Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τελωνειακή παράβαση και όχι λαθρεμπορία η υπόθεση με το πλοίο των ΕΛΠΕ


Ως τελωνειακή παράβαση και όχι λαθρεμπόριο χαρακτηρίζει το Δ' Τελωνείο Πειραιά σε έγγραφό του την υπόθεση με το δεξαμενόπλοιο Ειρήνη των ΕΛΠΕ, η οποία είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, στο με αριθμό πρωτοκόλλου 21661/ΠΤΠ.139/15 έγγραφο του Δ’ Τελωνείου Επίβλεψης Συγκροτημάτων Πειραιά (Τμήμα Δικαστικού), το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών, γίνεται λόγος για «τελωνειακή παράβαση, η οποία προβλέπεται και κολάζεται ως απλή τελωνειακή παράβαση σύμφωνα με τον Ν.2960/01».

Στο ίδιο επίσημο έγγραφο περιγράφεται, δε, το περιστατικό ως εξής...

Πλανήτης Άρης: Ο πιο μυστηριώδης πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος [Εικόνες Βίντεο]


Σύμφωνα με τους επιστήμονες της ειδικής ομάδας για την εξερεύνηση του πλανήτη Άρη, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, εντοπίστηκαν ίχνη από τρεχούμενο νερό και ειδικότερα ενυδατωμένα άλατα που προκαλούνται μόνο από την ύπαρξη αλμυρού νερού.

Η περίπτωση να υπάρχει κάποιου είδους ζωή δεν είναι τόσο εξωπραγματική, μιλώντας πλέον με επιστημονικούς όρους.
Γιατί μέχρι σήμερα, οι θεωρίες συνωμοσίας για τον κόκκινο πλανήτη και το διάστημα, είχαν ήδη εντοπίσει με αποδείξεις, εξωγήινη μορφή ζωής. Και πολλοί, ισχυρίζονται ότι έχουν ανά διαστήματα και στενές επαφές «τρίτου τύπου».

Η αλήθεια είναι πως αν οι πιθανότητες για εντοπισμό ζωής στο διάστημα εν γένει είναι λίγες ή ελάχιστες, άλλο τόσο ελάχιστες είναι και οι πιθανότητες να είμαστε μόνοι μας στο Σύμπαν.

Παρόλα αυτά, ουδείς γνωρίζει το πώς μπορεί να είναι και να μοιάζουν οι εξωγήινοι. Η ανθρώπινη φαντασία και περιέργεια έχει ανάγκη να «δει», να σκιαγραφήσει και να περιγράψει τους διαστημικούς μας φίλους και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν επενδύσει στην αστρική παραφιλολογία. Πόσο μάλλον, όταν έχεις και φωτογραφικά τεκμήρια.

Ας προσγειωθούμε για λίγο στον Άρη μέσω...

Τι εννοούσε ο Κλίντον όταν ρωτούσε για την εξαγωγή ενέργειας…

Τι εννοούσε ο Κλίντον όταν ρωτούσε για την εξαγωγή ενέργειας…
Σούσουρο έγινε χθες στα social media γιατί δήθεν ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε -αυτό που ρώτησε ο Μπιλ Κλίντον- ότι στην Βόρεια Ελλάδα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω ανεμογεννητριών η οποία πωλείται στη συνέχεια στη Γερμανία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έδειξε άγνοια γιατί βέβαια κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Προφανώς ο Μπιλ Κλίντον είχε κάποια στιγμή μάθει για το περίφημο project «Ήλιος», που συζητιόταν 2011-2012, είχε ψηφιστεί στο 2ο Μνημόνιο και είχε γίνει και νόμος (!) και προέβλεπε την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα από φωτοβολταϊκά πάρκα και την εξαγωγή της στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως στη Γερμανία.

Το θέμα είχε ξεκινήσει από τον ...

Άγνωστος Χ Ιράν και η επανεκκίνηση των διαγωνισμών για τα ελληνικά κοιτάσματα


Θέμα ημερών είναι σύμφωνα με πληροφορίες του energypress το άνοιγμα των βελτιωμένων προσφορών που υπεβλήθησαν από τα ΕΛΠΕ και  την Energean Oil & Gas για τα χερσαία οικόπεδα της Δυτικής Ελλάδας. Παράλληλα εντός των ημερών αναμένεται να συγκροτηθούν οι επιτροπές που θα αναλάβουν το άνοιγμα των προσφορών για το μεγάλο διαγωνισμό των θαλάσσιων οικοπέδων όπου θυμίζουμε έχουν υποβληθεί τρεις προσφορές, που παραμένουν κλειστές.

Την επανενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού σε σχέση με τον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων προανήγγειλε προ ημερών μιλώντας στο συνέδριο Global Oil & Gas το μέλος του ΔΣ της ΕΔΕΥ Στέφανος Ξενόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και θα ακολουθήσουν σύντομα οι υπογραφές των συμβάσεων.

Πάντως οι ελληνικές προσπάθειες για την αξιοποίηση πιθανών κοιτασμάτων στον Ελλαδικό χώρο, καθώς καθυστερούν έρχονται αντιμέτωπες με το ολοένα επιδεινούμενο περιβάλλον της αγοράς πετρελαίου.

Καταρχάς έχουμε τις...

"Διαζύγιο" Υπ. Εργασίας - κοινωνικών εταίρων

Αποτέλεσμα εικόνας για "Διαζύγιο" Υπ. Εργασίας - κοινωνικών εταίρων
Τον … πρόλαβαν οι κοινωνικοί εταίροι τον Υπ. Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο.
 Ο ίδιος είχε προγραμματίσει για σήμερα στις 16.30 συνάντηση με τους επικεφαλής της ΓΣΕΕ, του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ όχι μόνο για τις επερχόμενες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο του Εργασιακού, αλλά και για προωθήσει την υπογραφή μίας 3μηνης παράτασης της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) με στόχο τη διάσωση του επιδόματος γάμου 500.000 εργαζομένων.

Ωστόσο, οι κοινωνικοί εταίροι, με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ θα πάνε στη σημερινή συνάντηση με τον κ. Κατρούγκαλο με υπογεγραμμένη τη συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις με την οποία θα ισχύει για άλλους 3 μήνες εκείνο το επίδομα το επίδομα το οποίο αυξάνει κατά 10% τις εργατικές αμοιβές.

 Όπως αναφέρει, εξάλλου, στη σχετική ανακοίνωση που ...