Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016

Το βιοντίζελ ίσως είναι πιο επιβλαβές από τη βενζίνη για το περιβάλλον. Η νέα έρευνα ωστόσο επικρίνεται για την πηγή χρηματοδότησής της

Αποτέλεσμα εικόνας για Το βιοντίζελ ίσως είναι πιο επιβλαβές από τη βενζίνη για το περιβάλλον
Από το naftemporiki.gr
Τα λεγόμενα «πράσινα» βιοκαύσιμα, όπως η αιθανόλη και το βιοντίζελ, είναι στην πραγματικότητα χειρότερα για το περιβάλλον ό,τι η βενζίνη, υποστηρίζει μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η εναλλακτική πηγή ενέργειας υποτίθεται διαθέτει ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, επειδή τα φυτά από τα οποία παράγεται απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα ενώ αναπτύσσονται.

Ωστόσο, τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν ότι..

Εμπορία καυσίμων: Οι θυγατρικές των διυλιστηρίων κερδίζουν έδαφος

Αποτέλεσμα εικόνας για Εμπορία καυσίμων
Από το energypress.gr
Ο κλάδος της εμπορίας για τους δύο μεγάλους διυλιστηριακούς ομίλους εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τα ΕΛΠΕ και τη Motor Oil. Τόσο οι εταιρείες των ΕΛΠΕ (ΕΚΟ και BP) όσο και οι θυγατρικές της ΜΟΗ (Coral, Avin, Cyclon) εμφανίζουν βελτιωμένες επιδόσεις και μερίδια αγοράς στο retail και μάλιστα σε ένα περιβάλλον αγοράς όπου καταγράφεται υποχώρηση.

Συγκεκριμένα η εικόνα της αγοράς στο πρώτο εξάμηνο είναι ότι υπάρχει μια σχετική σταθερότητα στα καύσιμα κίνησης (υποχωρούν οι βενζίνες και αυξάνεται το diesel) ωστόσο τα συνολικά μεγέθη της αγοράς βρίσκονται σε αρνητικό πρόσημο εξαιτίας της υποχώρησης στο πετρέλαιο θέρμανσης. Η εικόνα πάντως για τα καύσιμα κίνησης εμφανίζεται λίγο πιο βελτιωμένη στο τρίτο τρίμηνο, με μια αύξηση της τάξης του 2% παρότι οι βενζίνες συνεχίζουν να βρίσκονται στο μείον.

Τώρα ως προς την εικόνα των ..

Υπογράφεται η συμφωνία Κύπρου-Αιγύπτου για μεταφορά ΦΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Από το sigmalive.com
Εξαιρετικής σημασίας συμφωνία, η οποία προβλέπει τη μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω απευθείας υποθαλάσσιου αγωγού από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη προς την Αίγυπτο, θα υπογράψουν στις 8.00 το πρωί ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Τάρεκ ελ Μόλα.

Η συμφωνία κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας, καθώς αναμένεται να..

Εκδηλώσεις των Συνδικάτων ενόψει εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ, Αγωνιστικό Συλλαλητήριο στις 10/9/2016 ώρα 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου

Από το ekth.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται ακόμα μια φορά αντιμέτωπη με νέα, σκληρά και επώδυνα μέτρα που θα δώσουν τη χαριστική βολή στα εργασιακά δικαιώματα που έχουν απομείνει και θα εντείνουν ακόμα περισσότερο την ύφεση και την ανεργία. Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, συνεχίζουμε τον αγώνα μας απαιτώντας να μπει ένα τέλος στις μνημονιακές πολιτικές.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής όλων των εργαζομένων της δύναμης του, στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη 2016, στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δράσεων εν όψει του Συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν τις παρακάτω δράσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕ ΓΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΑΚΤΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

.
Από το poenergias.gr
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από σειρά παρεμβάσεων και συναντήσεων με τα αρμόδια Υπουργεία, η Ομοσπονδία στο ψηφισθέν Νομοσχέδιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων - πέραν της γενικότητας που προσδιόριζε τη συμμετοχή των εργαζομένων στην τριμερή διαβούλευση βάσει του Άρθρου 6 της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ - επεδίωξε και πέτυχε στο Άρθρο 12 παρ. 2 την ουσιαστικοποίηση της συμμετοχής τόσο των εργαζομένων σε επίπεδο επιχείρησης και εγκατάστασης όσο και της πλέον αντιπροσωπευτικής δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης .

Θέση μας εξακολουθεί να παραμένει..