Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Η Shell «ζυγίζει» την πώληση του διυλιστηρίου Convent στην Λουιζιάνα


Την πώληση του διυλιστηρίου της Motiva στη Λουϊζιάνα εξετάζει η Shell, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Ειδικότερα, ο Robin Mooldijk, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Shell, δήλωσε στους εργαζομένους σε ένα εσωτερικό μήνυμα την Τρίτη σχετικά με την πιθανή πώληση του διυλιστηρίου, που βρίσκεται 58 μίλια (93 χλμ.) Δυτικά της Νέας Ορλεάνης, σύμφωνα με πηγές που είναι εξοικειωμένες με τις εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Shell ανέλαβε την αποκλειστική κυριότητα...

6 ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

















Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ δίνει στη δημοσιότητα το 6ο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων το οποίο εστιάζει στην τρέχουσα κατάσταση και στις πιθανές εξελίξεις στην αγορά εργασίας με..

Δεν θα πιστεύετε τι κάνουν τα νέα κλιματικά μοντέλα CMIP6, σε σχέση με τα προηγούμενα, CMIP5!


Μια εντελώς νέα εργασία, με τίτλο "Context for interpreting equilibrium climate sensitivity and transient climate response from the CMIP6 Earth system models" δημοσιεύθηκε στο Vol 6, No. 26, 24 June 2020 του Science Advances, του American association for the Advancement of Science. Η εργασία εξετάζει τα νέα κλιματικά μοντέλα CMIP6 (Coupled Model Intercomparison Project Phase 6). Οι ερευνητές, από ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία και Καναδά, έχουν μείνει κατάπληκτοι απ' τη συμπεριφορά των νέων μοντέλων και προσπαθούν να εξηγήσουν το τι φταίει!

Το πιο πάνω διάγραμμα δείχνει έξι γενιές κλιματικών μοντέλων απ' τη δεκαετία του 1990. Χρησιμοποιώντας μια κομψή..

Ρωσία: Μείωση 33% στα Έσοδα Από Εξαγωγές Πετρελαίου το Α΄Πεντάμηνο του 2020 – Πτώση 52,6% και στα Έσοδα της Gazprom


Μείωση κατά 33% σημείωσαν τα έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας τους πρώτους πέντε μήνες του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ρωσικής ομοσπονδιακής τελωνειακής υπηρεσίας, που παρουσιάστηκαν σήμερα, Τρίτη, τα έσοδα από τις πετρελαϊκές εξαγωγές ανήλθαν σε 33,7 δισεκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με τα συγκεκριμένα στοιχεία, ο όγκος των εξαγωγών πετρελαίου..

Grant Thornton: Μείωση 12,4% λόγω COVID του κύκλου εργασιών φέτος σε πετρελαιοειδή και παροχή ενέργειας


Μείωση των EBITDA των εταιριών μεταποίησης και εμπορίας πετρελαιοειδών κατά 75% και των εταιριών παροχής ρεύματος και φυσικού αερίου κατά 10% για το 2020, προβλέπει μελέτη της Grant Thornton, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις των μέτρων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Η εταιρία εξέτασε τις επιπτώσεις του lockdown σε δείγμα 17.000 επιχειρήσεων, με κύκλο εργασιών άνω των 200.000 ευρώ, όλων των κλάδων που επλήγησαν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κύκλος εργασιών τους το 2020 θα μειωθεί κατά 12,4%, τα EBITDA κατά 39% και η ρευστότητα τους κατά 5,6 δις ευρώ.

Ειδικότερα για τις εταιρίες εμπορίας και μεταποίησης πετρελαιοειδών εκτιμά...

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ



Ως ΕΚΕ-ΔΑ δεν διστάσαμε ποτέ να χαιρετήσουμε την όποια Κυβέρνηση έπραττε προς την σωστή κατεύθυνση, ασχέτως αν η πράξη ήταν επαρκής ή όχι.   Αναφέρουμε τα παραπάνω διότι θέλουμε να είμαστε σαφείς για τον λόγο μας και την βαρύτητα αυτού.

Το Νομοσχέδιο για τις απεργίες που η Κυβέρνηση θέλει να φέρει προς ψήφιση, είναι άκρως αντιδημοκρατικό και απαράδεκτο.   Οι εργαζόμενοι όταν βγαίνουν στον δρόμο να απεργήσουν, σίγουρα δεν το κάνουν από χόμπι.

Σιγουρότατα δε κατά την διαμαρτυρία τους δεν..

Σε κίνδυνο τα έργα LNG σε παγκόσμιο επίπεδο - Για επισφαλή επένδυση κάνει λόγο η EIB


«Σύννεφα» φαίνεται να κατακλύζουν τα νέα έργα LNG σε παγκόσμιο επίπεδο με περισσότερα από τα μισά έργα εξαγωγής ΥΦΑ να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών λόγω κλιματικής αλλαγής και αντιδράσεων, καθώς και λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα παραπάνω υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε έκθεσή του το Global Energy Monitor, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σήμερα.

Από τα 45 έργα εξαγωγής LNG τα οποία βρίσκονται..

ΠΥΡΣΟΣ



Πετρέλαιο: Τι κρύβεται πίσω από τη μεγάλη άνοδο των τιμών


Οι τιμές του πετρελαίου απογειώθηκαν το δεύτερο τρίμηνο μετά την βουτιά- σοκ των πρώτων μηνών του έτους. Βρίσκονται έτσι σταθερά πάνω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, με τους αναλυτές να πιστώνουν την εξέλιξη στην απόφαση Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας να αφήσουν πίσω τους τις διαφορές τους και τον πόλεμο τιμών και να συνεργαστούν εκ νέου μειώνοντας την προσφορά. Αυτός όμως ο παράγοντας από μόνο του δεν θα ήταν αρκετός να πυροδοτήσει τέτοιο ράλι σε μία περίοδο κατά την οποία η ζήτηση βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. 

Όπως επισημαίνει η Wall Street Journal σε ανάλυσή της, η εκτίναξη ..