Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κοντά στη γραμμή εκκίνησης η τιμή του αργού




Σχεδόν αμετάβλητη έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του αργού, καθώς η αγορά αφομοίωσε τα κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση στα αποθέματα αργού την τελευταία εβδομάδα.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Μαρτίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 96,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, χάνοντας 2 σεντς. 
Η προσφορά αργού πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται τις προσεχείς εβδομάδες, σχολιάζει ο Tariq Zahir, στέλεχος της Tyche Capital Advisors και "με τα αποθέματα να παραμένουν αρκετά υψηλότερα από το μέσο όρο πέντε ετών στην πλευρά της προσφοράς, πιστεύουμε πως το αργό θα μπορούσε να παραμείνει υπό πίεση βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα".
ΗΠΑ: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων των αποθεμάτων αργού 
Αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,623 εκατ. βαρέλια στα 371,685 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 2,9 εκατ. βαρέλια. 
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,738 εκατ. βαρέλια στα 234,039 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,9 εκατ. βαρέλια. 
Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν κατά 1,042 εκατ. βαρέλια στα 129,581 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 0,6 εκατ. 
Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε στο 84,2% από 85%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στο 84,9%.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Πρόγραμμα Υποτροφιών Ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 για Μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.




Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανακοινώνει ετήσιο Πρόγραμμα Υποτροφιών για Μεταπτυχιακές Σπουδές στις χώρες: Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία (αγγλόφωνα προγράμματα).
Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη άριστων φοιτητών, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους με εξειδίκευση σε κλάδους, που απαιτούν τεχνολογίες αιχμής αλλά και σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα Διοίκησης και Στρατηγικής.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε: 
Την αναλυτική Προκήρυξη του Προγράμματος, το σχετικό Έντυπο Αίτησης-Υπεύθυνης Δήλωσης, καθώς και υποδείγματα βεβαιώσεων βαθμολογικής κατάταξης υποψηφίου.
Διευκρινίσεις παρέχονται στα τηλέφωνα: 210-68 87 479, 210-63 02 648 (Τμ. Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Δ/νση ΕΚΕ Ομίλου).
Αναλυτική Προκήρυξη του Προγράμματος.
(πατήστε εδώ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τούρκος "Βάρβαρος" πάει για έρευνες στην Κύπρο και τα ελληνοτουρκικά πάνε για κρίση


Φωτογραφία για Ο τούρκος Βάρβαρος πάει για έρευνες στην Κύπρο και τα ελληνοτουρκικά πάνε για κρίση

Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει σε περιοχές πετρελαίου νότια της Κύπρου το πλοίο σεισμικών ερευνών με την πιο προηγμένη τεχνολογία που αγόρασε τελευταία από την Νορβηγία, αναφέρει είδηση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του καναλιού NTV.
Η είδηση - στο μέτρο που είναι ακριβής - δείχνει να αλλάζει κάπως ως σημαντικά  τα ''τουρκικά δεδομένα'' καθώς  πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλντίζ , ανακοινώνοντας την απόκτηση του ( μεταχειρισμένου) πλοίου, είχε πει πως οι έρευνες αρχικά θα ξεκινήσουν από την Μαύρη Θάλασσα και, αργότερα,  θα συνεχιστούν και στη Μεσόγειο. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής Εταιρίας Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) κ. Αλι Ριζά Τοϊγκάρ, είχε πει και αυτός ότι το σκάφος θα ξεκινήσει τις εργασίες σεισμικών ερευνών από την Μαύρη Θάλασσα, προσδιόρισε δε τον χρόνο περίπου στις 20 Φεβρουαρίου.
Η εσπευσμένη αγορά του πλοίου
Η αλλαγή αυτή σχεδιασμού ως προς τις έρευνες για υδρογονάνθρακες είναι η δεύτερη καθώς πριν μερικούς μήνες  η Τουρκία είχε ανακοινώσει ότι προχωρά σε παραγγελία για την ναυπήγηση νέου πλοίου ερευνών - κάτι που σήμαινε ότι αυτό θα ήταν έτοιμο το 2015. 
Όμως ξαφνικά αγόρασε άρον άρον το νορβηγικό «Polarcus Samur» έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο και θα  μετονομαστεί σε «Βarbaros Hayrettin Paşa» για να  πραγματοποιεί τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες.Το σκάφος ήδη βρίσκεται στα ναυπηγεία Τούζλα της Κωνσταντινούπολης και σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Τουρκικής Εταιρίας Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) κ. Αλι Ριζά Τοϊγκάρ,  θα βαφτεί στα ερυθρόλευκα χρώματα «όπως η τουρκική σημαία»( τώρα είναι πράσινο).
Όμως τώρα βλέπουμε ότι η Άγκυρα   άλλαξε γρήγορα και δύο φορές τα σχέδιά της - αγορά , τόπος έναρξης  -  και αυτό ίσως κάτι να κρύβει: Πιθανόν δηλαδή τα νέα δεδομένα να αποτελούν μέρος μιας στρατηγικής έντασης που έχει στο νου της η τουρκική κυβέρνηση.
 Ίσως πάλι να πρόκειται για δημοσιογραφική υπερβολή τα περί αποστολής του πλοίου νότια της Κύπρου  ή και απλή διαρροή για  ... τεστ!
Η φρασεολογία σε ''περιοχές πετρελαίου''
Εντύπωση πάντως προκαλεί και η διατύπωση   που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα NTV καθώς αυτό ενδεχομένως να αποτελεί προαναγγελία  ότι το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί για τη διενέργεια ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ  και μάλιστα εντός των οικοπέδων για τα οποία η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήδη έχει προκηρύξει διαγωνισμούς και έχει προχωρήσει σε αναθέσεις προκειμένου να αμφισβητήσει εμπράκτως το δικαίωμα της Λευκωσίας να διεξάγει διαγωνισμούς με συμμετοχή ξένων εταιριών. Ίσως δε να εννοεί και έρευνες σε μέρος της  ελληνικής υφαλοκρηπίδας για να προλάβει την Αθήνα .
 Πάντως  Τουρκία είχε πραγματοποιήσει στην περιοχή αυτή της Αν Μεσογείου και παλαιότερα σεισμικές έρευνες με το πλοίο Πίρι Ρέις το οποίο συνόδευαν τότε πλοία του στόλου.
Η ελληνική ΑΟΖ
Στην ιστοσελίδα NTV γίνεται αρχικά αναφορά σε δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» για το οποίο λέει ότι ανέφερε πως  η ελληνική κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την αντίδραση της Τουρκίας και των άλλων γειτονικών χωρών στην περιοχή, έθεσε σε εκκρεμότητα τα σχέδιά της αναφορικά με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ της. 
 Στην συνέχεια γράφει ότι η Τουρκία αντιτίθεται στην ΑΟΖ  που ανακοίνωσε η «Ελληνοκυπριακή διοίκηση» μονόπλευρα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα τονίζει, συνεχίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας,  ότι και οι Τουρκοκύπριοι   έχουν δικαίωμα βάση του Διεθνούς Δικαίου στα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου γύρω από την Κύπρο.
Ξεχνάει ωστόσο να γράψει ότι αυτό έχει αναφερθεί πρώτα απ΄όλους από την Κυπριακή Δημοκρατία υπό την αίρεση βέβαια της επίλυσης του κυπριακού.
Πάντως όλα αυτά θα πρέπει να ειδωθούν και  σε συνδυασμό με την συμφωνημένη για τις 4-5 Μαρτίου σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας, για την οποία θα μεταβεί στην Τουρκία ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς μαζί με υπουργούς. 
http://www.onalert.gr/stories/o-tourkos-barbaros-paei-gia-ereynes-stin-kypro
ΠΗΓΗ: newsnow.gr

ΑΛΗΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Κατήγγειλλαν τον Μπουργκάς-Αλεξ/πολη!




