Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πλησιάζει παγκόσμιος κατακλυσμός


Япония дождь Япония потоп Япония наводнение Япония

Οι κάτοικοι των χαμηλών παράκτιων περιοχών σε ολόκληρο τον κόσμο ήδη σύντομα ενδέχεται να αντιμετωπίσουν την απειλή να πλημμυρίσουν. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν Γερμανοί επιστήμονες από το Ινστιτούτο Κλιματικών Αλλαγών του Πότσδαμ.
Αξιοποιώντας πρόσφατα στοιχεία από δορυφόρους διαπίστωσαν ότι τα τελευταία 20 χρόνια το ύψος των ωκεανών αυξανόταν κατά μέσο όρο 3,2 χιλιοστόμετρα ετησίως, 60 % ταχύτερα από ό,τι υπολόγιζαν οι ειδικοί του ΟΗΕ. Τα αποτελέσματα των ερευνών παρουσιάστηκαν στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση των αλλαγών του κλίματος, η οποία διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα από 26 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου. 
ΠΗΓΗ:greek.ruvr.ru

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας και εργοδοτικούς φορείς




Τα θέματα αντιμετώπισης της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας αλλά και η συνέχιση των παροχών που κάλυπταν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Κατοικίας τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28/11/2012 στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή όλων των κοινωνικών φορέων και της ηγεσίας του Υπουργείου.
Η ΓΣΕΕ επανέλαβε με σαφήνεια τη θέση της για την αναγκαιότητα να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων και τον περιορισμό της ανεργίας που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι διαφωνεί κάθετα με την επέκταση του εργόσημου που το μόνο που μπορεί να επιφέρει είναι να αυξήσει τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία. 
Η Συνομοσπονδία απαίτησε και η ηγεσία του Υπουργείου δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει ως το τέλος του χρόνου νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τη συνέχιση των δράσεων που κάλυπταν οι καταργηθέντες ΟΕΚ-ΟΕΕ και που σχετίζονται με την επιδότηση ενοικίου και επιτοκίου, τον κοινωνικό τουρισμό, αλλά και τη χρηματοδότηση των συνδικάτων.
Με δεδομένη και απολύτως ξεκάθαρη τη θέση της ΓΣΕΕ για τις Κυβερνητικές ευθύνες και πρακτικές, συνεχίζουμε και εντείνουμε τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τις συναντήσεις με όλους, για την προώθηση και λύση και των επιμέρους προβλημάτων των εργαζομένων που πλήττονται βάναυσα από τις υφεσιακές και αντεργατικές πολιτικές. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Σύσκεψη στελεχών Α.Π. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 02.12.12


ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΕΜΕΙΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ !...


 
- Ούτε ένα - ούτε δυο αλλά 5 χαράτσια θα πληρώσουμε το Δεκέμβριο
 - Συνολικά το κράτος περιμένει να εισπράξει 5,36 δισ. ευρώ από τους πολίτες μέσω φόρων και τελών
 - Και τον Ιανουάριο θα έρθει το ΦΑΠ του 2011!
Οι φορολογούμενοι καλούνται μέσα στις επόμενες ημέρες να πληρώσουν φόρους και τέλη που συνολικά ανέρχονται σε 5,36 δισ. ευρώ.
Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα τα νοικοκυριά θα πρέπει να εξοφλήσουν την επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος και του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, ενώ παράλληλα θα πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2013.
Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ταχυδρομήσει τα πρώτα 120.000 ειδοποιητήρια στους φορολογουμένους για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Τα σημειώματα θα αποσταλούν κατά προτεραιότητα σε όσους δεν πλήρωσαν το περασμένο καλοκαίρι το ΕΤΑΚ του 2009.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει να εισπράξει:
- 1,11 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι με δόσεις. Πολλοί είναι βέβαια εκείνοι που αφού θα τους πέσουν μαζεμένα, θα αφήσουν απλήρωτες τις δόσεις και θα περιμένουν αργότερα να κάνουν διακανονισμό.
 Από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου τα «νέα» ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ανήλθαν σε 11 δισ.
- 1,12 δισ. ευρώ από ΦΠΑ. Όμως, πολλοί επιχειρηματίες, ενώ μεν εισπράττουν τον ΦΠΑ δεν τον αποδίδουν τελικά στην εφορία, καθώς αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας και χρησιμοποιούν τα ποσά του ΦΠΑ για την πληρωμή μισθών, αγορά εμπορευμάτων κ.ά.
- 1,8 δισ. ευρώ από τον ειδικό φόρο που επιβάλλεται στα τσιγάρα, τα ποτά τα καύσιμα και ειδικά από τον ΕΦΚ που επιβάλλεται στο πετρέλαιο θέρμανσης. Όμως η κατανάλωση πετρελαίου σημειώνει κάμψη αφού δεν υπάρχει σάλιο για πετρέλαιο.
- 231 εκατ. ευρώ από τις δόσεις του ειδικού τέλους ακινήτων και από τον φόρο ακίνητης περιουσίας του 2010.
- 1,1 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 31Δεκεμβρίου 2012.
Οσον αφορά στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, υπόχρεοι στην καταβολή του είναι περίπου 350.000 φορολογούμενοι. Η ΓΓΠΣ εκτιμά ότι τα περισσότερα σημειώματα για την καταβολή του ΦΑΠ του 2010 θα ταχυδρομηθούν μέσα στον Δεκέμβριο και τα υπόλοιπα μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Reuters: Σε Επαφές για Δάνειο η ΔΕΗ




