Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015
Οι πύλες της κόλασης έχουν ήδη ανοίξει
Ποια σχέση έχει η σημερινή Ελλάδα με κράτος της Ευρωζώνης; Με ποια λογική για παράδειγμα απαγορεύεται στον πολίτη να αξιοποιεί και να χρησιμοποιεί τον πλούτο που έχει παράξει; Πόσο πραγματικά Ευρωπαίοι μπορούμε να νιώθουμε σήμερα; Και πόσο κοντά τελικά βρισκόμαστε στην κόλαση της αποδοχής της πρότασης Σόιμπλε;
Στην Ελλάδα του σήμερα επικρατούν συνθήκες και επιβάλλονται πολιτικές που προσομοιάζουν σε σταλινικά καθεστώτα ή κατ’ ευφημισμό δημοκρατίες της Υποσαχάριας ζώνης. Για παράδειγμα είναι εντελώς απαράδεκτη η οικονομική και φορολογική λογική και πολιτική που επικρατεί σήμερα και εφαρμόζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του "συντρόφου" του Πάνου Καμμένου και οι απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί.
Μήπως ζούμε σε ένα σκληρό απολυταρχικό καθεστώς; Μήπως βρισκόμαστε σε ...
Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη μείωση της ρύπανσης από το θείο στα ναυτιλιακά καύσιμα
Εκδήλωση με θέμα τη μείωση της ρύπανσης από το περιεχόμενο στα ναυτιλιακά καύσιμα θείο φιλοξένησαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών του ΕΚ Μίκαελ Κράμερ (Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο) και ο Ευρωβουλευτής του Ποταμιού και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών Μίλτος Κύρκος, ύστερα από πρωτοβουλία των NABU e.V., The Ecological Council και Transport & Environment.
Η κ. Κύρκος αναφέρθηκε στην εφαρμογή της Οδηγίας Sulphur η οποία εισάγει νέα αυστηρότερα όρια για τις εκπομπές θείου. Σύμφωνα με την Οδηγία το γενικό όριο περιεκτικότητας σε θείο από τα πλοία στις Περιοχές Ελέγχου Εκπομπών Θείου (Sulphur Emission Control Areas) – Βαλτική, Βόρεια Θάλασσα και Μάγχη – έχει μειωθεί σε 0,1% από το 2015 και για όλες τις θαλάσσιες περιοχές στην ΕΕ σε 0,5% από το 2020, προσαρμόζοντας την ευρωπαϊκή νομοθεσία στα όρια που συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού. Η Οδηγία επιτρέπει στις ναυτιλιακές εταιρείες να επιλέξουν τον οικονομικότερο τρόπο συμμόρφωσης προς τις νέες τιμές, είτε με μείωση των εκπομπών μέσω scrubbers είτε με τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG αντί πετρελαίου.
Ο ίδιος ανέφερε στην ....
Κινητικότητα στην Αίγυπτο από την Energean
Στη διεξαγωγή σεισμικών ερευνών στην παραχώρηση West Kom Οmbo, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του Δεκεμβρίου, προχωρεί η Energean, στο πλαίσιο του νέου ερευνητικού προγράμματος ύψους 6 εκατ. δολαρίων στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Οι σεισμικές έρευνες θα είναι δύο διαστάσεων (2D), θα καλύψουν συνολικά 400 χιλιόμετρα και για την διεξαγωγή τους επελέγη, ύστερα από διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, η ειδικευμένη εταιρεία AGS – Afro. Στόχος των ερευνών είναι ο αποτελεσματικότερος σχεδιασμός και η υλοποίηση της εκτέλεσης δύο γεωτρήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2016. Σημειώνεται ότι η Energean έχει ήδη πραγματοποιήσει τέσσερις χερσαίες γεωτρήσεις στην συγκεκριμένη χώρα.
Η παραχώρηση West Kom Ombo βρίσκεται στην...
Αύξηση ανθρωπογενών εκπομπών CO2; Καλά νέα για τη βιοποικιλότητα και τις σοδειές στον πλανήτη!
