Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Πόλεμος μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της ουκρανικής Naftogaz στην Ευρώπη

Από το bankingnews.gr
Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom και η ουκρανική Nafotgaz εισέρχονται σε μια νέα δικαστική διαμάχη, γράφει η εφημερίδα Kommersant. 

Οι δύο εταιρείες ύστερα από μια δικαστική διαμάχη που διήρκεσε τέσσερα χρόνια στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Στοκχόλμης, συνεχίζουν..

Γιορτάστε την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος στον χώρο εργασίας σας κάθε μέρα!

Από το osha.europa.eu
Στις 31 Μαΐου, από κοινού με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος για να αναδείξουμε τις επιβλαβείς συνέπειές του στην υγεία και να προωθήσουμε την απαγόρευση του καπνίσματος στον χώρο εργασίας.

«Το κάπνισμα βλάπτει την καρδιά"  είναι το σύνθημα της φετινής παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος. Η έκθεση στον καπνό μπορεί να..

Νέες τουρκικές προκλήσεις: Βγάζουν το γεωτρύπανο "Πορθητής" για έρευνες ανοιχτά της Κύπρου

Από το capital.gr
Από αυτό το καλοκαίρι ξεκινά η διαδικασία γεώτρησης στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ κατά την "τελετή αποχαιρετισμού του γεωτρύπανου στην Μεσόγειο” η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοτζάελι, ενώ ανέφερε ότι έδωσαν στο γεωτρύπανο το όνομα "Πορθητής” προκειμένου να αναβιώσουν την ισχυρή κληρονομία τους και να ξεκινήσει η νέα περίοδος.

Σύμφωνα με τα όσα..

Η Γερμανία πολύ μακριά απ' τους στόχους του 2020, αλλά η Μέρκελ εξακολουθεί να "δουλεύει" τους πάντες.


Από το greeklignite.blogspot.com
Με την Κοινοτική Οδηγία 2009/28/ΕΚ της 23.4.2009 καθορίστηκαν για κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ δεσμευτικοί Εθνικοί συνολικοί στόχοι για το μερίδιο ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην τελική κατανάλωση ενέργειας το 2020 στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας, των μεταφορών και της θέρμανσης και ψύξης. Σύμφωνα με..

ΕΛΠΕ: Στα 74 εκατ. τα καθαρά κέρδη στο α΄ τρίμηνο - Ρεκόρ εξαγωγών

Από το worldenergynews.gr
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα, σύμφωνα με ΔΠΧΠ, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA του Α’ Τριμήνου να ανέρχονται στα €149 εκατ. και τα Συγκρίσιμα Καθαρά Κέρδη στα €62 εκατ., σημειώνοντας μείωση σε σχέση με το Α’ Τρίμηνο 2017. 

Η υποχώρηση των διεθνών περιθωρίων διύλισης καθώς..

Το κλειδί για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ κρατά ο νέος αγοραστής των ΕΛΠΕ

Από το energypress.gr
Στα χέρια του αυριανού αγοραστή των ΕΛΠΕ βρίσκεται η τύχη της ΔΕΠΑ. Από το κατά πόσο αυτός ενδιαφέρεται ή όχι για την αγορά φυσικού αερίου θα κριθεί και η εξέλιξη της συγκεκριμένης αποκρατικοποίησης, για την οποία όλα δείχνουν ότι μετατίθεται για κάποια στιγμή μέσα στο 2019.

Αν ο καινούργιος στρατηγικός επενδυτής του ομίλου κρίνει ότι..

Διελκυστίνδα για το ποιος θα έχει το «πάνω χέρι» στο συμπιεσμένο CNG – Τι λένε οι προμηθευτές στη διαβούλευση της ΡΑΕ

Από το energypress.gr
Tο ποιος θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη, λειτουργία και εκμετάλλευση ενός απομακρυσμένου Δικτύου αερίου με χρήση CNG/LNG, αναδεικνύεται ως κεντρικό ζήτημα, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της σχετικής Δημόσιας Διαβούλευσης της ΡΑΕ επί του Ρυθμιστικού Πλαισίου για την Ανάπτυξη των δικτύων αυτών.

Συγκεκριμένα, η “καμπάνα” χτυπάει για ..

Gupta Family: Με βαριές κατηγορίες για διαφθορά στη Ν.Αφρική και παγωμένα assets πριν 2 ημέρες (!) υποψήφιοι για τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Ο όμιλος Gupta Family Group (GFC Alliance) καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από μέταλλα, πρώτες ύλες, ενέργεια και φυσικούς πόρους, ως μίντια και real estate.

Όμως η πληροφορία για ξεπάγωμα assets 20 εκατ δολαρίων που αφορούν συνεργασία με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Αφρικής  Jacob Zuma σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters στις 28/5 γεννά ερωτήματα για την φερεγγυότητα του ομίλου.Ειδικότερα ..

Με Glencore και Vitol η πρώτη 5άδα για τα ΕΛΠΕ αλλά και ηχηρές απουσίες - Τα προφίλ των διεκδικητών

Από το worldenergynews.gr
Πέντε σχήματα, εκ των οποίων οι δύο  μεγάλοι traders στο πετρέλαιο , η Glencore   και η Vitol, ο  διεθνής βιομηχανικός όμιλος Gupta Family Group Αlliance με δραστηριότητες από τα μέταλλα, την ενέργεια ως και τα μέσα ενημέρωσης, και δύο αραβικών συμφερόντων όμιλοι, ο Al Shaheen Group από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω της αυστριακής επενδυτικής θυγατρικής Carbon Asset Management, και η Airal Group Holdings limited από την Ιορδανία,  έδωσαν το παρών στη  πρώτη φάση του διαγωνισμού για τα ΕΛΠΕ. 

Όπως ανακοίνωσε χθες το ΤΑΙΠΕΔ,  οι σύμβουλοι αξιοποίησης, αφού αξιολογήσουν τις..