Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022

Οι περισσότερες μονάδες του διυλιστηρίου Whiting της BP έκλεισαν μετά από πυρκαγιά



( Reuters) - Οι περισσότερες μονάδες στο διυλιστήριο 435.000 βαρελιών ημερησίως της  bp  Plc στο Whiting, στην Ιντιάνα, ήταν εκτός παραγωγής την Πέμπτη μετά από πυρκαγιά το βράδυ της Τετάρτης, δήλωσαν πηγές που γνωρίζουν τη λειτουργία του..

Σε HELLENiQ ENERGY μετονομάζονται τα ΕΛΠΕ - Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 20 Σεπτεμβρίου για τη μεταβολή της επωνυμίας

 




Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ», ύστερα από απόφαση που έλαβε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του, συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 12:00, με μοναδικό θέμα της Ημερήσιας Διάταξης τη μεταβολή..

Τα Εμιράτα συντάσσονται με τη Σ. Αραβία σε μια ενδεχόμενη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

 




Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ευθυγραμμίζονται με τον τρόπο σκέψης της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με τις αγορές αργού πετρελαίου και υποστηρίζουν τα πρόσφατα σχόλιά της, δήλωσε σήμερα στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος.

Ο de facto ηγέτης του ΟΠΕΚ, η Σαουδική Αραβία, επισήμανε..

Μεγάλη Επιβάρυνση του Περιβάλλοντος από την Καύση του Αδιάθετου Αερίου της Gasprom στα Σύνορα με τη Φιλανδία



 Εχει η εισβολή στην Ουκρανία σχέση με την επιβάρυνση του Περιβάλλοντος; Κουτό ερώτημα, εφόσον αυτός o πόλεμος δεν διεξάγεται με τόξα, πέτρες και ακόντια. Βόμβες πέφτουν, τεράστια θερμικά φορτία απελευθερώνονται από τις εκρήξεις  και τις πυρκαγιές που ακολουθούν, αλλά μήπως υπάρχει και κάτι πιο …παγκόσμιο; Σε ένα πόλεμο σημασία έχει..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔ.Ε.ΣΥ

 


ΕΛΠΕ: Τι ανέφερε στους ξένους επενδυτές ο A. Σιάμισιης για τον συνδυασμό μερίσματος και πράσινων επενδύσεων - Ισχυρή παραμένει η ζήτηση και στο γ΄τρίμηνο

 




Αποφασισμένη να κατευθύνει σημαντικό τμήμα της κερδοφορίας στις πράσινές επενδύσεις εμφανίζεται η διοίκηση των ΕΛΠΕ σύμφωνα με όσα είπε ο CEO κ. Ανδρέας Σιάμισιης, με πρόθεση να μην αδικήσει και μια ικανοποιητική πολιτική μερίσματος, που απασχολεί τους ξένους μετόχους του ομίλου, όπως καταγράφηκε χθες 25/8 στο..

Κύπρος: Πως τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου μπορούν να επηρεάσουν τον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής

 



Ο «Κρόνος», ο «Γλαύκος», η «Αφροδίτη», η Καλυψώ είναι πλανήτες, θεοί και μούσες, με τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Κύπρος προτιμά να δίνει ονόματα θεών του Ολύμπου ή πλανητών, ακόμα και πρώην προέδρου, στα θαλάσσια οικόπεδά της που στα έγκατά τους ανακαλύπτεται αξιοποιήσιμο φυσικό αέριο το οποίο – αν προσθέσει κανείς όλα..

Σιάμισιης (ΕΛΠΕ): Επιτάχυνση των επενδύσεων στις ΑΠΕ – Στο τέλος Σεπτεμβρίου το rebranding

 




Σε ακόμη πιο εμπροσθοβαρές εξελίσσεται το σχέδιο των Ελληνικών Πετρελαίων για την ενίσχυση της παρουσίας τους στις ΑΠΕ, όπως σκιαγράφησε με τη χθεσινή του τοποθέτηση ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Ανδρέας Σιάμισιης, στο conference call με αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2ου τριμήνου και του 1ου εξαμήνου του έτους.

Όπως δήλωσε ο κ. Σιάμισιης, ήδη η επέκταση..

Boosted by Eni, Mexico's newest crude finds its way to U.S. refiners

 




(Reuters) - Exports of Mexico's newest crude are ramping up under Italy's Eni as U.S. refiners find it an apt replacement for banned Russian oil and one that complements domestic grades. The shipments, which started in April according to Refinitiv Eikon data, represent the first crude exports