Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ExxonMobil facility fire in Baytown


Πυρκαγιά ξέσπασε σε διυλιστήριο της ExxonMobil στο Τέξας

Από το pronews.gr
Οι τοπικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρα και να κλείσουν τον κλιματισμό ως μέτρο προφύλαξης από τα δηλητηριώδη αέρια που εκλύονται στην ατμόσφαιρα από την φωτιά.

Ομάδες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών έχουν..

Προτάσεις WWF για το περιβαλλοντικό έργο της νέας κυβέρνησης


Από το worldenergynews.gr
Με έγγραφο προς το πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, το WWF Ελλάς αναδεικνύει τις ενέργειες άμεσης προτεραιότητας για το περιβαλλοντικό έργο της νέας κυβέρνησης, οι οποίες μπορούν να δώσουν ένα σαφές στίγμα βιώσιμης αναπτυξιακής πολιτικής μέσα σε μόλις 100 ημέρες.
Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι διεθνώς καταλυτικοί για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και την αναχαίτιση της απώλειας της βιοποικιλότητας. Κύριοι άξονες των παρεμβάσεων που το WWF Ελλάς προκρίνει..

Εθνικά Συμφέροντα και Ερευνες Υδρογονανθράκων Πάνε Μαζί

Από το energia.gr
Καθώς τους τελευταίους μήνες κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις με οργανωμένες γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ από πλωτά γεωτρύπανα της κρατικής εταιρείας πετρελαίων TPAO και ενώ άλλα σκάφη της εδώ και χρόνια διεξάγουν σεισμικές έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, οι αντιδράσεις από ελληνικής πλευράς περιορίζονται στο διπλωματικό επίπεδο.

Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει..

Προγραμματισμός των επόμενων ερευνητικών ενεργειών στην ΑΟΖ - Οι κινήσεις των «παικτών»

Από το worldenergynews.gr
Στην εξεύρεση και προγραμματισμό των επόμενων ερευνητικών ενεργειών που περιλαμβάνουν γεωλογικές και άλλες έρευνες όπως και πέντε ερευνητικές γεωτρήσεις, αλλά και τέσσερις επιβεβαιωτικές σε ανακαλυφθέντα κοιτάσματα, προχωρούν από τη μια οι Total – Eni και από την άλλη οι ExxonMobil – Qatar.
Πληροφορίες...

ΣΚΙΤΣΟ

Από το kathimerini.gr

Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη