Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν πέρασαν 2 μήνες από την τελευταία ανακοίνωση που έβγαλε το Αγωνιστικό Μέτωπο, σχετικά με το ατύχημα που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό συναδέλφου στις ΒΕΕ. Δυστυχώς το Σάββατο είχαμε περιστατικο πυρκαγιάς στην ίδια μονάδα, την 32.
Παρουσιάστηκε διαρροή σε βάνα στη γραμμή τροφοδοσίας, ποτίσανε οι μονώσεις και έγινε ανάφλεξη. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με την επέμβαση των συναδέλφων και δεν υπήρχε τραυματισμός.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών πυρκαγιάς σε ΒΕΕ και ΒΕΑ, σε ατυχήματα προσωπικού.

Οι ασκήσεις πυρασφάλειας και η εκπαίδευση του προσωπικού στην καταπολέμηση πυρκαγιάς είναι χρήσιμα. Ωστόσο σε ένα επικίνδυνο και εν δυνάμει εκρηκτικό περιβάλλον, όπως τα διυλιστήρια, η εταιρία οφείλει να λιγοστεύει τις πιθανότητες για μια φωτιά. Σε αντίθεση κυνηγώντας το μέγιστο κέρδος για αυτήν, προχωράει στην εντατικοποίησης της εργασίας, την καταστρατήγηση μέτρων ασφαλείας και τη μείωση προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα:

.      Υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν εξοντωτικάωράρια. Τα 12ωρα και τα αντιρεπό δημιουργούν κούραση και κινδύνους ατυχημάτων
.       Χαλαρώνει όλο και περισσότερο η εφαρμογή των μέτρων ασφάλειας και μεγαλώνει η έλλειψη στοιχειωδών υλικών, εργαλείων και ανταλλακτικών
       Καθυστερούν εργασίες συντήρησης
.       Εντείνεται η εργολαβοποίηση με στόχο την αντικατάσταση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, από εργαζόμενους ²φθηνούς², χωρίς δικαιώματα
.       Μεταθέτει τις ευθύνες των εργασιών στους χειριστές πεδίου με τις νέες άδειες

Καταγγέλουμε τις παρατάξεις ΕΝΙΑΙΑ, ΕΛΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ που έβαλαν πλάτη στην εταιρία, διαχρονικά, να περάσει η ιδιωτικοποίηση, οι μειώσεις προσωπικού, η αλλαγή του οργανογράμματος και η εργολαβοποίηση.

Καλούμε τους συναδέλφους να αντιπαλέψουν την παραπάνω κατάσταση, να διεκδικήσουν προσλήψεις, μέτρα ασφάλειας, προληπτική συντήρηση του εξοπλισμού.

Η εργοδοσία, που στόχο έχει να αυξάνει τα κέρδη της, θα συνεχίσει τις ίδιες τακτικές, όσο δεν βρίσκει  αντίσταση. Χρέος μας να προστατέψουμε τη ζωή μας και την εργασίας μας.


Ανοικτή επιστολή "κατηγορώ" ομογενη των ΗΠΑ στον πρωθυπουργό


Μια επιστολή προς το πρωθυπουργό απο ενα ομογενή στις ΗΠΑ,  με ιδιαίτερα εύστοχες αν και καθόλου τιμητικές για το ελληνικό πολιτικό σύστημα επισημάνσεις , δημοσιεύτηκε πριν απο λίγες ημέρες στο site Στοχασμός -Πολιτική.

