Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΓΙΑ ΒΦΛ

.
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ καταγγέλλει ως απαράδεκτη την ενέργεια της Αστυνομικής Δ/νσης Καβάλας να συλλάβει τον Πρόεδρο της ΟΕΧΒΕ συνάδελφο Ε.ΘΕΟΧΑΡΗ που περιφρουρούσε την επιτυχία της απεργίας στα Λιπάσματα Καβάλας.

Η Αστυνομική Δ/νση Καβάλας(εις γνώση άραγε του πολιτικού προϊσταμένου τους ;)ενεργεί ως «προστάτης» του καταδικασμένου από την Ελληνική Δικαιοσύνη γνωστού «επιχειρηματία».

Τέτοιου είδους ενέργειες δεν κάμπτουν τους αγώνες συνολικά όλων των εργαζομένων της Καβάλας αλλά αντιθέτως ενισχύουν την αποφασιστικότητά τους μέχρι τελικής δικαίωσης .

                                        ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ !...

Υποχώρησαν τα κέρδη της Shell στο β' τρίμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για Υποχώρησαν τα κέρδη της Shell στο β' τρίμηνο
Από το energypress.gr
Πτώση στα κέρδη β' τριμήνου του έτους, που ξεπέρασε το 70%, ανακοίνωσε η Shell, τα οποία είναι σημαντικά χαμηλότερα και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς οι πτώση στις τιμές πετρελαίου και αερίου "ροκάνισαν" τα έσοδα της πετρελαϊκής.

Τα καθαρά κέρδη της Shell υποχώρησαν σε 1 δισ. δολ. το β' τρίμηνο, έναντι κερδών 2,2 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές και έναντι των 3,8 δισ. που είχε ανακοινώσει η πετρελαϊκή κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου εξακολουθούν να αποτελούν μια σημαντική πρόκληση σε όλες τις δραστηριότητες, ιδιαίτερα στο upstream», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Ben van Beurden.

Σημειωτέον, η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 28% το β' τρίμηνο σε ετήσια βάση.

Ίσες αποστάσεις από όλους τους προμηθευτές πετρελαίου κρατά η Κίνα

Αποτέλεσμα εικόνας για Ίσες αποστάσεις από όλους τους προμηθευτές πετρελαίου κρατά η Κίνα
Από το naftikachronika.gr
H Σαουδική Αραβία, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο, ανέκτησε τον Ιούνιο τη θέση της ως κορυφαίος προμηθευτής αργού πετρελαίου της Κίνας, μετά από στις τρεις μήνες «πρωτοκαθεδρίας» της Ρωσίας.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις κινεζικές τελωνειακές αρχές, η Κίνα εισήγαγε τον Ιούνιο 4.569.000 τόνους αργού από τη Σαουδική Αραβία, μια ποσότητα εμφανώς μειωμένη κατά 14,% σε σχέση με το 2015.

Οι ρωσικές εξαγωγές προς την Κίνα αυξήθηκαν λόγω ..

ΕΔΕΥ... απομάχων ή μέσα στην αγορά;

Αποτέλεσμα εικόνας για εδευ
Από το energypress.gr
Ακούω ότι η παράταση που δόθηκε στην υποβολή βιογραφικών για την στελέχωση της ΕΔΕΥ σχετίζεται και με το όψιμο ενδιαφέρον... απομάχων που κάποια στιγμή είχαν ενασχοληθεί με τον τομέα και επιδιώκουν τώρα να πάρουν πόστο. Πόσο απομάχων;

 Όσο κι αν δεν θέλω να το πιστέψω, μαθαίνω ακόμη και για... εβδομηνταφευγάρηδες που δεν έχουν σχέση με την αγορά υδρογονανθράκων εδώ και δεκαετίες. Το θέμα δεν έχει να κάνει τόσο με τις ηλικίες όσο με τη σχέση που πρέπει να έχει με το γίγνεσθαι στον τομέα ο άνθρωπος που θα τρέξει την Επιτροπή. Αν θέλουμε βέβαια να προχωρήσει ο τομέας με σοβαρές προοπτικές...

Πίνακας ημερών αδείας




ΠΗΓΗ:kepea.gr

Κύπρος: Μικρή στο μάτι, μεγάλη σε σοβαρότητα

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το energypress.gr
Η Κύπρος προχώρησε το 2007 στον πρώτο της αδειοδοτικό γύρο με στόχο να προσελκύσει ξένες πετρελαϊκές ώστε να επενδύσουν στην ΑΟΖ της. Το αποτέλεσμα τότε ήταν ισχνό: Μόλις τρεις εταιρείες, όπως η μεσαία Noble Energy και η μικρή Delek, εξέφρασαν ενδιαφέρον για το οικόπεδο 12, όπου σύντομα θα ανακάλυπταν το κοίτασμα Αφροδίτη.

Η συνέχεια ήταν άκρως επιτυχημένη για το κυπριακό «πείραμα». Στον β’ γύρο αδειοδότησης του 2012 και με μπόλικη φόρα από τις ανακαλύψεις στο Ισραήλ και το οικόπεδο 12, οι εταιρείες που ενδιαφέρθηκαν ήταν 15, ανάμεσά τους μεγάλοι παίκτες όπως η ιταλική Eni και η γαλλική Total.

Πλέον, στον γ’ γύρο αδειοδότησης, λαμβάνουν μέρος ονόματα-κολοσσοί, όπως.

Η Ελλάδα έχει ήδη πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο εκπομπών για το 2030

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Ελλάδα έχει ήδη πετύχει τον ευρωπαϊκό στόχο εκπομπών για το 2030
Από το naftemporiki.gr
Έξι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ τους και η Ελλάδα, δεν θα χρειαστεί να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τις μεταφορές, τα απόβλητα, τα κτήρια και τη γεωργία για 15 χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε εθνικούς στόχους σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2005, ανάλογα με τον πλούτο και την ικανότητα μείωσης της κάθε χώρας. Πολλές χώρες, με κύριο εκφραστή την Πολωνία, θεωρούν τους στόχους ιδιαίτερα αυστηρούς.

Ωστόσο, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Πορτογαλία και η Ρουμανία το 2014 ήδη είχαν χαμηλότερες εκπομπές από όσες τους αναλογούν το 2030, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Ορισμένες χώρες ανησυχούν ότι..

Ζητούν κατάργηση του συστήματος «Ήφαιστος»

Αποτέλεσμα εικόνας για βενζιναδικα
Από το pronews.gr
Την κατάργηση του συστήματος «Ήφαιστος», που παρακολουθεί τη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης, δεδομένου ότι έχει τεθεί σε λειτουργία το σύστημα ελέγχου εισροών-εκροών στα πρατήρια, ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών.

Σε σχετική επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, η ΟΒΕ επισημαίνει ότι ..