Σε προκαταρκτικές συνομιλίες για τη σύναψη κοινοπρακτικού δανείου ή την μετακύλιση διμερών δανείων βρίσκεται η ΔΕΗ, μεταδίδει το Reuters.
H Επιχείρηση έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση και βραχυπρόθεσμου δανεισμού.
Όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη ο συνολικός δανεισμός της ανέρχεται στα 4,7 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2012. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

«Όχι» Ελληνικής Εταιρείας στον Ανεφοδιασμό Ιρανικού Δεξαμενοπλοίου




Ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έφερε σημαία της Τανζανίας εισέπραξε την αρνητική απάντηση της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Sekavin στη Σύρο, μετά από αίτημα για ανεφοδιασμό του, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη εγχώριες πηγές.
Ο Γιάννης Σπυριδάκης, διευθυντής επιχειρήσεων της ελληνικής Sekavin, δήλωσε στο Dow Jones σχετικά με το θέμα ότι η εταιρεία του αρνήθηκε να ανεφοδιάσει το δεξαμενόπλοιο, αφού διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα ανήκει στην ιρανική πετρελαϊκή.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ανεφοδιασμός θα ήταν παράνομος με βάση τα μέτρα που έχει λάβει η Ε.Ε. για το Ιράν, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί συνήθη πρακτική των Ιρανών να αλλάζουν σημαία στα πλοία τους ώστε να παρακάμπτουν τις κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι η Τεχεράνη είναι αναγκασμένη πλέον να καταφεύγει σε αντίστοιχες πρακτικές, καθώς οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει η Ουάσιγκτον και η Ευρώπη περιορίζουν σημαντικά τις δυνατότητες εξαγωγής πετρελαίου.
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων για φτωχές οικογένειες




«Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του. Μία από τις σημαντικές δράσεις του, είναι η υλική, κοινωνική, ψυχολογική και ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους, σε όλη την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης.
Η πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης είναι μία πρωτοβουλία του οργανισμού μας, που καλεί όλους μας να τη στηρίξουμε, δεδομένου ότι ο αριθμός των οικογενειών που δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους -και ενισχύεται σταθερά από τον οργανισμό μας- αυξάνεται δραματικά και σήμερα ξεπερνά τις 9.000!
Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά, έχουν πλέον αδειάσει, ως συνέπεια των δυσμενών οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι εταιρείες στη χώρα μας.
Φέτος τα Χριστούγεννα, προσφέροντας όλοι ένα από τα είδη που αναγράφονται στην παρακάτω λίστα, μπορούμε να γεμίσουμε τα ράφια των Κέντρων Στήριξης σε όλη την Ελλάδα και να προσφέρουμε χαμόγελο σε χιλιάδες παιδιά!
● Στην Αθήνα, σύμμαχός μας στην τεράστια αυτή προσπάθεια είναι το Εμπορικό Κέντρο Golden Hall, που φιλοξενεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και καλεί τους επισκέπτες να συμμετέχουν φέρνοντας τρόφιμα και είδη στο ειδικά διαμορφωμένο χριστουγεννιάτικο σπιτάκι στον προαύλιο χώρο.
● Παράλληλα, μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη. Για μία ακόμα χρονιά, τα παιδιά στηρίζουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη!
● Τέλος, μπορούν όλοι οι πολίτες να επισκέπτονται τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που λειτουργούμε ανά την Ελλάδα και να ενισχύουν την προσπάθεια αυτή.
Σημεία συγκέντρωσης.......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ EUROGROUP Απόσχιση των BRICS από το ΔΝΤ και λόγω Ελλάδας - "Φτιάχνουμε δικό μας ΔΝΤ"!




