Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Στα ανοικτά της Αμμοχώστου το τουρκικό Barbaros


Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros πλέει παράνομα σε κυπριακά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα κατά μήκος της κυπριακής ακτογραμμής Αμμοχώστου – Παραλιμνίου, πραγματοποιώντας – όπως ανακοινώθηκε από την Άγκυρα – σεισμογραφικές έρευνες στην περιοχή.

Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος είναι ορατό από το Κάβο Γκρέκο, ενώ θέλοντας προφανώς να κάνει αισθητή την παρουσία του στην περιοχή, εκπέμπει κανονικά την ακριβή του θέση.

Χθες και προχθές το Barbaros έπλεε στα ανοικτά του Ακρωτηρίου του Αποστόλου Ανδρέα και συνέχισε την πορεία του προς τον κόλπο της Αμμοχώστου.

Το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος συνοδεύεται από μια κορβέτα και από ρυμουλκό υποστήριξης.

Το θέμα είναι τι κάνει η κυβέρνηση Ν.Αναστασιάδη, απλά το ατενίζουνε; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, ας στείλουν περιπολικό να το αναχαιτίσουν, έιναι ή δεν είναι η νόμιμη αναγνωρισμένη κυβέρνηση από τον ΟΗΕ; Ας εξασκήσει τα δικαιώματά της αλλιώς, είναι σαν να παρδίδει μόνη της τα χωρικά της ύδατα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΓΙΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Μισθός ανάλογα με τον τζίρο της επιχείρησης


Μειώσεις μισθών με ρήτρα τον τζίρο της επιχείρησης προβλέπει μια νέα επιχειρησιακή σύμβαση που τέθηκε σε ισχύ στον κλάδο των διεθνών μεταφορών.

Οπως αποκαλύπτει η «Ημερησία», η σύμβαση αυτή θα τρέχει έως τις 30 Απριλίου, προήλθε έπειτα από το πάγωμα των αποδοχών των εργαζομένων και προκρίθηκε ως «λύση» για να αποφευχθούν οι απολύσεις προσωπικού.


Η επιχειρησιακή σύμβαση συνδέει, με τη συμφωνία του επιχειρησιακού σωματείου, για πρώτη φορά, τη διαμόρφωση των μισθών με τον ημερήσιο κύκλο των εργασιών προβλέποντας μειώσεις των αποδοχών, σε συγκεκριμένα ποσοστά, αν οι πωλήσεις στο εννεάμηνο μειωθούν πάνω από 4%. Σε περίπτωση αύξησης του τζίρου, θα δίνεται «μπόνους» είτε σε ευρώ είτε σε κουπόνια τροφής...


Οι μειώσεις, όπως αναφέρει η εφημερίδα, θα γίνουν σε δύο φάσεις ως εξής:


    Αν ο μέσος ημερήσιος κύκλος εργασιών της εταιρείας του πρώτου εννεαμήνου μειωθεί, σε σχέση με τον αντίστοιχο του πρώτου εννεαμήνου του 2012, κατά ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 4% και μικρότερο του 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 3%. Αν η μείωση του κύκλου εργασιών είναι μεγαλύτερη ή ίση με 6%, οι αμοιβές μειώνονται κατά 5% και από 9% και πάνω, οι μισθοί θα πέσουν κατά 8%.

    Οι αμοιβές που θα έχουν διαμορφωθεί, με βάση τα παραπάνω, στις 31 Μαρτίου του 2013, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα αν η μείωση του τζίρου, στο πρώτο τρίμηνο του 2014 είναι έως 4%. Αν καταγραφεί μείωση πάνω από 4% οι μισθοί θα μειωθούν κατά επιπλέον 3% από την 1η Απριλίου 2014.

