Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2017

Από το gsee.gr
Στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διάρκειας ενός έτους με ισχύ από 1/1/2017 συμφώνησαν η  ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ), κρατώντας το θεσμό της ΕΓΣΣΕ ζωντανό σε ένα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά αντίξοο  περιβάλλον για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τη συλλογική αυτονομία.

Η ΕΓΣΣΕ 2017 περιέχει ρητή διάταξη για τη συνέχιση της ισχύος των όρων εργασίας που θεσπίστηκαν με προηγούμενες ΕΓΣΣΕ, όπως το πλαίσιο των τριετιών, το επίδομα γάμου, τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας, αποζημιώσεων εργατοτεχνιτών, όροι για την προστασία της μητρότητας, της πατρότητας, της μονογονεϊκότητας και γενικά για τους εργαζόμενους γονείς, ρυθμίσεις για το  40ωρο και γενικά το χρόνο εργασίας, ρυθμίσεις για ευάλωτες ομάδες  εργαζομένων (μεταγγιζόμενοι, νεφροπαθείς, με HIV-AIDS, εξαρτημένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης), όροι για την εκπαίδευση των εργαζομένων κλπ.

Στη φετινή ΕΓΣΣΕ τα μέρη δηλώνουν ..

Πως το διάταγμα Trump για την ενέργεια θα επηρεάσει τις θέσεις εργασίας και τις τιμές των καυσίμων

Από το worldenergynews.gr
Οι μεγαλύτεροι παράγοντες που διαμορφώνουν την αμερικανική βιομηχανία ενέργειας είναι οι δυνάμεις της αγοράς - και αυτό δεν αλλάζει σύντομα.

Ο Trump έχει υποσχεθεί να αποκαταστήσει τη βιομηχανία άνθρακα, σύμφωνα με την USA Today αλλά αυτό είναι μια αμφίβολη υπόσχεση για έναν πολύ απλό λόγο: Το φυσικό αέριο είναι φθηνότερο, καθαρότερο και πιο άμεσα διαθέσιμο .

Ο άνθρακας αντιπροσώπευε περίπου το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ πριν από μια δεκαετία, αλλά μειώθηκε στο 29% το 2016, σύμφωνα με τη ΕΙΑ. 

Ο αριθμός των θέσεων εργασίας στα ανθρακωρυχεία των ΗΠΑ ήταν 65.971 το 2015, από 91.611 το 2011.

Το πρόγραμμα Clean Power του πρώην Προέδρου Obama το 2015 περιόρισε..

Επενδύσεις $400 - $600 δις στην Αρκτική ανακοίνωσε η Μόσχα

Από το energy.reporter.com.cy
Οι προοπτικές της συνεργασίας των χωρών του Αρκτικού κύκλου, αλλά και οι δυνατότητες αξιοποίησης της Αρκτικής, ήταν τα κύρια θέματα του 4ου Διεθνούς Φόρουμ με τίτλο "Αρκτική -περιοχή διαλόγου", που πραγματοποιείται στην πόλη Αρχάγγελσκ.

Στο φόρουμ εκτός από τον Ρώσο Υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξάντρ Νόβακ, που ανακοίνωσε ότι στα επόμενα 20 χρόνια θα γίνουν στην Αρκτική επενδύσεις ύψους 400-600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μίλησε και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ρωσία Τζον Τεφτ, ο οποίος είπε ότι η Αρκτική παραμένει μια ειρηνική και σταθερή από πολιτικής απόψεως περιοχή και πρέπει να προστατευθεί.

"Στην Αρκτική οι προοπτικές είναι μεγάλες, όπως..

Απ’ την Αυστραλία η ώρα της αλήθειας για όλο τον πλανήτη: πλήρης αποτυχία των αιολικών να ηλεκτροδοτήσουν ο,τιδήποτε!


