Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΦΕΠ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΛΠΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενηµερώνουµε ότι οι αρχαιρεσίες του ΠΣΕΕΠ για την εκλογή οργάνων, θα διεξαχθούν την ∆ευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και από ώρες 06:00 έως 19:00 για ΒΕΑ, ΒΕΕ και ΒΕΘ. 
Για το Μαρούσι οι εκλογές θα διεξαχθούν την δεύτερη µέρα µόνο, δηλαδή την Τρίτη 11 Οκτωβρίου από ώρες 09:00 έως 17:00.Για να ψηφίσετε θα πρέπει να έχετε µαζί σας αστυνοµική ταυτότητα (ή άδεια οδήγησης ή διαβατήριο)και βιβλιάριο ασθενείας.

Οι σταυροί για κάθε όργανο αναγράφονται στα ψηφοδέλτια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΚΕ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σε λίγες ημέρες θα κληθούμε όλοι μας να ψηφίσουμε για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του ΠΣΕΕΠ. Θα είναι μια κρίσιμη ψηφοφορία που θα γίνει στην σκιά του μεγάλου δυστυχήματος της 8ης Μάιου που κόστισε την απώλεια συναδέλφων και σημάδεψε την ζωή όλων μας και κυρίως τις
οικογένειες και τους οικείους αυτών που χάθηκαν.
Η επιλογή στην κάλπη θα πρέπει να έχει κύριο στόχο να μην επαναληφθεί στο μέλλον αντίστοιχο
τραγικό συμβάν επιλέγοντας συνάδελφους που θα εργαστούν για αυτό.  Και αυτό θα γίνει με το να απαιτήσουμε η αλλαγή στην κουλτούρα ασφάλειας να γίνει έμπρακτα και πρώτα από την Διοίκηση της Εταιρείας και έπειτα στους απλούς εργαζόμενους. Όπως επίσης και με το να απαιτήσουμε η συντήρηση των βιομηχανικών συγκροτημάτων να γίνεται με τις καλύτερες πρακτικές και ανταλλακτικά ενάντια στην λογική των KPIs που μόνο στόχο έχουν τον περιορισμό
του κόστους προκειμένου στελέχη να παίρνουν επιπλέον bonus. Τα διυλιστήρια δεν είναι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί αλλά εγκαταστάσεις υψηλής επικινδυνότητας που το ρίσκο του ατυχήματος είναι εξαιρετικά ψηλό.

Ο ρόλος του συνδικάτου είναι..

Πολιτική σκέψη και σκέψεις..


Από το mandatoforos.blogspot.gr
Με αφορμή σχόλιο μιάς φίλης πριν λίγες μέρες,
     ..το blog θα ήθελε να διευκρινήσει πώς αντιλαμβάνεται στις μέρες που ζούμε τον όρο "πολιτική σκέψη".

     Παραδοσιακά με τον όρο "πολιτική σκέψη" εννοούσαμε την παραγωγή πολιτικής, την οργάνωση στόχων , την χάραξη στρατηγικών, τους πολιτικούς ελιγμούς, την
σύγκριση κοσμοθεωριών και εφαρμοσμένων πολιτικών συστημάτων, τον προσδιορισμό του εφικτού, και πάει λέγοντας.
     Σήμερα (και όταν λέμε "σήμερα" εννοούμε την οικονομική και πολιτική συγκυρία στην Ευρώπη, αλλά και παγκόσμια) τα πράγματα έχουν αλλάξει.
     Έχουν δραματικά απλοποιηθεί, ιδίως για τον απλό πολίτη, που δεν συμμετέχει στην χάραξη της πολιτικής,
     ..αλλά υφίσταται τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής.

     Ειδικά στην χώρα μας, και ειδικά τώρα στα ..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 Αποτέλεσμα εικόνας για σκεεπ

Σε λίγες μέρες από σήμερα, κλείνει και επίσημα η προεκλογική περίοδος με την διαδικασία των εκλογών της 10ης και 11ης Οκτώβρη που θα αναδείξουν το νέο Προεδρείο του Σωματείου. Η καθολική συμμετοχή των εργαζομένων σημαίνει ισχυροποίηση του Συνταγματικά και Νομικά κατοχυρωμένου θεσμού της Συνδικαλιστικής Δράσης. Σημαίνει τη θέληση και την επιμονή όλων μας για την επίλυση των εργασιακών μας προβλημάτων μέσα από την αλληλεγγύη, τη συνύπαρξη, την αντίσταση, την κοινή δράση για όλα όσα μας απασχολούν και μας αξίζουν. Σημαίνει επίσης τη μαζική αποστολή ενός ηχηρού μηνύματος προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε εδώ ενωμένοι και δυνατοί περιφρουρώντας και διευρύνοντας τις κατακτήσεις μας.

Όλοι γνωρίζουν καλά τι συνέβη την τελευταία τριετία στα εισοδήματα μας, στην ποιότητα ζωής μας αλλά και στην αξιοπρέπεια μας. Εκτιμούμε όμως ότι κάθε προσπάθεια ανασκόπησης των πεπραγμένων της τριετίας σταματά στο πρωινό της 8ης Μάη του 2015. Τότε που τόσο άδικα έφυγαν από κοντά μας τέσσερις συνάδελφοί μας. Αυτό το τραγικό δυστύχημα ανέδειξε .