Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς τα παγκόσμια διυλιστήρια πετρελαίου σχεδιάζουν την παραγωγή πετρελαίου μετά το 2020 - Τι δείχνει έρευνα του Reuters

Από το worldenergynews.gr
Το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης υψηλής περιεκτικότητας σε θείο (HSFO) και τα υπολείμματα παραγωγής ραφιναρίσματος πετρελαίου, θα συνεχίσουν να ρέουν από τα διυλιστήρια σε όλο τον κόσμο, ακόμη και μετά την έναρξη νέων κανόνων το 2020 περιορίζοντας τη χρήση τους στην παγκόσμια ναυτιλία, σύμφωνα με έρευνα του Reuters.

Συγκεκριμένα 60% από τα 33 διυλιστήρια ,που συμμετείχαν στην έρευνα του Reuters, θα εξακολουθήσουν να παράγουν..

Σε έρευνες για εξωγήινη ζωή μέσω αναζήτησης ιχνών τεχνολογίας στρέφεται η NASA

Από το naftemporiki.gr
Το ερώτημα εάν είμαστε μόνοι στο σύμπαν είναι ένα από τα σημαντικότερα της επιστήμης και της ανθρώπινης ιστορίας εν γένει- και, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η απάντηση σε αυτό αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους στόχους της NASA. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει αναζητήσει και αναζητά ίχνη αρχαίας, αλλά και σύγχρονης ζωής στον Άρη και σύντομα..

«Παιχνίδι» ενεργειακών γιγάντων με φόντο την Βόρεια Θάλασσα

Από το naftikachronika.gr
Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έχει έρθει σε συμφωνία για την εξαγορά του ποσοστού με το οποίο συμμετέχει η Chevron στο Danish Underground Consortium (DUC), μιας κοινοπραξίας που ξεκίνησε το 1972 για..

ΕΙΑ: Ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ - Εκτοξεύθηκε στα 10,96 εκατ. bpd τον Ιούλιο

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή αργού πετρελαίου ΗΠΑ αυξήθηκε 269.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) σε ρεκόρ 10.964 εκατομμυρίων bpd τον Ιούλιο, μετά την μεγάλη άνοδο που σημείωσε το Τέξας και η Βόρεια Ντακότα σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας την Παρασκευή 28/9/2018.

Η ΕΙΑ αναθεώρησε τον Ιούνιο τον όγκο παραγωγής του ελαφρώς υψηλότερα σε 10,695 εκατομμύρια bpd τον Ιούνιο.

Η αμερικανική παραγωγή ακατέργαστου πετρελαίου έχει..