Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Η απανθρακοποίηση απειλεί δρομολογημένες επενδύσεις 1,9 τρισ. ευρώ στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Σε επενδύσεις ύψους 45,3 δισ. ευρώ, που αντίκεινται στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, έχουν προχωρήσει μεγάλες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου από το 2018.
Αυτό αναφέρει νέα έκθεση του «Carbon Tracker», προειδοποιώντας ότι οι πετρελαϊκοί κολοσσοί κινδυνεύουν να σπαταλήσουν 1,9 τρισ. έως το 2030, σε επενδύσεις που θα αποδειχθούν στην πορεία μη βιώσιμες.
Η νέα έκθεση που αναδημοσιεύεται..

Επτά κορυφαία διεθνή βραβεία για τα ΕΛΠΕ στον «Ετήσιο Απολογισμό 2018»

Από το indicator.gr
Σημαντικές διακρίσεις για την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. η οποία κατέκτησε 7 βραβεία στην κατηγορία «Καλύτερος Ετήσιος Απολογισμός», με τη συμμετοχή της σε διεθνείς διαγωνισμούς που διεξήχθησαν από το Μάιο έως και τον Αύγουστο 2019.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2018 συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τα εγκαίνια του διυλιστηρίου Ασπροπύργου και 20 χρόνια από..

Μεγάλες Πετρελαϊκές Εταιρείες Αξιολογούνται Αρνητικά Καθώς Επίκειται η Κορύφωση της Πετρελαϊκής Ζήτησης

Από το energia.gr
Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, η Redburn, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους χρηματιστηριακούς οίκους της Ευρώπης, έχει αναθεωρήσει όλες τις αξιολογήσεις «buy» από τις μεγαλύτερες ενοποιημένες πετρελαϊκές εταιρείες διεθνώς, υποστηρίζοντας ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία αντιμετωπίζει έναν «υπαρξιακό κίνδυνο», καθώς οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τη ζήτηση..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας ∆ιοίκησης των ΕΛΠΕ ζητήσαµε και πραγµατοποιήθηκε συνάντηση µε το Σωµατείο µας την Τετάρτη 4/9 και την ενηµερώσαµε για τις εκκρεµότητες που υπάρχουν από την προηγούµενη διοίκηση (Προκήρυξη διαγωνισµών, ∆ήλωση συµφωνίας) αλλά και για τα θέµατα που απασχολούν τους εργαζόµενους. Τους ενηµερώσαµε ότι διαφωνούµε µε την πολιτική επιλογή για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και στην ερώτηση µας εάν είναι διατεθειµένοι να ξεκινήσουµε διάλογο για την Σ.Σ.Ε και Εσωτερικό Κανονισµό, πήραµε θετική απάντηση.
Όπως συνηθίζεται..

Φώσκολος: Οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες, τα οικονομικά οφέλη και τα «σαμποτάζ»

Από το insider.gr
Ο Αντώνης Φώσκολος υποστηρίζει ότι η κλιματική αλλαγή οφείλεται σε πολύ διαφορετικούς παράγοντες από εκείνους που έχει επικρατήσει να επικαλούνται οι κυβερνήσεις και ένα ποσοστό της επιστημονικής κοινότητας.
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη, ο κ. Αντώνης Φώσκολος, ομότιμος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος..

Οριστικοποιείται το νέο σχήμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ - Τον Οκτώβριο στη Βουλή οι αλλαγές

Από το energypress.gr
Πλησιάζει η ώρα της αλλαγής του μοντέλου αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, για την οποία ο πρωθυπουργός ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ότι θα είναι στην πρώτη ομάδα που θα προχωρήσει άμεσα.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αυτήν την περίοδο ετοιμάζει το νέο σχήμα που θα επιλεγεί ..

Τι σημαίνει για την τιμή του πετρελαίου ο νέος υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας

Από το mononews.gr
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salman Bin Abdulaziz, διόρισε τον γιο του, πρίγκιπα Abdulaziz, ως υπουργό Ενέργειας της χώρας, αντικαθιστώντας τον Khalid al-Falih, ο οποίος ηγήθηκε τριών ετών ενεργητικής διπλωματίας του ΟΠΕΚ ώστε να σχηματίσει μια παγκόσμια συμμαχία με παραγωγούς όπως η Ρωσία για τον περιορισμό της παραγωγής. Θα αλλάξει αυτή η πολιτική, ή θα επηρεάσει το σχέδιο της Saudi Aramco για μια αρχική δημόσια προσφορά;

Ποιος είναι ο νέος υπουργός;

Ο πρίγκιπας Abdulaziz υπηρέτησε ως υφυπουργός Πετρελαίου για δώδεκα..

No comment


Πωλητήριο μόνο από το δημόσιο για τα ΕΛΠΕ

Από το euro2day.gr
Θέμα λίγων εβδομάδων θεωρείται η οριστικοποίηση του τελικού σχεδίου για τον τρόπο της νέας απόπειρας αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων.

Αυτό δείχνει τόσο η δημόσια αναφορά του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, ο οποίος συμπεριέλαβε..

ΕΛΠΕ: Μόνο το ελληνικό δημόσιο θα πουλήσει μετοχές – Αλλαγές και στη holding των δικαιωμάτων έρευνας υδρογονανθράκων

Από το energypress.gr
Κλειδώνουν οι αλλαγές για τη νέα απόπειρα αποκρατικοποίησης των Ελληνικών Πετρελαίων.

Όπως φάνηκε μάλιστα από την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ, τα ΕΛ.ΠΕ - μαζί με την πώληση του 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και των πλειοψηφικών πακέτων των μετοχών των εταιριών της ΔΕΠΑ -, είναι ψηλά στη λίστα των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ. «Προωθούνται άμεσα..