Kάθετα αντίθετοι με την λύση που δόθηκε τα ξημερώματα είναι η ομάδα των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία, Ινδία, Νότιος Αφρική) καθώς θεωρούν ότι η λύση αφορά μόνο τα δυτικά fund, τους προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου που σε ποσοστό 90% είναι ξένοι που τους οφείλονται μεγάλα ποσά και κυρίως οι φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και τους ραντιέρηδες που θα θησαυρίσουν από την επαναγορά στα 35 λεπτά το ευρώ.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων "Aσσοσιέτεντ Πρες" ο θυμός μεταξύ των BRICS είναι τόσο μεγάλος που έχουν αποφασίσει να αποσχισθούν από το ΔΝΤ και να δημιουργήσουν δικό τους παράλληλο «Νομισματικό Ταμείο» καθώς θεωρούν απαράδεκτη την στάση των ΗΠΑ και Ευρώπης, ειδικά στο ελληνικό ζήτημα.
"Το νέο «Νομισματικό Ταμείο», θα επιτρέψει στις χώρες της BRICS να δημιουργήσουν το δικό τους σύστημα παροχής αμοιβαίων πιστώσεων, ένα «παράλληλο» μηχανισμό του ΔΝΤ" αναφέρει το AP.
Ο επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών της Ρωσίας, Αντόν Σιλουάνοφ, δήλωσε ότι επεξεργάζονται την προοπτική δημιουργίας του δικού τους Ταμείου διάσωσης σε περίπτωση κρίσης. Το συνολικό ποσό του Ταμείου, θα φθάσει ακόμα και τα 240 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Οι πρόσφατες εκλογές των επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας (ΠΤ) έδειξαν ότι, παρά το αυξανόμενο ειδικό βάρος των αναπτυσσόμενων χωρών στην παγκόσμια οικονομία, οι «παλιοί» ηγέτες, δηλαδή οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, αρνούνται να αλλάξουν την κατανομή των ψήφων στους διεθνείς οικονομικούς Οργανισμούς υπέρ των «νέων» παικτών και ειδικά στο θέμα της Ελλάδας που αποφάσισαν χωρίς να ρωτήσουν κανέναν από την ομάδα των BRICS..
Η απάντηση των ανερχόμενων οικονομικών δυνάμεων σε αυτή τη στάση των «παλιών», ήταν άμεση και δυναμική. Αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους «Νομισματικό Ταμείο» . Η συζήτηση σχετικά με το μέγεθος του, δεν έχει ολοκληρωθεί, αλλά διέρρευσε η πληροφορία ότι η οικονομική «δεξαμενή» μπορεί να αρκετά εύρωστη.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μικρές απώλειες για το αργό




Μικρές απώλειες σημείωσε το αργό την Τρίτη καθώς το δολάριο βρέθηκε να κερδίζει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών του και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την αυριανή έκθεση της κυβέρνησης για την πορεία των αποθεμάτων. 
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιανουαρίου έχασε 56 cents ή 0,6% κλείνοντας στα 87,18 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το αργό Brent Ιανουαρίου έχασε 1,05 δολ. ή 1% στα 109,87 δολ. το βαρέλι. 
Η επενδυτική προσοχή στρέφεται στην αυριανή έκθεση για τα αποθέματα με τους αναλυτές να προβλέπουν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires αύξηση των αποθεμάτων αργού κατά 500.000 βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα.
Τα αποθέματα βενζίνης αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κατά 900.000 βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα αναμένεται να μείνουν αμετάβλητα.
ΠΗΓΗ:.capital.gr

Τελειώνει ο χρόνος για τις ΗΠΑ – Κίνδυνος για στάση πληρωμών!




Το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ θα βρεθεί σύντομα σε μεγάλη δυσκολία να εξοφλήσει τους λογαριασμούς της χώρας  αν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο δανεισμού του κράτους.
WASHINGTON (CNNMoney) — Το Κογκρέσο πρέπει να αυξήσει  το όριο  του χρέους πριν το τέλος Φεβρουαρίου και πιθανόν νωρίτερα. Αν δεν το κάνει τότε υπάρχει κίνδυνος  οι ΗΠΑ να κηρύξουν στάση πληρωμών  (defaulting) προς τους πιστωτές τους.
Η συνέχεια εδώ : Time running out on debt ceiling 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