Από το greeklignite.blogspot.gr
Η Αυστραλία ηλεκτροδοτείται κυρίως από εργοστάσια που καίνε κάρβουνο (λιγνίτη και λιθάνθρακα), καθώς και φυσικό αέριο, εργοστάσια που κατασκευάστηκαν σε παλαιότερες εποχές, όταν μάλλον επικρατούσε περισσότερος σεβασμός στην κοινή λογική. Ένα απ' τα παλιά εργοστάσια είναι το Hazelwood, της πιο πάνω εικόνας, βρίσκεται στην Πολιτεία της Βικτόρια κι έχει οκτώ λιγνιτικές μονάδες των 200MW. Το ηλικίας πλέον 53 ετών εργοστάσιο, κάτι σαν το δικό μας παλιό και πλέον εδώ και δυο χρόνια εκτός λειτουργίας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, έχει συμπληρώσει τον κύκλο ζωής του και πρόκειται να κλείσει στο τέλος Μαρτίου 2017, σε λίγες ημέρες, λόγω παλαιότητας.

Τα αιολικά πρωτοεμφανίστηκαν στην Αυστραλία γύρω στο 2000. 17 χρόνια μετά έχουν εγκατασταθεί 43 αιολικά πάρκα με συνολικά πάνω από 1.750 ανεμογεννήτριες και ισχύ 3.891MW, κυρίως σε δυο Πολιτείες, τη Νότια Αυστραλία (1.576MW) και τη Βικτόρια (1.485MW). Στην πράξη, το μόνο που ουσιαστικά έχουν καταφέρει είναι ν' αποσταθεροποιήσουν πλήρως το δίκτυο της Πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, μιας μικρής Πολιτείας, με το μόλις 6% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού της χώρας.


Δείτε λοιπόν στο 1ο διάγραμμα τις κίτρινες κορυφές, είναι ...

ΕΔΕΥ: Νέες έρευνες σεισμικών και επανερμηνεία των παλιών δεδομένων – το μοντέλο Enel

Από το energypress.gr
Στο στόχαστρο της ΕΔΕΥ μπαίνει η διενέργεια νέων σεισμικών καταγραφών σε τρεις περιοχές της χώρας. Πρόκειται για την περιοχή στα νότια της Κέρκυρας αλλά και νοτίως της Κρήτης που είχαν ερευνηθεί από την PGS ωστόσο κρίνεται ότι οι γραμμές είναι αραιές και θα πρέπει να ερευνηθούν περαιτέρω. Στην πρώτη περιοχή (Κέρκυρα) τα ευρήματα ήταν τέτοια που κρίνεται αναγκαία η «πύκνωση» των σεισμικών γραμμών ώστε να υπάρχει καλύτερη εικόνα ενώ στη δεύτερη περιοχή (νότια της Κρήτης) εκτιμάται ότι για να υπάρξει καλύτερη εικόνα θα πρέπει να αλλάξει η διεύθυνση των σεισμικών γραμμών από πλάγια (από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά) σε κάθετη (βορά προς νότο).

 Η τρίτη περιοχή στην οποία η PGS δεν έκανε σεισμικά αφορά στο κομμάτι που βρίσκεται μεταξύ Κρήτης και Πελοποννήσου, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΔΕΥ θα μπορούσαν να γίνουν 3D καταγραφές.

Ο κ. Μπασιάς σημείωσε ότι..

Η BP θα πουλήσει διυλιστήρια για να επεκτείνει το δίκτυο πρατηρίων με στόχο έσοδα 3 δισ. δολ


Από το worldenergynews.gr
Η BP πρόκειται να πουλήσει φέτος ένα ή δύο διυλιστήρια της και να εκσυγχρονίσει και να επεκτείνει το δίκτυο των πρατηρίων καυσίμων αναμένοντας απ’ αυτά επιπλέον ρευστότητα ύψους 3 δισ. δολαρίων, αναφέρουν σήμερα Βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με αναλυτές, ο κλάδος της διύλισης αποτελεί χρόνιο πρόβλημα στον πετρελαϊκό κλάδο, καθώς «παλεύει» με αδύναμα και ασταθή περιθώρια κέρδους εξαιτίας και του ανταγωνισμού από τα σύγχρονα διυλιστήρια που κατασκευάζονται στην Κίνα, την Ινδία και τη Μέση Ανατολή.

Αντιθέτως, η λιανική εμπορία καυσίμων ήταν..