Μπόνους σε ευρώ ή σε κουπόνια


Με όριο το ίδιο ποσοστό (4%) η σύμβαση προβλέπει την καταβολή μπόνους εφόσον υπάρξουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα. Ο κάθε εργαζόμενος θα επιλέγει αν το ποσό το οποίο του αναλογεί θα δοθεί ως αύξηση ή ως κουπόνι τροφής. Η ίδια σύμβαση θέτει τις 11 ημέρες ως «όριο» καθυστέρησης της καταβολής του μισθού.


To κακό είναι ότι η εφορία δεν πληρώνεται με τον τζίρο. Ζητάει απίστευτους φόρους και αδιαφορέι αν έχεις πληρωθεί ή όχι.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr


 ΣΧΟΛΙΟ: Νενέκο σε πρόλαβαν τώρα έχεις εύκολο δρόμο !!!

Νέο Πολίτευμα στην Ελλάδα: Φεουδαρχική Δημοκρατία.

20131130-184149.jpg
1000 άτομα : 300 εκλεγμένοι, ένας πρόεδρος 120 μεγαλοεπιχειρηματίες, ένα σύστημα διαπλοκής και μία αυλή από θεσμικούς άνδρες και τυχάρπαστους οσφυοκάμπτες πλούσια αμειβόμενους έχουν συστήσει μια ιδιότυπη αριστοκρατία και έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα ένα νέο Πολίτευμα: την Φεουδαρχική Δημοκρατία.

Καταληστεύουν το εισόδημα Ελλήνων πολιτών, διαλύουν το κράτος, αδιαφορούν προκλητικά για τους χιλιάδες αυτόχειρες, θύματα της απληστίας τους και παραδίδουν την χώρα αύτανδρη σε άπληστους αλλοδαπούς και ημεδαπούς εκμεταλλευτές.

Αδιαφορούν για το Σύνταγμα, κάμπτουν τους νόμους, διαβιούν πολυτελώς και επιβάλλουν κατά το δοκούν εφιαλτικές αποφάσεις,
αντίθετες με την επιθυμία του «κυρίαρχου λαού» την κοινή λογική και ηθική.

Πολλοί από τους οποίους αν και υπαίτιοι για τα δεινά που βιώνει η χώρα και οι πολίτες, εμφανίζονται σήμερα ως σωτήρες…

Η Ελλάς έχει γίνει φέουδο ολίγων, οι οποίοι ενεργούν ή επιτρέπουν, την υποδούλωση της χώρας σε αυτούς που από της ίδρυσης του Ελληνικού Κράτους διακαώς το επιθυμούν

Ιωάννης Δέμος

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Κάποτε ήμασταν άνθρωποι...


Πώς καταντήσαμε έτσι σαν άνθρωποι. Άχρωμοι, άοσμοι και άγευστοι. Καμιά φορά αναρωτιέμαι σε τι διαφέρουμε από τα κρέατα που βρίσκονται στη σειρά στο τσιγκέλι ενός χασάπη.


του Στρατή Μαζίδη

Πέρα από το ότι αναπνέουμε, τίποτε άλλο.

Αναίσθητοι.

Τρία χρόνια τρώμε του κόσμου τα χαστούκια και δεν αντιδρούμε. Μας ψεκάζουν λένε κάποιοι. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Μια φορά πάντως τη βρήκαμε τη δικαιολογία. Μας ψεκάσαν, μας σκούπισαν, τελειώσαμε.

Σε αυτόν εδώ τον τόπο πάντα οι άλλοι έφταιγαν. Σκοτεινοί δάκτυλοι και υπόγειες φιγούρες.

Κάποτε ρε γαμώτο ήμασταν άνθρωποι. Μας χτυπούσαν και πονούσαμε. Μας χτυπούσαν κι αντιδρούσαμε. Τώρα καταντήσαμε απλά κομμάτια κρέατος. Τα χτυπάς και πηγαινοέρχονται.

Καφεδάκι, ποτάκι, reserve, checked, like, share, tweet και πάμε για άλλα.

Ένας φίλος που αρθρογραφεί κι αυτός καθημερινά μου λέει "κουράγιο κι η ανατροπή έρχεται".