Σχετικά με το κάλεσμα του πρωθυπουργού στην Ομογένεια, να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα

Κύριε Σαμαρά... Πριν πεις δημόσια όσα είπες στην Νέα Υόρκη (9 Αυγ. '13), θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τα τελευταία 25 χρόνια, μερικές χιλιάδες Ομογενείς επέστρεψαν στην πατρίδα, με τους κόπους μιάς ζωής, να κάνουν κάτι στην Ελλάδα. Μιά αγορά, μιά μικροεπένδυση έστω. Να ζήσουν (πάλι) στην πατρίδα. Οι περισσότεροι, αναγκάστηκαν να ξανα-''φύγουν νύχτα''. Γνωρίζεις την αιτία;...  
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Κύριε Σαμαρά... Πριν πεις δημόσια όσα είπες στην Νέα Υόρκη (9 Αυγ. '13), θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι τα τελευταία 25 χρόνια, μερικές χιλιάδες Ομογενείς επέστρεψαν στην πατρίδα, με τους κόπους μιάς ζωής, να κάνουν κάτι στην Ελλάδα. Μιά αγορά, μιά μικροεπένδυση έστω. Να ζήσουν (πάλι) στην πατρίδα. Οι περισσότεροι, αναγκάστηκαν να ξανα-''φύγουν νύχτα''. Γνωρίζεις την αιτία;
Ως υπενθύμιση στην ''αδύνατη'' μνήμη σου: Σε όσους Ομογενείς πήγαν γιά επενδύσεις στην Ελλάδα, ''λαμόγια'' διεφθαρμένοι πολιτικοί (και από το κόμμα σου, που ζει χρόνια με ''μαύρο'' χρήμα και κρατικές ενισχύσεις), αξιωματούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι κλπ, έπεσαν πάνω τους, σαν τα κοράκια, ζητώντας χρήμα γιά ''μεσολάβηση-ρουσφέτια'' ή ''εξυπηρετήσεις''.
'Αλλαξε κάτι στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια με τα ''μνημόνια'' και δεν το γνωρίζουμε; Μπήκε τάξη στο Δημόσιο, στο διεφθαρμένο κομματικό κράτος; Θεραπεύτηκαν οι παθογένειες (κλεψιά-ατιμία, ατιμωρησία, γραφειοκρατία, ρουσφέτια-''ημέτεροι'', φορολογία- φοροδιαφυγή κ.ά.); Ακόμα και σήμερα διορίζετε στο Δημόσιο με ''ρουσφέτια'', τους ''ημέτερους''. Στην κατεστραμμένη από εσάς Ελλάδα της αναξιοκρατίας και της ανομίας, πάντα τα κομματικά σας ''λαμόγια'', επιπλέουν.
Γιατί, στην ομιλία σου στους αυτοαποκαλούμενους ''παράγοντες της Ομογένειας'', υποτίμησες πολύ την νοημοσύνη μας, λέγοντάς μας -έμμεσα- ''ελάτε να σας ξανακλέψουμε'';

