέτρα στήριξης τους

Η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά και τον αρμόδιο τομεάρχη ενέργειας και περιβάλλοντος Γιώργο Αρβανιτίδη κατέθεσε..

Πως διαμορφώνεται ο χάρτης εταιρειών στην κυπριακή ΑΟΖ

 


Παρά τα περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση της πανδημίας μέχρι στιγμής κανένας ενεργειακός κολοσσός ο οποίος δραστηριοποιείται στην κυπριακή ΑΟΖ δεν ακύρωσε το ενεργειακό του πρόγραμμα ή αποσύρθηκε από την ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ ExxonMobil, Qatar Petroleum, Total και Eni επαναπρογραμματίζουν τις γεωτρήσεις τους για το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Πως όμως έχει διαμορφωθεί ο χάρτης των εταιρειών που δραστηριοποιούνται..

Συμφωνία της Enel με τα διυλιστήρια Saras για την προμήθεια πράσινου υδρογόνου



 Η ιταλική εταιρεία κοινής ωφέλειας Enel συμφώνησε με την Saras να αναπτύξει ένα έργο για την προμήθεια πράσινου υδρογόνου στην περιοχή Sarroch του ιταλικού διυλιστηρίου στη Σαρδηνία, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Τρίτη 16.2.2021.

Το έργο περιλαμβάνει..