Εγώ δε βλέπω καμιά ανατροπή. Ή μάλλον βλέπω. Βλέπω το λαό να δείχνει ότι εμπιστεύεται τους δήμιους του. Αυτό κι αν είναι ανατροπή ή καλύτερα ανα-ντροπή!

Μας δημεύουν τα σπίτια; Στα τέτοια μας.

Μας μετατρέπουν το μισθό σε χαρτζιλίκι; Στα τέτοια μας. Φτάνει για φραπέ και smartphone.

Πήδηξε ο διπλανός από το μπαλκόνι; Τώρα πέθανε, τι να κάνουμε;

Έμεινε ο γείτονας χωρίς δουλειά και στέγη; Ρε το φουκαρά και τέλος.

Αρρώστησε ο παραδίπλα; Αμάν την πάτησε.

Μεταναστεύουν τα παιδιά μας; Δεν πειράζει. Στο Ντουμπάι και τη Ντόχα είναι καλύτερα από αυτήν εδώ τη μπόχα.

Μας σκοτώνουν τα όνειρά μας; Στα τέτοια μας.

Κι όπως κάποτε ο ένας προσέτρεχε τον άλλο. Από το πιο απλό έως το πιο δύσκολο. Κι έτσι η κοινωνία παρά τους πολέμους κατάφερε κι επιβίωσε.

Μας ψέκασαν όμως με αναισθησία, αποχαύνωση και ψεύτικο χρήμα με πολλά ψιλά σε καλοπέραση.

Κι όπως προσέθεσε ο φίλος ο Νικόλας παραπέμποντας στο Σαμαράκη "ποτέ οι στέγες των σπιτιών των ανθρώπων δεν ήταν τόσο κοντά και οι ψυχές τους τόσο μακριά"...

Τώρα, Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν.

Αλλά κάποτε ήμασταν άνθρωποι...

ΠΗΓΗ:freepen.gr

«Κάποιοι όροι της Τρόικας είναι αντίθετοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Πολλές από τις δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από την Τρόικα συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρεται σε νομική έκθεση κατ` εντολή των Αυστριακών και Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.
 
Σε νομική γνωμοδότηση του γερμανού πανεπιστημιακού καθηγητή Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο κατ` εντολή του αυστριακού Επιμελητηρίου Εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Αυστριακών Συνδικάτων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδικάτων, υποστηρίζεται ότι κάποιες από τις υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα από ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, δηλαδή την ΕΚΤ και την Κομισιόν, που συμμετέχουν στην Τρόικα, συνιστούν παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κατά συνέπεια συνιστούν παραβίαση του ευρωπαϊκού δικαίου, με δεδομένο ότι η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων έχει ενσωματωθεί στο δίκαιο της ΕΕ.
Οι μειώσεις μισθών παραβιάζουν το δικαίωμα της ελεύθερης σύναψης συλλογικής σύμβασης
O γερμανός καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο
 O γερμανός καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο O γερμανός καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης Αντρέας Φίσερ-Λεσκάνο
Ιδιαίτερα επικριτική είναι η έκθεση γερμανού νομικού έναντι της Τρόικας και των μέτρων λιτότητας που αυτή υπαγορεύει. Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση, η Τρόικα πραγματοποίησε υπερβολικές (δυσανάλογες) παρεμβάσεις στο εργασιακό δίκαιο και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι μειώσεις μισθών παραβιάζουν το θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης σύναψης συλλογικής σύμβασης, ενώ άλλες δεσμεύσεις που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα παραβιάζουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία, στην κατοικία, στην κοινωνική ασφάλεια και την ιδιοκτησία. Παρεμβάσεις, όπως οι περικοπές των κατώτατων μισθών, η εφαρμογή των επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων και οι περικοπές στο σύστημα υγείας δεν καλύπτονται νομικά από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο αναφέρεται στην έκθεση, ενώ σε όλα αυτά δεν υπήρχε επαρκής συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Θα μπορούσε να είχε επιτυχία ενδεχόμενη προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
 Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων στο Λουξεμβούργο
Ο γερμανός καθηγητής εκτιμά ότι θα μπορούσε να έχει επιτυχή έκβαση μια προσφυγή ακύρωσης στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με αντικείμενο τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την παράβαση των αρμοδιοτήτων των συλλογικών οργάνων. Μάλιστα η προσφυγή θα μπορούσε να έχει επιτυχία ιδίως αν την ασκούσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα μπορούσε να γίνει προσφυγή εναντίον των «ενεργειών των κρατών που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας». Ακόμη και το Διεθνές Δικαστήριο θα μπορούσε να ασχοληθεί με το ζήτημα κατά πόσο είναι συμβατές αυτές οι υποχρεώσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) και στα Ηνωμένα Έθνη μπορεί να γίνει προσφυγή εναντίον μεμονωμένων κρατών, παρατηρεί ο γερμανός πανεπιστημιακός.
Σταμάτης Ασημένιος, apa
  ΠΗΓΗ:dw.de

