Έως τις 15 Απριλίου παρατείνεται η ρύθμιση που αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους άνω του 20% από τα αντίστοιχα εισοδήματα του 2009, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι προϋποθέσεις για να υπαχθεί κάποιος στο πρόγραμμα διευκόλυνσης με 48ωρη περίοδο χάριτος με την καταβολή χαμηλότερης δόσης, έχουν ως εξής:
- Εμπράγματη εξασφάλιση της τράπεζας σε κύρια κατοικία
- Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 180.000 ευρώ και για τις τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες να μην είναι πάνω από 200.000 ευρώ
- Η αντικειμενική αξία της συνολικής περιουσίας να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ και τις 300.000 ευρώ στην περίπτωση των τρίτεκνων/πολύτεκνων
- Το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες
- Το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο κεφαλαίου του δανείου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.
Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα προστασίας δανειοληπτών που υπέστησαν μείωση εισοδήματος
- Μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
- Όσοι είχαν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας
- Άνεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κλπ) Έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από 1/1/2010 έως σήμερα. Για πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία και για τρίτεκνους/πολύτεκνους το ως άνω ποσό αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ, δηλαδή έως 30.000 ευρώ.
Συνοπτικά, το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων δανειοληπτών προσφέρει στους δικαιούχους:
- Περίοδο χάριτος 48 μηνών
- Αμεση μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού
- Η δόση καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα προσαρμόζεται σε πιθανή μεταβολή του εισοδήματος
- Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται κατά 48 μήνες και η αποπληρωμή του μετά την περίοδο χάριτος συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δανειολήπτη
ΠΗΓΗ:newmoney.gr
Η άνοδος του σχιστόλιθου και η υποτονική ζήτηση οδήγησαν σε πτώση την τιμή του πετρελαίου που παράγει ο OPEC, για πρώτη φορά από το 2010.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο OPEC, η τιμή του καλαθιού μειώθηκε κατά 3% πέρυσι σε ετήσια βάση, ενώ η ζήτηση περιορίστηκε στα 29,9 εκατ. βαρέλια και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω κατά 400.000 βαρέλια μέσα στο 2014.
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο ο OPEC θα περιορίσει την παραγωγή του, ώστε να διατηρηθούν σε ένα καλό επίπεδο οι τιμές.
Σε σημείωμα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, η Bank of America Merrill Lynch , δήλωσε ότι ακόμη και αν η Σαουδική Αραβία ήταν να μειώσει την παραγωγή της εφέτος σε 1,5 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο την ημέρα και πάλι η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent ενδέχεται να διαμορφωθεί κάτω από τα 95 δολάρια το βαρέλι το 2014.
ΠΗΓΗ:energypress.gr
Πολύ δύσκολα θα διαμορφωθεί κάτω από το 17% η ανεργία τουλάχιστον για τα επόμενα δώδεκα χρόνια ακόμη και με το πιο αισιόδοξο σενάριο ετήσιας αύξησης του ΑΕΠ κατά 3,5%4% (50.000 νέες θέσεις εργασίας τον χρόνο) σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.
Αυτή τη δυσοίωνη εκτίμηση ανακοίνωσε σε ημερίδα για την ανεργία ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ /ΓΣΕΕ κ. Σάββας Ρομπόλης ο οποίος απέδωσε την καθυστέρηση απορρόφησης της ανεργίας τόσο στο κλίμα ύφεσης όσο και στα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας.
Τι σημαίνει αυτό; Για να επιστρέψει η ελληνική οικονομία σε επίπεδα ανεργίας του έτους 2009 (450.000 άτομα) και να δημιουργήσει το ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας που χάθηκαν την περίοδο 20092013 ακόμη και με αυτό το αισιόδοξο σενάριο αύξησης του ΑΕΠ, θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια.
Προς το παρόν πάντως η κάθοδος προς τον «πάτο του βαρελιού» δεν έχει ολοκληρωθεί. Η απασχόληση το 2014 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα επίπεδα των 3.530.000 ατόμων,
σε βαθμό που το σύνολο των απασχολούμενων κατά το 2014 να είναι μικρότερο από τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό και τους ανέργους κατά 1,1 εκατομμύρια άτομα με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει για την αντοχή της κοινωνίας.
Η ανεργία στην Ελλάδα το 2014 σύμφωνα με το ΙΝΕ θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο επίπεδο του 30%-31% (1.525.000 άτομα) από 28,5% - 29% (1.450.000 άτομα) το 2013, 24,4% το 2012, 17,7% το 2011 και 12,5% το 2010.
Αυτό που συγκλονίζει περισσότερο και πιστοποιεί ότι επικρατεί ισορροπία τρόμου στην αγορά είναι ότι ο αριθμός των επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων (1.400.000 άτομα) συμπίπτει με τον αριθμό των απασχολουμένων στον ιδιωτικό τομέα. Να σημειώσουμε ότι τα 955.000 άτομα είναι μακροχρόνια άνεργοι (ΕΛΣΤΑΤ, Γ΄ τρίμηνο 2013).
