Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΦΑΓΗ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Ίντριγκες και ανίερες συμμαχίες για το Ελληνικό

Ίντριγκες και ανίερες συμμαχίες για το Ελληνικό - Media
Λυτούς δεμένους, ακόμα και... πρώην συντρόφους έχει επιστρατεύσει η Lamda Development, συμφερόντων του ομίλου Λάτση, προκειμένου να φτιάξει κλίμα μέσα στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεμπλοκάρει η παραχώρηση των 6.500 στρεμμάτων του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης με τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και παρά τις σφοδρές αντιδράσεις επιστημονικών φορέων και κατοίκων που μιλούν για ξεπούλημα της έκτασης σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιτελείς της Lamda Development, στην προσπάθεια τους να πείσουν κυβερνητικούς παράγοντες ότι είναι προς το συμφέρον του Δημοσίου να προχωρήσει άμεσα η ιδιωτικοποίηση της έκτασης, εξυφαίνουν σενάρια συνωμοσίας περί ανταγωνιστικών επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να μπλοκάρουν την επένδυση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι του ομίλου Λάτση «δείχνουν» ως μοναδικό εμπόδιο μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας, ο οποίος, λένε, αντιτίθεται στο να προχωρήσει το Ελληνικό, παρ’ ότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο συγκεκριμένος όμιλος δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά σε τέτοιες επενδύσεις.

Η αλήθεια είναι ότι οι...

"Ιβάν" (όχι ο Τρομερός) εναντίον Γερμανικού Δικτύου και εκατομμύρια ευρώ τινάζονται στον αέρα.


Όταν ακούτε ειδήσεις για "νέο αιολικό ρεκόρ" στη Γερμανία, μάλλον πρέπει να λυπάστε τους Γερμανούς καταναλωτές, καθώς όλο και πιο ακριβή αποδεικνύεται η άσκηση της Energiewende, της μετάβασης σε σύστημα βασισμένο σε αιολικά & Φ/Β.

Όσοι παρακολουθείτε αυτό το ιστολόγιο θα πρέπει πλέον να έχετε δει αρκετές φορές πως η μορφή της καμπύλης παραγωγής από αιολικά μόνο ομαλή δεν είναι,  χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες κορυφώσεις εναλλασσόμενες με πυθμένες κι αυτό εντελώς ανεξάρτητα απ' το πλήθος και τη γεωγραφική διασπορά των ανεμογεννητριών. Στις κορυφώσεις υπάρχει υπερπαραγωγή, που πρέπει να διαχυθεί στο ευρύτερο δίκτυο, στους πυθμένες δεν υπάρχει παραγωγή και πρέπει από κάποια άλλη χώρα να έλθει ρεύμα. Τα "ρεκόρ" αντιστοιχούν στις κορυφώσεις, που μοιάζουν με βελόνες, διαρκούν ελάχιστα. Αμέσως μετά το "ρεκόρ" έρχεται η κατρακύλα, πολύ γρήγορα η παραγωγή ελαχιστοποιείται ή ακόμα χειρότερα ...

Η βρετανική εταιρία B.G. αγόρασε το 35% του κοιτάσματος «Αφροδίτη» - Το Ηνωμένο Βασίλειο "χώνεται" στα κοιτάσματα της Κύπρου

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιοπηγες
«Η απόφαση αυτή δείχνει εμπιστοσύνη στην κυπριακή ΑΟΖ και τις προοπτικές της» δήλωσε μετά την συμφωνία ο Υπουργός Ενέργειας της Κύπρου κ. Λακκοτρύπης 

Την αγορά του 35% των δικαιωμάτων της εταιρείας Noble στο θαλάσσιο οικόπεδο 12 («Αφροδίτη») της κυπριακής ΑΟΖ, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία B.G. Group.

 Η συμφωνία ανακοινώθηκε πριν από λόγο στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία ενώ έγινε και ταυτόχρονη ανακοίνωσή στα χρηματιστήρια Λονδίνου και Νέας Υόρκης.   

 Η εταιρεία Noble Energy υπέβαλε σήμερα αίτημα στην...

