Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Από την «κατάργηση του Μνημονίου με ένα νόμο», στο «στρίμωγμα» των προαπαιτούμενων του Μνημονίου σε ένα νόμο! (βίντεο)

tsipras_vouli_xefysaei
Ολημερίς το σκίζανε, το βράδυ ψηφιζόταν…
Η μνημονιακή μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα. Ό,τι κι αν κάνει, ή πει, δεν θα μπορέσουν με τίποτα να σβήσουν το παρελθόν…


Με ένα νόμο θα έρθουν στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα τα προαπαιτούμενα του Μνημονίου όπως ανέφερε σε σημερινές της δηλώσεις η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με την κυρία Γεροβασίλη ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει «μέχρι την Παρασκευή από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές των υπουργείων τα μέτρα που υποχρεούνται να έχουν, από την πλευρά του Μνημονίου και της συμφωνίας».

Εξηγώντας την επιλογή του ενός νομοσχεδίου η κυβερνητική εκπρόσωπος επικαλέστηκε ...

Ελλάδα - Ινδία: εντελώς αντίθετες πορείες στην ηλεκτροπαραγωγή. Ποιος είναι πιο κοντά στη γκαζόλαμπα;


Στην πολυάνθρωπη Ινδία μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση ακόμα στον ηλεκτρισμό και η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τον ταχύ εξηλεκτρισμό της χώρας. Μπορεί εδώ σε μας ο Ταμήλος να μας έλεγε πως "το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό", αλλά στην Ινδία έχουν προφανώς άλλη άποψη κι επιταχύνουν τις προσπάθειες ανάπτυξης της ηλεκτροπαραγωγής.

Κύρια πηγή ενέργειας στην οποία έχει στραφεί η Ινδία είναι φυσικά το κάρβουνο, καθώς διαθέτει σημαντικά δικά της αποθέματα λιθάνθρακα και λιγνίτη. Προφανώς φυσικά δεν αρκούν τα αποθέματα από μόνα τους, υπάρχει και η ανάλογη πολιτική βούληση: "Coal is king and paramount Lord of industry ... It is no exaggeration that coal is regarded by many as the black diamond" είχε πει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας πριν από ένα χρόνο. Επειδή ωστόσο η χώρα υστερεί σε υποδομές μεταφοράς του κάρβουνου, καθώς λείπουν σιδηροδρομικές συνδέσεις και κατάλληλοι δρόμοι στις περιοχές που εντοπίζονται τα κοιτάσματα, η ανάπτυξη ...

ΓΣΕΕ:ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΖΗΤΑ Η ΓΣΕΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

gsee
Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο απέστειλε η ΓΣΕΕ με την οποία τονίζει την αναγκαιότητα εντατικοποίησης των δράσεων του Υπουργείου για την αποτελεσματική καταπολέμηση της αδήλωτης και μερικώς δηλωμένης εργασίας.
Η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση θέσπιση πλαισίου ελάχιστης σύνθεσης προσωπικού, στην βάση των επιμέρους χαρακτηριστικών κάθε κλάδου.

Σας επισυνάπτουμε ολόκληρη την επιστολή...

Γαλλία: Σταδιακή κατάργηση των φορολογικών ελαφρύνσεων για τα οχήματα ντίζελ


Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει την αύξηση των φόρων στο καύσιμο ντίζελ μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ώστε να αφαιρέσει το οικονομικό πλεονέκτημα σε σχέση με τη βενζίνη και να ενθαρρύνει τους οδηγούς να επιλέξουν αυτοκίνητα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, σύμφωνα με την υπουργό Περιβάλλοντος Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Η εικόνα των οχημάτων ντίζελ έχει δεχθεί πλήγματα μετά τις αποκαλύψεις των τελευταίων ετών για τις αρνητικές επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία και το πρόσφατο σκάνδαλο με τις εκπομπές των αυτοκινήτων της Volkswagen, βάζοντας χώρες όπως η Γαλλία, που έχουν προωθήσει τα αυτοκίνητα ντίζελ κατά τις τελευταίες δεκαετίες, σε δύσκολη θέση.

Η Ρουαγιάλ απέρριψε τις εκκλήσεις για την απαγόρευση των οχημάτων ντίζελ ή τον άμεσο τερματισμό των φοροαπαλλαγών τους, αλλά την Κυριακή υποστήριξε την ιδέα της σταδιακής κατάργησης των φορολογικών πλεονεκτημάτων του καυσίμου σε ορίζοντα πενταετίας.

Ο φόρος που επιβάλλεται σήμερα στα καύσιμα ντίζελ είναι 0,15 ευρώ ανά λίτρο χαμηλότερος σε σχέση με τη βενζίνη.

Οι σταδιακές αυξήσεις στους φόρους ντίζελ θα...

Βενζινοπώλες Θεσ/νίκης: Η πολιτεία ξέρει ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων σχετίζεται με τα πλοία


"Η πολιτεία ξέρει ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων έχει να κάνει με τα πλοία”, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή "ανοιχτά μικρόφωνα” στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου των Βενζινοπωλών της Θεσσαλονίκης, Θέμης Κιουρτσής, ο οποίος διευκρίνισε ότι "λαθρεμπόριο σημαίνει ότι κάποιος παίρνει καύσιμα προς εξαγωγή ή για τη ναυτιλία, χωρίς φόρους δηλαδή, και το πουλάει μέσα στην χώρα, εκεί που εισπράττει και τους φόρους”,

"Ο πρατηριούχος δεν μπορεί να το κάνει γιατί δεν αγοράζει χωρίς φόρους”, είπε ο κ.Κιουρτσής ο οποίος προσέθεσε ότι "το καύσιμο έχει ένα θέμα στην παράνομη διακίνηση”, το οποίο όπως διευκρίνισε "δεν έχει σχέση με το λαθρεμπόριο”.

Παράλληλα εξέφρασε τη ....

Εμειναν στο συρτάρι τα μέτρα για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Εμειναν στο συρτάρι τα μέτρα για το λαθρεμπόριο καυσίμων
Ζει και βασιλεύει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα καθώς κανείς στον κρατικό μηχανισμό δεν ελέγχει τίποτα και κανέναν.

Τριάμισι χρόνια φαγούρας από τότε που ψηφίστηκε ο περιβόητος νόμος (Απρίλιος 2012) και παρά τις κατά καιρούς ρητορικές για πάταξη του λαθρεμπορίου, οι διατάξεις του παραμένουν εντελώς ανενεργές και μέτρα, όπως το σύστημα εισροών - εκροών και η τοποθέτηση GPS στα βυτιοφόρα και στα πλωτά μέσα, αποδεικνύονται κενά περιεχόμενου.

Αναδεικνύοντας το χάος που συνεχίζει να επικρατεί, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών υπολογίζει ότι η έκταση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα στερεί κάθε χρόνο από το Δημόσιο έσοδα μεταξύ 125 εκατ. ευρώ, στο συντηρητικό σενάριο, και 300 εκατ. ευρώ στο ακραίο.

ΟΙ ΔΕΚΑ ΤΡΥΠΕΣ. Παρότι η παρούσα κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, έχει εξαγγείλει ουκ ολίγες φορές ότι θα βάλει τάξη στον χώρο, το κράτος δεν έχει εφαρμόσει το παραμικρό από όσα έχουν ψηφισθεί, όπως αποδεικνύεται από τις δέκα τρύπες του λαθρεμπορίου που συνεχώς το μεγαλώνουν.

Παρότι το 94% από τα 5.062 πρατήρια πανελλαδικά έχει ...