Κύριε πρωθυπουργέ... Ο Ελληνισμός στην Αμερική και γενικά ο απόδημος Ελληνισμός, βοηθά και υποστηρίζει άμεσα, ΜΟΝΟ τον λαό της Ελλάδας, δηλ. συγγενείς, φίλους κ.ά., που τα μέτρα σου τους οδήγησαν στην απόγνωση και στην εξαθλίωση. ΔΕΝ βοηθά, ούτε υποστηρίζει το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο κομματικό ''κράτος'' σας, ούτε τις πολιτικές-κομματικές ''συμμορίες'' σας, που ...κατάστρεψαν -διαχρονικά- την πατρίδα.
Kύριε Σαμαρά... Θα προτιμούσαμε να είσαι ηγέτης (της εξαθλιωμένης) χώρας και όχι ''μαυρογυαλούρος'' παλιάς συνταγής (αυτός στο τέλος παραιτήθηκε γιατί είχε φιλότιμο). Ακόμα και σήμερα, με την πατρίδα κατεστραμμένη, εσύ, ως ασοβάρευτος πολιτικάντης, διορίζεις αποτυχημένους πολιτευτές και φίλους σου σε θέσεις στο Δημόσιο. Δυστυχώς, επιβεβαίωσες την ιστορική φράση του Ντε Γκολ: ''Οι πολιτικοί ενδιαφέρονται γιά τις επόμενες εκλογές. Οι ηγέτες ενδιαφέρονται γιά τις επόμενες γενιές''. Σου ευχόμαστε ''καλή επιτυχία'' στις επόμενες εκλογές.
Αλλά, όταν μιλάς στην Ομογένεια, να είσαι πιό σοβαρός και πιό ειλικρινής. ΜΗΝ την υποτιμάς. Η Ομογένεια δεν σκέπτεται, ούτε πράττει κομματικά, αλα Ελλάδα. Ούτε ενδιαφέρεται γιά τα διαπλεκόμενα-διεφθαρμένα κόμματά σας. Δεν μπορεί να καταλάβει, πως, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που έχουν, σχεδόν, όλη την ευθύνη γιά την ''σαπίλα'' στην Ελλάδα, θα την... καθαρίσουν. Στα χωριά μας λέγαμε ''το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι''. Και η δυσοδία είναι έντονη.
Κι εσύ κ. Σαμαρά δεν είσαι η λύση του προβλήματος της Ελλάδας. Είσαι μεγάλο μέρος του προβλήματος. Με την ανακύκλωση των φθαρμένων και διεφθαρμένων πολιτικών-κομματικών υλικών που κάνεις στην κυβέρνησή σου και στον κρατικό μηχανισμό, δείγμα της ανευθυνότητας και ανασφάλειας που σε διακρίνει, δεν σώνεται η πατρίδα. Αυτό η Ομογένεια ΗΠΑ το γνωρίζει, γι' αυτό δεν μπορεί να σε λάβει σοβαρά υπόψην της. Το να ομιλείς δε γιά... success stories στις ΗΠΑ, είναι, το ολιγότερο, κωμικό και αποδεικνύει πόσο ασοβάρευτος είσαι.
Τέλος, συνάντηση σε γεύμα με ολίγους αυτοαποκαλούμενους ''παράγοντες της Ομογένειας'' και -εθιμοτυπική- συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο (γνωστόν και ως ο ''νεκροθάφτης της ελληνικής παιδείας'') στην Νέα Υόρκη, ΔΕΝ είναι συνάντηση με την... Ομογένεια.
Σημ.: Σε ότι αφορά την ''θριαμβευτική'' επίσκεψή σου στις ΗΠΑ και τα ''αποτελέσματά'' της, οι 'Ελληνες στην Αμερική (επειδή γνωρίζουμε πως λειτουργεί η χώρα στην οποία ζούμε) δεν ''τρώμε κουτόχορτο''. Αυτό μοιράζεται σε αφθονία στην Ελλάδα, χάρη στα ''μνημονιακά'' σας ΜΜΕ..

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Παραίτηση Σταυρίδη ζήτησε ο Στουρνάρας

Παραίτηση Σταυρίδη ζήτησε ο Στουρνάρας
Την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιου Σταυρίδη, ζήτησε το μεσημέρι της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Παραίτηση Σταυρίδη ζήτησε ο Στουρνάρας
Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση κοινής πτήσης που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΑΕΔ με τον κ. Δημ. Μελισσανίδη (στο αεροσκάφος του τελευταίου) με προορισμό την Κεφαλλονιά, λίγες ώρες μετά την υπογραφή της πώλησης του ΟΠΑΠ.
Σε δηλώσεις του πριν από την ανακοίνωση Στουρνάρα, ο κ. Στ. Σταυρίδης αναφέρθηκε στο κοινό ταξίδι λέγοντας τα εξής:
«Είχα έρθει για μία ημέρα στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψω την πώληση και θα έφευγα την επομένη τα ξημερώματα με μια πτήση που είχε στις 05:20, δηλαδή θα ξυπνούσα στις 4 τα χαράματα. Ο κ. Μελισσανίδης όμως, ο οποίος πήγαινε στη Γαλλία, μου πρότεινε να με πάρει μαζί του για να με διευκολύνει. Είχε την καλοσύνη να με αφήσει στην Κεφαλονιά, όπου και έκανε ανεφοδιασμό και έτσι δεν ταλαιπωρήθηκα και γλίτωσα και μια ημέρα».
Στην ολιγόλογη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται: «O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη».

