Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

«Ταβάνι» για τη ζήτηση πετρελαίου το 2040

Από το naftikachronika.gr
H ζήτηση για πετρέλαιο είναι πιθανό να «πιάσει το ταβάνι της» το 2040 ή «πολύ νωρίτερα», σημειώνει σε πρόσφατη έκθεσή του αναφορικά με το μέλλον του μαύρου χρυσού το ΔΝΤ.

Ειδικότερα, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στις κυριότερες εξαγωγούς χώρες πετρελαίου, και δη αυτές στη Μέση Ανατολή, των οποίων η οικονομική ευρωστία είναι πιθανό να υποχωρήσει..

Το μέλλον του LNG και το παρελθόν των αγωγών φυσικού αερίου

Από το huffingtonpost.gr
Η λέξη «μετάβαση» έχει μπει τον τελευταίο καιρό για τα καλά στο λεξιλόγιο των ενεργειακών θεμάτων στην ΕΕ και την Ελλάδα.Η αποφασιστικότητα της Ευρώπης για στροφή σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας και εξηλεκτρισμό της οικονομίας, δημιουργεί αυξημένη ανάγκη για ένα ενδιάμεσο καύσιμο που θα μας φέρει από την εποχή..

Το EastMed Act Πέρασε Χάρη στις Πιέσεις της ExxonMobil (video)

Από το energia.gr
Η Exxon Mobil, καθώς επίσης, το ισραηλινό και το ελληνικό λόμπι, άσκησαν όλη την επιρροή τους για να ψηφιστεί η Νομοθετική Πράξη ΕastMed Act, τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, όπως υποστηρίζουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει η ιστοσελίδα therealnews.com, το EastMed Act ψηφίστηκε από τη μεγάλη πλειοψηφία των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών. χάρη στην..

Γιαννούλης: Επτα ερωτήσεις για την ατμοσφαιρική ρύπανση και τη δυσοσμία στη δυτική Θεσσαλονίκη Πηγή: cityportal.gr

Από το cityportal.gr
Στο θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και ειδικότερα της δυσοσμίας στη δυτική Θεσσαλονίκη επανήλθε η παράταξη ΣΎΡΙΖΑ με 7 ερωτήματα που έθεσε στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κ. Γιουτίκα. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρουν ότι δυστυχώς το θέμα παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ καθώς όπως προέκυψε  από τις μετρήσεις στους σταθμούς του Εθνικού Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης (ΕΔΠΑΡ) οι τιμές σωματιδιακής ατμοσφαιρικής ρύπανσης τον Ιανουάριο ήταν πολύ αυξημένες τόσο στη δυτική Θεσσαλονίκη όσο και στο κέντρο της πόλης. 

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Γιαννούλη. 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΣΕΕ

Από το gsee.gr
Εφαρμόζοντας τη δικαστική απόφαση για την πραγματοποίηση Συνεδρίου της ΓΣΕΕ για την εκλογή Οργάνων Διοίκησης εντός έξι μηνών (λήξη 15/4/2020),η Ολομέλεια της Διοίκησης αποφάσισε σε σημερινή της συνεδρίαση την πραγματοποίησή του την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στην Αθήνα.

Οι οργανωτικές και λειτουργικές λεπτομέρειες θα καθοριστούν..

Εξαγορά από τα ΕΛΠΕ φωτοβολταϊκού πάρκου 204 MW της Juwi στην Κοζάνη

Από το worldenergynews.gr
Στην εξαγορά από την ΕΛΠΕ Ανανεώσιμες του φωτοβολταϊκού πάρκου 204 MW που ετοιμάζεται να αναπτύξει η Juwi Hellas στην Κοζάνη, παρέπεμπε η αναφορά του υπουργού Ενέργειας στην ημερίδα για τη «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας», περί συμφωνίας μεταξύ των Ελληνικών Πετρελαίων και μιας μεγάλης..