Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΗΠΑ: Μεγάλη πτώση στα αποθέματα πετρελαίου, κατά 9,6 εκατ. βαρέλια

Από το bankingnews.gr 
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης εξαγωγών και διύλισης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (20/3/2019) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 9,6 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως την 15η Μαρτίου 2019 -η μεγαλύτερη μείωση..

ΕΛΠΕ: Πρόγραμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκού Ετους 2019/2020 για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Εξωτερικό

Από το dimoprasion.gr
Ο Ομιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές σε Πανεπιστήμια με αγγλόφωνα προγράμματα στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ελβετία και Ολλανδία.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη ..

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Το ΣΚΕΕΠ σας καλεί σε Ολομέλεια, την Πέμπτη 21.03.19 και ώρα 19:30, στο Grand Hotel Palace, Μοναστηρίου 305 στην Θεσσαλονίκη  με θέμα: 

Υπ. Εργασίας: Διευκρινίσεις για τις εισφορές των επιστημόνων στο ΕΤΕΑΕΠ

Από το naftemporiki.gr
Διευκρινίσεις, σχετικά με τις καταβλητέες εισφορές των επιστημόνων στο ΕΤΕΑΕΠ για την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ, για όσες κατηγορίες ασφαλισμένων προβλέπεται, «και για την αποκατάσταση της αλήθειας», δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας:

Μέσα στην Επόμενη Δεκαετία το Υδρογόνο από ΑΠΕ θα Γίνει Οικονομικά Πιο Ανταγωνιστικό

Από το energia.gr
Η μετάβαση σε μια οικονομία με μειωμένες εκπομπές άνθρακα και η αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν αναμφισβήτητα έναν πανευρωπαϊκό στόχο. Στο πλαίσιο αυτό έρχονται στην επιφάνεια νέες αναλύσεις και έρευνες που αποδεικνύουν ότι η εδραίωση νέων τεχνολογιών

η αξιοποίηση της αποθήκευσης ενέργειας, αλλά και η χρήση του υδρογόνου μπορούν να συμβάλουν σε αυτή την κατεύθυνση. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το..

Παράλογες και γελοίες διεκδικήσεις της Τουρκίας

Από το lygeros.org
Η Τουρκία για να αμφισβητήσει την κυπριακή ΑΟΖ αφού δεν αναγνωρίζει καν την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ότι θα κάνει "δίκαιη οριοθέτηση των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας με όλα τα σχετικά παράκτια κράτη που αναγνωρίζει και έχει διπλωματικές σχέσεις". Το γελοίο της υπόθεσης είναι μάλλον ότι ποντάρει στην άγνοια των άλλων. 

Διότι η Τουρκία έχει υπογράψει..

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ «ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Από το gsee.gr
Παρά τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της ΓΣΕΕ, τις ύβρεις και την προσπάθεια παρεμπόδισης της σημερινής συνεδρίασης της Διοίκησης της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, η Ολομέλεια έλαβε απόφαση για επανενεργοποίηση των διαδικασιών για την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στις 4 Απριλίου 2019.

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε δημοσιογράφους (στους οποίους το τελευταίο διάστημα το ΠΑΜΕ κάνει αλλεπάλληλες συστάσεις..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ


Για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης ετοιμάζεται η ΕΔΕΥ

Από το energypress.gr
Τη διαδικασία κατάρτισης των εξωτερικών σχεδίων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης έχει ξεκινήσει η ΕΔΕΥ.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, αναζητά  ήδη μέσα από διαγωνισμό σύμβουλο ο οποίος θα υποστηρίξει το αντίστοιχο τμήμα της ΕΔΕΥ με την κατάρτιση του παραπάνω σχεδίου.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο της σύμβασης που θα υπογράψει η ΕΔΕΥ με τον σύμβουλο που θα επιλέξει μέσα από τον διαγωνισμό είναι ..

Παραδεκτή κρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο η προσφυγή της ΓΕΝΟΠ για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Από το worldenergynews.gr
Παραδεκτή κρίθηκε η αναφορά που υπέβαλλαν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (Ε.Κ) η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων, για το θέμα της πώλησης των λιγνιτικών μονάδων. 

Στο πλαίσιο αυτό η Επιτροπή Αναφορών ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διεξαγάγει προκαταρκτική έρευνα σχετικά..