Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ποιοι είναι οι λόγοι της ανόδου των τιμών του πετρελαίου;

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Νωρίτερα σήμερα οι τιμές του αργού πετρελαίου τύπου WTI (USOil) άγγιξαν νέο υψηλό έτους στα $62.04 ανά βαρέλι. Συνοπτικά παρουσιάζω παρακάτω τους λόγους που ωθούν τις τιμές του μαύρου χρυσού υψηλότερα...

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας τον ενδοσχολικό εκφοβισμό»

bulluying
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα:                                 «Αντιμετωπίζοντας τον ενδοσχολικό εκφοβισμό»
                                   Κυριακή 10 Μαΐου 2015      Ώρα : 09:00

Υπόμνημα της "μισής Ελλάδας" στον Τσιρώνη. Κατά των αιολικών φυσικά!


Γράφαμε πριν λίγες μέρες πως μόνο τυχαίο δεν είναι που τα αιολικά έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα μαζικό λαϊκό κίνημα εναντίον τους, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παντού ανά τον κόσμο, κι αμέσως μας ήλθε ένα "υπόμνημα-αίτηση για επείγοντος χαρακτήρα ενέργειες". Το υπόμνημα, που μας έστειλε αναγνώστης και τον ευχαριστούμε, υπογράφεται από εκπροσώπους 17 οργανώσεων της Ευρυτανίας, Σκύρου, Κυκλάδων, Εύβοιας, Λακωνίας, Άρτας και διαφόρων περιοχών της Κρήτης. Σχεδόν η "μισή Ελλάδα" σ' ένα κοινό κείμενο! Απευθύνεται στον Αναπλ. Υπουργό ΠΑΠΕΝ Τσιρώνη, είναι σε συνέχεια συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και θέτει ευθέως τα....

Η ΡΗΞΗ !...




ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr

Καναδάς: Ιστορική αλλαγή σκυτάλης - Νίκη της Αριστεράς


Οι Νέοι Δημοκράτες, ένα κόμμα που πρόσκειται στην αριστερά, τερμάτισε τη 44χρονη διακυβέρνηση των Συντηρητικών στην περιοχή της Αλμπέρτα στον Καναδά, επιτυγχάνοντας μία συντριπτική νίκη με την υπόσχεση μίας αναθεώρησης της πολιτικής στον τομέα πετρελαίου και αερίου, που βρίσκεται στην ενεργειακή καρδιά της χώρας.

Το αποτέλεσμα των εκλογών αποτέλεσε μία ...

Μελέτη του ΙΕΝΕ για τον Κάθετο Διάδρομο από το Αιγαίο ως τη Βαλτική


Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (IENE) ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση της τελευταίας του μελέτης με τίτλο "The Vertical Corridor from the Aegean to the Baltic” («Ο Κάθετος Διάδρομος Από το Αιγαίο ως την Βαλτική»), η οποία αναπτύσσει την ιδέα της δημιουργίας ενός «Κάθετου Διαδρόμου» για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην ΝΑ Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω ιδέα είχε διακηρυχθεί για πρώτη φορά με την Κοινή Δήλωση των Υπουργών Ενέργειας της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας τον Δεκέμβριο του 2014.

Η νέα μελέτη του ΙΕΝΕ (Μ26), που είναι ....

ΕΚΕΔΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

stop-bullying
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας – Δυτικής Αττικής σας ενημερώνει και σας προσκαλεί στην Ημερίδα που διοργανώνει στις 10 Μαΐου 2015 και ώρα 09:00 στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου, με θέμα « Αντιμετωπίζοντας τον ενδοσχολικό εκφοβισμό».
Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας προσέγγισης του θέματος μέσα από την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, καθώς το κοινωνικό αυτό θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μας η παρουσία σας.


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Τέλος η εποχή του "αποθησαυρισμού" στη Σαουδική Αραβία

Αποτέλεσμα εικόνας για σ.αραβια ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Των Νafeesa Syeed και Rιnat Gaynullιn

H Σαουδική Αραβία ροκανίζει με άνευ προηγουμένου ρυθμό τα συναλλαγματικά της αποθέματα καθώς η γενναιοδωρία του νέου βασιλιά και οι περιφερειακές αναταραχές αυξάνουν τις πιέσεις για τα δημόσια οικονομικά της χώρας που πλήττονται ήδη από την πτώση της τιμής του πετρελαίου. 

Το βασίλειο δαπάνησε....

Στο τραπέζι των συζητήσεων Lamda και ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό

Στο τραπέζι των συζητήσεων Lamda και ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό
Έστω και με καθυστέρηση, λόγω των αλλαγών στην ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ξεκινά τώρα η συζήτηση για την αξιοποίηση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού μεταξύ του Ταμείου και του αναδόχου του έργου.

Αύριο Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ...

Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ..


   Μας το είπες με τα λόγια σου δάσκαλε και φίλε Οδυσσέα, κι εμείς τα πήραμε και τα τραγουδήσαμε χίλιες φορές,
     ..μα δεν τα καταλάβαμε ποτέ.