Καμία σύνταξη πριν από τα 67 στην Ελλάδα


Σαρωτικές αλλαγές προδιαγράφονται στο ασφαλιστικό σύστημα, με αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 2 - 3 έτη και αλλαγή στον υπολογισμό των συντάξεων,  με έκθεση του ο ΟΟΣΑ.

Στην έκθεση γίνεται μάλιστα, έμμεση αναφορά για ψαλίδι στις χαμηλές συντάξεις που έμειναν προστατευμένες από τις περικοπές του Μνημονίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην έκθεση των 370 σελίδων του Οργανισμού, η οποία αφορά σε 34 χώρες μέλη του, και παρουσιάζει ο Τύπος της Κυριακής, υπάρχει κεφάλαιο, το οποίο στοχεύει στην κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, φέρνει πλήρη αλλαγή του σημερινού τρόπου υπολογισμού, αλλά και νέες μειώσεις.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η έκθεση εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και στέκεται σε τρία βασικά σημεία:

1. Η δαπάνη για τις συντάξεις παρότι μειώθηκε στο 15% του ΑΕΠ, από το 25% που ήταν πριν, παραμένει εντούτοις υψηλή σε σχέση με το 11% του ΑΕΠ που δαπανούν οι χώρες του ΟΟΣΑ.

2. Παρά τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, η μέση ηλικία αποχώρησης των ανδρών είναι τα 61,9 έτη, ενώ των γυναικών τα 60,3 έτη όταν η μέση ηλικία αποχώρησης στις χώρες μέλη του Οργανισμού είναι τα 64,2 έτη για τους άνδρες και τα 63,1 έτη για τις γυναίκες αντίστοιχα. Μάλιστα, η έκθεση κατατάσσει την Ελλάδα ανάμεσα στις 5 χώρες με τα πιο χαμηλά όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.

3. Γίνεται λόγος για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, και επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αλλάξει το σημερινό σύστημα που δίνει σύνταξη με βάση τα τελευταία καλύτερα μισθολογικά έτη. Τονίζεται ότι θα πρέπει να αντικατασταθεί από τον υπολογισμό της σύνταξης με βάση τις εισφορές ολόκληρου του εργατικού βίου.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα, το οποίο έρχεται να σημαδέψει τις χαμηλές συντάξεις λέγοντας: "Από τις μειώσεις συντάξεων που έχουν γίνει, έχουν προστατευθεί σημαντικά τα χαμηλά ποσά".

Προβλέπει μάλιστα, προδιαγράφοντας ουσιαστικά το τοπίο που διαμορφώνεται, ότι στην Ελλάδα ουδείς θα συνταξιοδοτείται πριν από τα 67 μέχρι το 2020, ενώ επισημαίνει πως οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις σημαίνουν ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι θα πάρουν σημαντικά μειωμένες συντάξεις σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr