Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

«Τσέρνομπιλ στον πάγο»: Η Ρωσία σχεδιάζει να στείλει πλωτό πυρηνικό σταθμό στην Αρκτική

Από το huffingtonpost.gr
Τον επόμενο μήνα, η Ρωσία θα στείλει ένα πλωτό πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής που ονομάζεται Akademik Lomonosov στην Άπω Ανατολή μέσω της Βόρειας Θάλασσας. Ο πυρηνικός σταθμός βρισκόταν υπό κατασκευή δύο ολόκληρες δεκαετίες.

Η αποστολή είναι μέρος της φιλοδοξίας της Ρωσίας να φέρει ηλεκτρική ενέργεια σε μια περιοχή που είναι πλούσια σε ορυκτά. Η πλατφόρμα..

«Φατίχ» και «Γιαβούζ» τρυπούν, εμείς τι κάνουμε;

Από το philenews.com
Με τον «Πορθητή» («Φατίχ» στα τουρκικά) να τρυπά ήδη στην κυπριακή ΑΟΖ και το δεύτερο γεωτρύπανο της Τουρκίας «Γιαβούζ» να έχει ήδη βάλει πλώρη για μια δεύτερη γεώτρηση, τα πράγματα αλλάζουν πλέον και στην περίπτωση της θάλασσας. Πρόκειται για ενέργειες που εδραιώνουν περαιτέρω την κατοχή του βορείου τμήματος της Κύπρου και την υφιστάμενη διχοτόμηση του νησιού. Τώρα και στη θαλάσσια..

Νέα «πλατφόρμα εξαγωγών» για την Petrobras

Από το naftikachronika.gr
Ο βραζιλιάνικος πετρελαϊκός κολοσσός Petrobras υπέγραψε συμφωνία με την λιμενική αρχή της πόλης του Τσινγκτάο, στο ανατολικό τμήμα της Κίνας, προκειμένου να χρησιμοποιεί η πρώτη τέσσερις δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου που βρίσκονται στο κινεζικό λιμάνι, συνολικής χωρητικότητας 400.000 κ.μ.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης..

Πασοκ - ΝΔ - Σύριζα έκαναν όλοι μαζί ΤΟ θαύμα: "εθνικό" καύσιμο οι εισαγωγές ρεύματος!

Από το greeklignite.blogspot.com
Στις αρχές του μήνα είδαμε τα στοιχεία παραγωγής ηλεκτρισμού του Απριλίου και του 1ου 4μήνου 2019. Ο φετινός Απρίλης είχε ελάχιστα νερά στα υδροηλεκτρικά, μόνο 176GWh και 4%, έναντι 627GWh και 17% την προηγούμενη χρονιά, αποδεικνύοντας άλλη μια φορά πως η αξιοπιστία των ΑΠΕ είναι εντελώς συζητήσιμη. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τα Φ/Β, η "παραγωγή στο δίκτυο" τον Απρίλη 2019 ήταν 455GWh, αλλά ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 492GWh, 8% περισσότερο.

Κι έπειτα, ήλθε..