Το διπλανό διάγραμμα το είχα παρουσιάσει στις 2/6, όταν ανέλυα για ποιους λόγους είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία η επικείμενη Σύνοδος του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Παρίσι. Η "κινητήρια δύναμη" του πλανήτη δεν είναι άλλη απ' την εκρηκτική αύξηση του πληθυσμού σε Ασία και Αφρική, αύξηση που δημιουργεί τα κύματα οικονομικών μεταναστών που υποδέχεται πλέον κατά εκατοντάδες χιλιάδες η αμήχανη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτός ο διαρκώς αυξανόμενος πληθυσμός σίγουρα ζητά διαρκώς ενέργεια, αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να τραφεί και η βάση της τροφικής αλυσίδας του πλανήτη είναι τα φυτά, είναι η βάση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Τα φυτά για να αναπτυχθούν χρειάζονται τον κύκλο του άνθρακα στη φύση, αλλά χρειάζονται και ευνοϊκή θερμοκρασία, με την παγωνιά τα φυτά δεν αναπτύσσονται. Χάρη στη μικρή άνοδο της θερμοκρασίας τα τελευταία 30 χρόνια, που έχει οδηγήσει σε αύξηση των επιπέδων CO2 στην ατμόσφαιρα, (προσοχή! όχι αύξηση της θερμοκρασίας λόγω αύξησης του CO2), στην περίοδο 1982-2010 έχει ήδη παρατηρηθεί ένα "πρασίνισμα" πρώην άγονων περιοχών, όπως βλέπουμε στο σχετικό χάρτη, περιοχές μάλιστα που δεν επηρεάζονται άμεσα από ανθρωπογενείς εκπομπές CO2. Ο χάρτης δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι του 2013 απ' το Αυστραλιανό Πανεπιστήμιο CSIRO, συνοδεύοντας ερευνητική εργασία που δημοσιεύτηκε στο US Geophysical Research Letters με τίτλο "Impact of CO2 fertilization on maximum foliage cover across the globe's warm, arid environments". Το ερέθισμα για τη σχετική έρευνα πιθανά προήλθε απ' το εντυπωσιακό ...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΠΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, παρουσίασε το πρόγραμμα του για τη δημοκρατική λειτουργία των εργασιακών χώρων. Για εμάς οι επιχειρήσεις δεν είναι απλά χώροι παραγωγής πλούτου και εξουσίας για τους ιδιοκτήτες και μια κλειστή ομάδα στελεχών, αλλά ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι έχουν ευθύνες απέναντι στους πελάτες-καταναλωτές, τους εργαζόμενους και ευρύτερα το κοινωνικό σύνολο. Δεν ενοχοποιούμε το κέρδος, όμως υπάρχουν και άλλοι στόχοι που πρέπει να υπηρετούνται από μια σύγχρονη εταιρεία.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι ιδιοκτήτες και η διοίκηση των ΕΛΠΕ δεν ενδιαφέρονταν ουσιαστικά για τους εργαζόμενους και την ασφάλεια τους, απαξίωναν την επιχείρηση με λάθος επιλογές, επέτρεπαν τη δημιουργία ενός συστήματος αντιδημοκρατικού, συστήματος συναλλαγής, αδιαφάνειας, παραγοντισμού και νεποτισμού. Αποτέλεσμα αυτών, αλλά και διεθνών συγκυριών, ήταν στο πρόσφατο παρελθόν να εμφανίζονται ζημιές, χωρίς βεβαίως κανένα από τα μεγαλοστελέχη να δέχεται να μειωθεί ο μισθός του…
Αυτό επιτέλους άρχισε να αλλάζει με τη νέα διοίκηση. Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ επιβάλλεται να είμαστε οι εγγυητές για την συνέχιση αυτής της πορείας εξυγίανσης, εκδημοκρατισμού και ανάπτυξης της εταιρείας.
Η ΟΜ ΕΛΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει ...
Το Top 10 με τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής πετρελαίου και αερίου
Saudi Aramco, Gazprom, National Iranian Oil, ExxonMobil, Rosneft, Petrochina, BP, Royal Dutch Shell, Petroleos Mexicanos και Kuwait Petrol. Corporation αποτελούν τη «χρυσή 10άδα» με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όπως αποτυπώνεται σε infographic του Stedas....
Ασύλληπτα γρήγορο άγνωστο αντικείμενο «πιάστηκε» από την κάμερα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού! (Βίντεο)
Τι μας κρύβουν; Μήπως πρόκειται για άγνωστη σε μας... γήινη τεχνολογία;
Στις 18 Οκτωβρίου του 2015, η HD κάμερα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού κατέγραψε κάτι ασύλληπτα γρήγορο. Ήταν τόσο ταχύτατο που «πιάστηκε» σε ένα μόνο «καρέ». Το παράδοξο, όμως είναι ότι αυτό το «άγνωστο αντικείμενο» φάνηκε να προέρχεται... από τη Γη.
Τη «σύλληψή» του έκανε ο Streetcap1 και χρειάστηκε να μειώσει αρκετά την ταχύτητά του στο video που ακολουθεί, ώστε να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε.
Εκείνο, όμως, που κάνει τη διαφορά από...
Πετρέλαιο: Διευρύνει τις απώλειες μετά το "άλμα" των αποθεμάτων
Διευρύνει τις απώλειες το πετρέλαιο μετά την μεγαλύτερη των εκτιμήσεων αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 16 Οκτωβρίου.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα η Αρχή Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 8 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα. Αναλυτες που έλαβαν μέρος σε δημοσκόπηση της Platts τοποθετούσαν την άνοδο στα 2,7 εκατ. βαρέλια την εξεταζόμενη περίοδο, ενώ το American Petroleum Institute ανέμενε αύξηση των αποθεμάτων κατά 7,1 εκατ. βαρέλια.
Σε αυτό...
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)