Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ιδιωτικός τομέας: Xάθηκαν 35.000 θέσεις εργασίας


Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Οκτώβριο μειώθηκαν κατά 34.999.

Συγκεκριμένα, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 138.408 (η υψηλότερη διαχρονικά επίσημα καταγεγραμμένη επίδοση για μήνα Οκτώβριο από το 2001), ενώ οι αποχωρήσεις σε 173.407.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας πρόκειται για αναμενόμενη εξέλιξη καθώς από το 2001 οι τρεις χειμερινοί μήνες (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος) έχουν πάντα αρνητικές ροές στη μισθωτή απασχόληση.

Επισημαίνεται ακόμα ότι το επίπεδο του αρνητικού ισοζυγίου του Οκτωβρίου 2013 είναι μικρότερο κατά περίπου 30% σε σχέση με το αντίστοιχο αρνητικό του Οκτωβρίου 2012 καθώς και ότι ο φετινός Οκτώβριος είναι ο «καλύτερος» Οκτώβριος σε επίπεδο συνολικού αριθμού προσλήψεων από το 2008.

Από το υπουργείο Εργασίας σημειώνεται, τέλος, ότι «το αρνητικό αυτό αποτέλεσμα ήταν μικρότερο των προηγούμενων πρόσφατων ετών, συμβάλλοντας στη διατήρηση του θετικού ισοζυγίου για το δεκάμηνο Ιανουάριος – Οκτώβριος του 2013 στις 130.703 νέες θέσεις εργασίας».

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Έχεις 50 ημέρες για να ρυθμίσεις το "κόκκινο" δάνειο - Τι θα γίνει μετά

Έχεις 50 ημέρες για να ρυθμίσεις το "κόκκινο" δάνειο - Τι θα γίνει μετά
Να ξεκαθαρίσουν τα δανειακά τους χαρτοφυλάκια θέλουν, μέχρι το τέλος του χρόνου, οι τέσσερις «συστημικές» τράπεζες της χώρας υπό την πίεση της ΕΚΤ. Τι θα πάθουν όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση για ρύθμιση;

Της Έφης Καραγεώργου
Πενήντα μέρες προθεσμία για να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έχουν οι δανειολήπτες. Διότι στις αρχές του 2014, θα γίνει το μεγάλο «ξεκαθάρισμα» στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τεσσάρων τραπεζών. Για τους ενήμερους δανειολήπτες δεν θα αλλάξει τίποτα, όμως όσοι καθυστερούν τις πληρωμές και δεν έχουν «ρυθμιστεί»  θα δουν τα δάνεια τους να πηγαίνουν στις αυτόνομες μονάδες διαχείρισης που θα συστήσουν οι τράπεζες, και τις  οποίες  αποκαλούμε badbank.
Τα 64 με 66 δις ευρώ που είναι οι καθυστερούμενες οφειλές, θα αποσχιστούν από τα δανειακά χαρτοφυλάκια, με ότι αυτό σημαίνει για τους δανειολήπτες.
Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, από το Νοέμβριο του 2014 θα εποπτεύονται από την ΕΚΤ, οπότε θα πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες στην αντιμετώπιση των καθυστερούμενων οφειλών. Δηλαδή ένα δάνειο σε καθυστέρηση δεν θα μπορεί να ανακυκλωθεί  πάνω από 180 μέρες (το περισσότερο) και θα πρέπει να πάει στις ζημιές.
Όμως προκειμένου να διευκολυνθούν οι δανειολήπτες, έχουν ξεκινήσει ρυθμίσεις, τόσο για τα δάνεια των νοικοκυριών, όσο και των επιχειρήσεων. Μάλιστα αν δοθούν εξασφαλίσεις η διάρκεια αποπληρωμής, επιμηκύνεται μέχρι το 75ο έτος της ηλικίας του δανειολήπτη. Στόχος είναι μικρές δόσεις που να μπορούν να εξυπηρετηθούν.
Όσοι τώρα δεν ρυθμιστούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την νέα κατάσταση, δηλαδή με τον κίνδυνο είτε να βγει κάποιο περιουσιακό τους στοιχείο στον πλειστηριασμό, είτε να πωληθεί η οφειλή τους σε ξένο fund.
Η BlackRock έχει περάσει όλα τα δάνεια από «μικροσκόπιο» και έχει ετοιμάσει τις προτάσεις της –που σύμφωνα με πληροφορίες αναλύονται σε έκθεση 700 σελίδων.
Έτσι από το 2014, οι τράπεζες θα ταξινομούν  διαφορετικά τα δάνεια και συνεπώς τις προβλέψεις του για αυτά. Θα είναι πλέον απολύτως σαφές ποια δάνεια είναι καθυστερούμενα –στο όριο ασφαλείας-, πια «κόκκινα», εκείνα που έχουν ρυθμιστεί και είναι βιώσιμα και ποια θα πρέπει να ρυθμιστούν για να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σήμερα βρίσκονται σε καθυστέρηση άνω των 3 μηνών:
επιχειρηματικά  δάνεια πάνω από 34δισ. ευρώ,
στεγαστικά ύψους 18 δισ. ευρώ και
καταναλωτικά άνω των 13 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ:.fpress.gr

ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΒΑΡΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ !...


Όσοι παρακολούθησαν τη «μονομαχία» Σαμαρά – Τσίπρα, πέρασαν ένα τρίωρο αηδίας και εκνευρισμού ! Οι υποτιθέμενοι ηγέτες των δύο πολιτικών πόλων, συναγωνίστηκαν σε μια σειρά φτηνών λογοπαιγνίων και εξυπνακίστικων ρετσετών, όλα χωρίς κανένα ιδεολογικό και πολιτικό περιεχόμενο ! 

Τα κρίσιμα ερωτηματικά, που έχουν δημιουργηθεί και αναπτυχθεί στον ελληνικό λαό κι αφορούν τους δυο, ξεβράκωτους, μονομάχους, όχι, μόνο δεν απαντήθηκαν, αλλά ούτε, καν, προσεγγίστηκαν. 

Τσιμουδιά δεν έβγαλε ο Αντωνάκης, για την παροιμιώδη κωλοτούμπα του και την ξαφνική μεταμόρφωσή του, από σκληρό πολέμιο των μνημονίων, σε άτεγκτο εφαρμοστεί των πιο σφαγιαστικών εκδοχών τους. 

Λέξη δεν βρήκε να πει ο Τσίπρας, για το που οδηγεί ο δρόμος των εκπτώσεων από τις αρχικές ιδεολογικές και πολιτικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ και την καθημερινή, σχεδόν, προσαρμογή του στα δεδομένα, που μέχρι χθες κατακεραύνωνε !

 Είναι καθαρό, πλέον, πως έχουμε να κάνουμε με δυο επιφανείς καιροσκόπους πολιτικούς, λαϊκιστές του κερατά, από τη μια και αθεράπευτα, ερωτευμένους με την καρέκλα της εξουσίας, από την άλλη. Πρόκειται για τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, για δυο περιπτώσεις πολιτικών της σαχλαμάρας !... 
ΠΗΓΗ:logoplokies.blogspot.gr/

Αλλαγές στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ προανήγγειλε ο Όλι Ρεν

Olli Rehn
Μεταρρυθμίσεις στην εταιρική διακυβέρνηση του ΤΑΙΠΕΔ προανήγγειλε ο Όλι Ρέν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή.

Ερωτηθείς για δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αλλαγή της έδρας του ΤΑΙΠΕΔ και μετατροπής του σε ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού (special purpose vehicle) με ξένους μάνατζερς ο επίτροπος Ρεν δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε τις πληροφορίες αυτές, ωστόσο προανήγγειλε αλλαγές στη λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ.

«Στο πλαίσιο της τρέχουσας επανεξέτασης, πραγματοποιείται αξιολόγηση της απόδοσης και των αποτελεσμάτων της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης από τη δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ. Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις της εταιρικής διακυβέρνησης, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η τρέχουσα λειτουργία και το πλαίσιο της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης» απάντησε χαρακτηριστικά ο φινλανδός επίτροπος. 

 ΠΗΓΗ:olympia.gr