Κατά τον κ. Ρομπόλη η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα προ κρίσης επίπεδα (751 ευρώ) και το ξεπάγωμα των συλλογικών συμβάσεων θα αποτελέσουν βασικό μοχλό για την έξοδο από την κρίση,
καθώς έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συρρίκνωση των μισθών δε συμβάλει στην απασχόληση και οι χαμηλοί μισθοί για παράδειγμα στην Γερμανία δεν εξηγούν το χαμηλό επίπεδο (5%) της ανεργίας.
Οι μελέτες δείχνουν επίσης ότι τα κράτη – μέλη που καθυστερούν να εξέλθουν από την κρίση είνα αυτά στα οποία η αγορά εργασίας είναι περισσότερο απορρυθμισμένη και ευέλικτη.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr
Σε απίστευτες αποκαλύψεις σχετικά με το τι πάει να γίνει με τα χημικά της Συρίας προχώρησε ο επιστημονικός συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου Δημόκριτος και πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Χημικών Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης κόσμος.
Ο κ Κατσαρός έκανε γνωστό με το να επεξεργαστούν ανοιχτά της Κρήτης 700 τόνους αερίου σαρίν και περίπου 80 αερίου μουστάρδας με μια μέθοδο που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην θάλασσα παρά μόνο στην ξηρά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα λάθους ή ατυχήματος.
Γεγονός είναι δε, ότι κανένα κράτος στον κόσμο δεν δέχτηκε να γίνει αυτό στο έδαφος του λόγω του μεγάλου κινδύνου, πόσο μάλλον όταν κάτι τέτοιο πάει να γίνει στη θάλασσα ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κατσαρός, ούτε καν η Αλβανία την οποία πήγαν να εξαγοράσουν αλλά ο λαός της αντέδρασε δυναμικά και έτσι η κυβέρνηση ”Ράμα” αρνήθηκε.
Οι διεθνείς κανόνες περί των χημικών ορίζουν την καταστροφή τους στις χώρες οι οποίες τα αγόρασαν, στην προκειμένη περίπτωση η Συρία η οποία όμως βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και γι’αυτό κάτι τέτοιο δεν υλοποιείται παρότι θα έπρεπε για το λόγο αυτό να σταματήσουν οι δυτικοί να υποστηρίζουν τους αντάρτες και να τους πιέσουν ώστε να γίνει κατάπαυση του πυρός.
Στην εκπομπή έγινε εκτενή αναφορά στους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση ατυχήματος, στην στάση της Ελληνικής κυβέρνησης και πολιτείας που περί άλλων τυρβάζουν και στο πως θα μπορούσε να αποτραπεί μια τέτοια δυσμενή εξέλιξη.
Δείτε το βίντεο ΕΔΩ
ΠΗΓΗ:apocalypsejohn.com
Τα futures του πετρελαίου σημείωσαν κέρδη, οδηγούμενα σε υψηλό δύο εβδομάδων μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων από την αμερικανική κυβέρνηση που δείχνουν την έβδομη εβδομαδιαία πτώση στις προμήθειες του αργού.
Οι τιμές ωθήθηκαν επίσης από τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τη μεταποιητική δραστηριότητα να αυξάνουν τις προσδοκίες για την ενεργειακή ζήτηση.
Το αργό παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,58 δολάρια ή 1,7% στα 94,17 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με την U.S. Energy Information Administration οι προμήθειες του αργού έπεσαν κατά 7,7 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που τελείωσε στις 10 Ιανουαρίου, την ώρα που αναλυτές περίμεναν πτώση 1,6 εκατ. βαρελιών ενώ το American Petroleum Institute ανακοίνωσε πτώση 4,1 εκατ. βαρελιών.
ΠΗΓΗ:newmoney.gr
Υπάρχουν αλλά τα θάβουν όπως και σοβαρές ειδήσεις και σοβαρές ιδέες και την πατρίδα και τους πολίτες, ειδικά τους νέους
Κάθε μέρα στην Ελλάδα ΜΜΕ και πολιτικοί αναλώνονται στο πώς πάνε τα γκάλοπ και γίνονται, κατά την τηλεοπτική αργκό, ζυμώσεις και κινήσεις για νέα κόμματα(λάθος εδώ, η λέξη «κόμμα» είναι απαγορευμένη-για να ψαρέψει ο νεοέλληνας πολιτευτής επίδοξος πρόεδρος «σωτήρας» ψηφαλάκια από το πέλαγος του όχλου των προβάτων επί σφαγή της Ευρώπης πρέπει να μην… αναφέρει την λέξη «κόμμα» γιατί κάνει τον κόσμο, όπως λέμε στην Ελλάδα, Τούρκο).
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΗΓΗ:
olympia.gr