     Ίσως είναι που όταν τα τραγουδάγαμε δεν ατενίζαμε σαν κι εσένα το Αιγαίο με τους ξερόβραχούς του, είναι που δεν βιώναμε την απόλυτη λιτότητα τής απέραντης ελευθερίας του ορίζοντα,
     ..που δεν νοιώθαμε στο πετσί και στο στόμα μας το πρωτόγονο καθαρτήριο άγγιγμα της αρμύρας που φέρνει ο βοριάς απ' τα κύματα.

     Και δεν καταλάβαμε πόσο ακριβή είναι η άνοιξη που λαχταρήσαμε και τραγουδήσαμε, πόση δουλειά θέλει, πόσα λίγα χελιδόνια έρχονται πρώτα να ξαναχτίσουν τις φωλιές τους και να προετοιμάσουν τον ερχομό των υπόλοιπων.
     Θέλουν χτίσιμο και ξαναχτίσιμο οι φωλιές που γκρεμίζονται απ' τον άγριο χειμώνα.
     Θέλει υπομονή, θέλει συνείδηση και συνειδητοποίηση, θέλει αγώνα.

     Κι αυτός ο λαός γκρεμίστηκε τριαντα-τόσους χειμώνες τώρα, συνεχόμενους, χωρίς άνοιξη καμία.
     Και μετά νόμισε πως με μιά φορά, μία και μόνη προσπάθεια θα ξανασηκωθεί.
     Κι έτρεξε στην πλατεία να ξανακούσει τα λόγια σου τραγουδισμένα τούτη τη φορά από το ίδιο το ''σύστημα'' μεταμφιεσμένο σε ''ελευθερία λόγου και έκφρασης'',
     ..τα λόγια σου, παραδωμένα στην υποκουλτούρα που βάλθηκε να καθαιρέσει  τα πάντα:
     Μνήμες, ιδέες, ήθη, λαούς, το Αιγαίο-μήτρα του ελληνισμού, τον ήλιο της δικαιοσύνης, την θάλασσα των ιδεών, τα πάντα.

     Είμαστε έτοιμοι ώ λαέ για την Άνοιξη;
     Είμαστε αληθινά;
     Τότε άλλες πλατείες θα 'πρεπε να γεμίζουμε!..


ΠΗΓΗ:mandatoforos.blogspot.gr

"Μόνο ο Allah ξέρει που θα οδηγηθούν οι τιμές του πετρελαίου"

Αποτέλεσμα εικόνας για "Μόνο ο Allah ξέρει που θα οδηγηθούν οι τιμές του πετρελαίου"
Με την κερδοσκοπία να οργιάζει για το πόσο καιρό η Σαουδική Αραβία προτίθεται να βλέπει τις τιμές του πετρελαίου να υποχωρούν, ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας τόνισε στο CNBC πως μόνο ο All;ah ξέρει που κατευθύνονται οι τιμές.

Ο υπουργός Οικονομικών Ali Al-Naimi, δήλωσε στο CNBC ότι «κανένας δεν μπορεί να καθορίσει την τιμή του πετρελαίου-εξαρτάται από τον Allah». Τα σχόλιά του έρχονται εν των μέσω εκτεταμένης σπέκουλας για το πόσο η Σαουδική Αραβία θα εμμείνει στην απόφασή της να μην μειώσει την παραγωγή, μια κίνηση που θα υποστήριζε τις τιμές.

Ο Al-Naimi επέμεινε ότι δεν ανησυχεί καθόλου για την προοπτική να επανέλθει στην αγορά το ιρανικό αργό εάν αρθούν οι κυρώσεις στο Ιράν στο πλαίσιο μιας διεθνούς συμφωνίας για τα πυρηνικά. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει χαμηλότερα τις τιμές.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Κατάσχεση δεξαμενόπλοιου στα Χανιά για λαθρεμπόριο καυσίμων


Στην κατάσχεση Δ/Ξ πλοίου, καθώς και στη σύλληψη μελών του πληρώματος, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, συναυτουργία και ψευδή αναφορά στην Αρχή.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που...

Πάνω από τα $60 το αργό με άλμα 2,5%

Αποτέλεσμα εικόνας για το αργό
Ράλι σημείωσαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, με το συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη να κλείνει πάνω από τα 60 δολ. το βαρέλι για πρώτη φορά σε διάστημα σχεδόν πέντε μηνών, καθώς το κλείσιμο ενός σημαντικού λιμανιού στη Λιβύη αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για την εξέλιξη των προμηθειών.

Ειδικότερα, το ...

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Φτιάξτε αποθήκες υγροποιημένου φυσικού αερίου"

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Φτιάξτε αποθήκες υγροποιημένου φυσικού αερίου"
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, να κινηθούν προς την κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθούν διαταραχές του εφοδιασμού και να έχουν καλύτερη ενεργειακή ασφάλεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του BTA από τις Βρυξέλλες.

Στη βόρεια και τη δυτική Ευρώπη, έχουν...