Τρίτη 31 Αυγούστου 2021

Ξεκινά η τρίτη φάση ανάπτυξης του κοιτάσματος Τρολ στη Νορβηγία




 Το μεγάλο έργο φυσικού αερίου Τρολ στη Νορβηγία ξεκίνησε την υλοποίηση της τρίτης φάσης του με στόχο την επέκταση της παραγωγής πέραν..

Πετρελαιοκηλίδα απειλεί την Κύπρο

 




Ανησυχία προκαλεί μεγάλη κηλίδα πετρελαίου στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία κινείται προς τις ανατολικές ακτές της Κύπρου.

Όπως αναφέρει το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών, ενημερώθηκε την περασμένη Πέμπτη σε σχέση με περιστατικό θαλάσσιας ρύπανσης από καύσιμα από Ηλεκτροπαραγωγικό (Η/Π) σταθμό στην παράκτια..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΕΤΡΟΛΑ 1 Σεπτέμβρη 1992


 

Νέο Ρεκόρ για τις Εκπομπές Άνθρακα που Ξεπέρασαν τα 60 ευρώ

 




Η τιμή των εκπομπών άνθρακα στην ΕΕ άγγιξε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών χθες Δευτέρα, καθώς η προοπτική αυστηρότερων περιβαλλοντικών κανονισμών αλλά και μια σύντομη μείωση της προσφοράς αυτή την εβδομάδα, ώθησαν την αγορά σε νέα ύψη. Οι προθεσμιακές τιμές..

Ενεργειακή φτώχεια και πολύ δύσκολος ο χειμώνας για εκατομμύρια Ευρωπαίους. Πολύ χειρότερα για τους Έλληνες!

 



Νέο υψηλό σημειώνει από το πρωί η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Ήδη η τιμή του συμβολαίου (για παράδοση τον επόμενο μήνα) Dutch TTF Natural Gas Calendar Month έχει πιάσει τα 48,985€/Mwh, έχοντας πια βάλει για τα καλά πλώρη για το ψυχολογικό ορόσημο των 50€/Mwh. Απίστευτο στις αρχές του καλοκαιριού, οδυνηρή πραγματικότητα σήμερα.

Με λίγη προσοχή στο διάγραμμα βλέπουμε..