 ΠΗΓΗ:ethnos.gr

ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ Μειώσεις στο εφάπαξ μέχρι και 30%


Μειώσεις στο εφάπαξ που μπορεί να ξεπερνούν και το 30% ανάλογα με το συντελεστή βιωσιμότητας του κάθε Tαμείου, δηλαδή ανάλογα με τα έσοδα, την περιουσία, τον αριθμό των εν αναμονή συνταξιούχων και άλλα κριτήρια, "δείχνει" το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που συγκροτήθηκε στα τέλη Ιουνίου με απόφαση του υπουργού Εργασίας, με στόχο να εξετάσει το μαθηματικό τύπο σύμφωνα με τον οποίο το εφάπαξ από το 2014 θα υπολογίζεται με βάση τις ατομικές "μερίδες" εισφορών που έχουν πληρώσει καθ’ όλη τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου οι ασφαλισμένοι.

Το πόρισμα της επιτροπής, παραδόθηκε στο υπουργείο στις αρχές Αυγούστου και το αποκαλύπτει  ο Τύπος της Κυριακής. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ Σεισμόσημο ακινήτων απαιτούν τώρα οι δανειστές!


Η νέα απαίτηση των δανειστών αφορά στην υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές), σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής. Γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή σε όλη την επικράτεια, καθώς θα φέρει νέα βάρη στα ακίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν φτάσει στα όρια της φοροδοτικής τους ικανότητας εξαιτίας της πληθώρας φόρων και τελών που τα βαρύνουν.

Οι οχλήσεις προς την κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει από την περασμένη άνοιξε με τους εκπροσώπους των δανειστών μας να προβάλλουν το επιχείρημα ότι επιβαρύνεται κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός με πρόσθετα και μη αναμενόμενα κονδύλια λόγω των χρηματοδοτήσεων για την αποκατάσταση ακινήτων ύστερα από φυσικές καταστροφές.

Η συζήτηση επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό στη Φθιώτιδα, μάλιστα έχει προετοιμαστεί ένα σχέδιο που αφορά τη δημιουργία ενός Ταμείου που θα ασφαλίζει τα ακίνητα μέχρι ενός ύψους και θα δίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τη δυνατότητα να συμπληρώνουν την ασφάλιση για μεγαλύτερα κεφάλαια που θα ανταποκρίνονται στην πραγματική αξία του ακινήτου.

Κάτι τέτοιο όμως μεταφράζεται σε περίπου 100 - 150 ευρώ ανά ακίνητο αξίας 100.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι σήμερα μόλις το 15% των κατοικιών είναι ασφαλισμένο στη χώρα μας και αυτό λόγω των πολλών δανείων που συνήφθησαν την τελευταία δεκαετία και τα οποία επιβάλλουν την υποχρεωτική ασφάλιση.

Η υποχρεωτική ασφάλιση σπιτιών είναι διαδεδομένη σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, όπου υπάρχει άλλωστε αυξημένη ασφαλιστική συνείδηση ενώ ακόμη και χώρες όπως η Τουρκία, η Ρουμανία, η Αλβανία, η FYROM, η Βουλγαρία έχουν προχωρήσει στη δημιουργία αντίστοιχων ταμείων, που αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

Θυμίζουμε ότι στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού στην Αθήνα το 1999 οι ζημιές υπολογίστηκαν στα 3 δισ. ευρώ από τα οποία η κρατική συμμετοχή ήταν περίπου στα 800 εκατ. ευρώ.

Το ελληνικό Δημόσιο στις περιπτώσεις μεγάλων φυσικών καταστροφών δανειζόταν από τη διεθνή αγορά τα κεφάλαια ώστε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση των ζημιών. Δεδομένης όμως της μακροχρόνιας ύφεσης η χώρα μας είναι αδύνατον αν χρειαστεί να βρει τα ανάλογα κεφάλαια όπως έκανε για παράδειγμα στις πυρκαγιές του 2007. 
ΠΗΓΗ: defencenet.gr