ΓΕΝΟΠ: 1,22 δις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ


ΓΕΝΟΠ: 1,22 δις οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ

Από αυτά τα 696 εκατ. είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όσων καταναλωτών τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής τάσης, οφειλές οι οποίες σχεδόν διπλασιάστηκαν σε διάστημα μικρότερο του έτους, καθώς το Νοέμβριο του 2011 ήταν 388,9 εκατ.
Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 9μήνου της ΔΕΗ, η ΓΕΝΟΠ επισημαίνει 8 αιτίες για την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της επιχείρησης:
1. Τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους ο οποίος (σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ) ζημίωσε τη ΔΕΗ κατά 131 εκατ. ευρώ πέρυσι, μέγεθος που προβλέπεται να αυξηθεί στα 300 εκατ. εφέτος, υπέρ των ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών.
2. Την υποχρέωση της ΔΕΗ να προμηθεύει το σύνολο των καταναλωτών, που έχει ως συνέπεια να υποχρεώνεται να αγοράζει ενέργεια από τρίτους ή να την εισάγει.
3. Την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο ντήζελ και το μαζούτ.
4. Την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.
5. Τη διαρροή των κερδοφόρων πελατών προς τους εναλλακτικούς προμηθευτές, για όσο διάστημα αυτοί δραστηριοποιούνταν στην αγορά.
6. Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, το κόστος του οποίου σύμφωνα με τους συνδικαλιστές το επωμίσθηκε η ΔΕΗ.
7. Τα χρέη του Δημοσίου και ιδιωτών προς την επιχείρηση.
8. Τη μετατροπή της ΔΕΗ σε φοροεισπράκτορα με την επιβολή του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού, που ήταν και η βασική αιτία για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

ΛΥΣΗ - ΜΠΑΛΩΜΑ !...


 
 Παρά την απόφαση του Eurogroup, όπως είπε στο Spiegel, ανώτατος Γερμανός αξιωματούχος που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις «την άνοιξη, θα αναγκαστούμε να ξανασχοληθούμε μ' αυτά τα σκουπίδια», εννοώντας ότι την άνοιξη η Γερμανία θα αναγκαστεί να ξαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το θέμα του κουρέματος του ελληνικού χρέους.
Στο δημοσίευμά του, το γερμανικό περιοδικό τάσσεται υπέρ της θέσης του ΔΝΤ, που ζητά ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και απορρίπτει τη στρατηγική της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Ο μοναδικός τρόπος για να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε βιώσιμο επίπεδο είναι μέσω ενός κουρέματος στο οποίο θα συμμετέχουν οι πιστωτές της κυβέρνησης, πιστεύει το ΔΝΤ, γράφει το περιοδικό. Όμως, εξαιτίας των γερμανικών εκλογών το Βερολίνο αρνείται ακόμη και να εξετάσει αυτή την πρόταση, αναφέρει.
«Αν διαγραφεί μέρος του χρέους της ελληνικής κυβέρνησης, η Γερμανία θα πρέπει να ξεγράψει δισεκατομμύρια που έδωσε σε δάνεια για τη διάσωση της Ελλάδας. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κρίση θα κοστίσει χρήματα στους Γερμανούς φορολογούμενους, πράγμα που η Άνγκελα Μέρκελ και ο Σόιμπλε θα ήθελαν να αποφύγουν σε προεκλογική περίοδο» εξηγεί το περιοδικό.
Οπως αναφέρει το Spiegel, οι περισσότεροι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι μια διαγραφή τουλάχιστον μέρους του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. Στην αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα καταδικαστεί σε περισσότερη λιτότητα ενώ ήδη έχει περικόψει τον προϋπολογισμό της σε βαθμό ανήκουστο για ανεπτυγμένη χώρα. Το αποτέλεσμα είναι ένας φαύλος κύκλος χωρίς έξοδο από την ύφεση.
«Ο Σόιμπλε το γνωρίζει αυτό», γράφει το γερμανικό περιοδικό, προσθέτοντας ότι προβάλει επιχειρήματα που δεν ευσταθούν. «Η Γερμανία έχει συνηθίσει να γίνεται το δικό της στην ευρωζώνη. Όμως πλέον αντιμετωπίζει αυξανόμενες αντιδράσεις. Οι ανώτατοι εκπρόσωποι της Τρόικας Γιοργκ Ασμουσεν από την ΕΚΤ, Τόμας Βίζερ από το Euro Working Group και Πόλ Τόμσεν από το ΔΝΤ ζητούν κούρεμα του χρέους.
Στόχος τους είναι το 2020 να μειωθεί το επίπεδο του ελληνικού χρέους από το 144% του ΑΕΠ, στο οποίο θα φθάσει χωρίς κούρεμα, στο 70%. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι πιστώτριες χώρες πρέπει να ξεχάσουν τα μισά λεφτά τους» υπογραμμίζει το άρθρο. 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/