H κρίσιμη απόφαση που θα κληθεί να λάβει η Σαουδική Αραβία

H κρίσιμη απόφαση που θα κληθεί να λάβει η Σαουδική Αραβία
Όσο παραμένει σε χαμηλό επίπεδο το πετρέλαιο, τόσο αυξάνεται και η πίεση προς την Σαουδική Αραβία να αφήσει κατά μέρος την υποστήριξη του riyal.

Τα συμβόλαιο τα οποία χρησιμοποιούνται για να εκτιμήσουν την ισοτιμία του riyal για τους επόμενους 12 μήνες βρίσκονται σε υψηλό 13 ετών. Τα εξάμηνα συμβόλαια δεν έχουν μετακινηθεί από υψηλό επταετίας, ακόμη και μετά τις δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της χώρας ο οποίος ανέφερε πως ο OPEC συνεργάζεται με ...

ΓΣΕΕ:25η Νοέμβρη Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Η ΓΣΕΕ και η  Γραμματεία Γυναικών της Συνομοσπονδίας, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοένα και μεγαλύτερη διάσταση που έχει αποκτήσει η κακοποίηση των γυναικών στο εργασιακό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Καλούμε την Πολιτεία να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της έμφυλης βίας τόσο προληπτικά με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όσο και κατασταλτικά με αυστηρότερες ποινές προς τους θύτες.

Ο φόβος της εκδίκησης και του κοινωνικού διασυρμού, οι προκαταλήψεις και αντιλήψεις για το ρόλο των φύλων αλλά και το ...

Υψηλή Κερδοφορία και το 2016 για τα ΕΛΠΕ και την Motor Oil

Αποτέλεσμα εικόνας για διυλιστήρια
Σημαντική βελτίωση παρουσίασαν στο εννέαμηνο τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil, καθώς ευνοούνται από το διεθνές περιβάλλον των χαμηλών τιμών του αργού, καθώς και την ενίσχυση της ισοτιμίας του δολαρίου.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι δύο όμιλοι θα συνεχίσουν και το επόμενο έτος να σημειώνουν θετικά αποτελέσματα, την ίδια ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις της χώρας λειτουργούν σε ένα ιδιαίτερα «προκλητικό» περιβάλλον, λόγω της ύφεσης και των κεφαλαιακών ελέγχων που επιβλήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, καθώς και των δυσκολιών που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος και μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης.

Εκτός από τη διεθνή συγκυρία (χαμηλές τιμές του πετρελαίου), σημαντικός παράγοντας για τα ικανοποιητικά αποτελέσματα των δύο ομίλων είναι και τα ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τετάρτη 18/11/15 πραγµατοποιήθηκε το τακτικό ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ. Τα θέµατα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής :

1. Συζητήθηκε και αποφασίστηκε οµόφωνα η εξουσιοδότηση Προέδρου και Γεν.Γραµµατέα, στην υπογραφή Πρακτικού Συµφωνίας για την πρόσληψη ...

Εν αναμονή άρσης του ιρανικού εμπάργκο τα ΕΛΠΕ - Παραμένει ο στόχος για 4 εκατ. βαρέλια το μήνα


Εν αναμονή της άρσης του ιρανικού εμπάργκο βρίσκονται πάντα τα ΕΛΠΕ, η διοίκηση των οποίων θα βρεθεί σε μια περίπου εβδομάδα στη Τεχεράνη, συνοδεύοντας κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή που θα επισκεφτεί το διήμερο 29-30 Νοεμβρίου την πρωτεύουσα του Ιράν, τα ΕΛΠΕ, που θα εκπροσωπηθούν από το διευθύνοντα σύμβουλο Γρηγόρη Στεργιούλη, αποδίδουν μεγάλη σημασία, καθώς θα έχουν επαφές με τη κρατική εταιρεία πετρελαίου National Iranian Oil Company (NIOC).

Σε αυτές θα συζητηθεί για μια ακόμη φορά η δεδηλωμένη εδώ και καιρό πρόθεση των ΕΛΠΕ για αγορά περσικού αργού, με στόχο μια προμήθεια της τάξης των 4 εκατομμυρίων βαρελιών τον μήνα. Άλλωστε τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν και να υπεραποδίδουν με ιρανικό πετρέλαιο.

Ως γνωστόν ωστόσο, τα πάντα έχουν...