Την ληξιαρχική πράξη θανάτου του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη υπέγραψε σήμερα η φιλοαμερικανική κυβέρνηση του Μ.Μπορίσοφ, ζητώντας από την Βουλή της χώρας να καταγγείλει μονομερώς και εντελώς παράνομα τη διακυβερνητική συμφωνία Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρωσίας για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη!
Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, η σχετική πρόταση του υπουργικού συμβουλίου κατατίθεται στο Κοινοβούλιο, ύστερα από την ολοκλήρωση της προθεσμίας ενός χρόνου για εγκατάλειψη του έργου, κατόπιν σύμφωνης γνώμης όλων των εταίρων, όπως είχε προτείνει η Σόφια στους εταίρους της πριν από 12 μήνες. Το ερώτημα είναι αν δέχθηκε η ελληνική πλευρά τον τραμπουκισμό του πρώην μπράβου της νύχτας Βούλγαρου πρωθυπουργού και δέχεται να καταγγελθεί η σύμβαση και τι θα πράξει σε επίπεδο ΕΕ κατά της Βουλγαρίας/.
Επίσης, η βουλγαρική κυβέρνηση επικαλείται τις αναλύσεις και τα συμπεράσματα της Διεθνούς Εταιρείας Σχεδιασμού, τα οποία έδειξαν ότι το στρατηγικό έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις συνθήκες της τρικυβερνητικής συμφωνίας που υπεγράφη το 2007 στην Αθήνα, όπως υποστηρίζεται.
«Δεδομένων των περιστάσεων, η Βουλγαρία αναλαμβάνει τις σχετικές ενέργειες για τη μονόπλευρη διακοπή της συμμετοχής της χώρας στο έργο» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μόσχας, σύμφωνα με την οποία μια τέτοια απόφαση της βουλγαρικής Βουλής θα είναι παράνομη σε όλες τις περιπτώσεις.
Ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είχε υπονομευθεί από την κυβέρνηση Παπανδρέου (στην προεκλογική ομιλία του Γ.Παπανδρέου στην Αλεξανδρούπολη το 2009 είχε πει ότι το έργο ... κάνει κακό στο περιβάλλον) και με την βοήθεια του έτερου λακέ της Ουάσιγκτον του Μπορίσοφ, είχαν παγώσει το μεγαλύτερο "οχυρωματικό" έργο, όπως είχε χαρακτηριστεί, που θα μπορούσε η Ελλάδα να αποκτήσει κατά μήκος του Έβρου!
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Αυτό είναι το € και τα χειρότερα έρχονται (φωτο)


 Αυτή είναι η «Φωτογραφία της Ημέρας» στην Guardian

Το πρωινό πλήθος στο κέντρο της Αθήνας που εκλιπαρεί για μια σακούλα με πορτοκάλια ΣΧΟΛΙΑ (0) 193 Αυτή είναι η «Φωτογραφία της Ημέρας» στην Guardian Το πλήθος των Αθηναίων που απλώνει τα χέρια για μια τσάντα με πορτοκάλια στη δωρεάν διανομή τo πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, απαθανατίστηκε από την Λουίζα Γιουλιαμάκη και είναι η Φωτογραφία της Ημέρας, στην εφημερίδα Guardian. Η διανομή κράτησε 4 ώρες, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας των πωλητών λαϊκών αγορών, και ήταν αρκετές για να «εξαφανιστούν» 65 τόνοι οπωροκηπευτικών. Κατά τη διάρκεια του συνωστισμού του πλήθους, τραυματίστηκε ένας άνθρωπος και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες
Αυτό είναι το €. Ένα νόμισμα αντιπαραγωγικό και προστατειτικο μόνο για όσου το έχουν. Οι υπόλοιποι  απλώς θα πληρώνουν ακριβά τις επιλογές  της πλούσιας ελιτ.
και τα χειρότερα έρχονται
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Κραχ στα έσοδα -Εντολές Στουρνάρα για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων


Κραχ στα έσοδα -Εντολές Στουρνάρα για κατασχέσεις μισθών και συντάξεων

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε το 2013 για το οικονομικό επιτελείο, καθώς τα πρώτα στοιχεία για τα έσοδα του Ιανουαρίου ήρθαν για να ταράξουν τη... νιρβάνα των υπηρεσιών και να θέσουν σε «κόκκινο» συναγερμό το υπουργείο Οικονομικών λίγες μόλις ημέρες πριν επιστρέψει η Τρόικα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα έσοδα του Ιανουαρίου διαμορφώθηκαν περίπου 7% χαμηλότερα από το στόχο. Με δεδομένο ότι το οικονομικό επιτελείο προσδοκούσε 4,357 δισ. ευρώ, η απόκλιση από τον πρώτο κιόλας μήνα του έτους, είναι της τάξης των 305 εκατομμυρίων ευρώ. Αν λάβει, δε, κανείς υπόψιν ότι τα έσοδα του περσινού Ιανουαρίου είχαν φτάσει στα 4,827 δισ. ευρώ, η διαφορά του φετινού από τον περσινό Ιανουάριο είναι της τάξης των 775 εκατομμύρια ευρώ.
Το... μούδιασμα όσων συμμετείχαν στην τακτική σύσκεψη για τη παρακολούθηση εκτέλεσης του Προϋπολογισμού ήταν κάτι παραπάνω από εμφανές, καθώς η εικόνα των εσόδων ενισχύσει την άποψη όσων είχαν επισημάνει ότι η συρρίκνωση της κατανάλωσης άρα και της οικονομίας θα είναι μεγαλύτερη των αρχικών προβλέψεων, συμπαρασύροντας κυρίως τις εισπράξεις από τον ΦΠΑ.
Το κακό είναι ότι σε λίγες ημέρες καταφτάνουν οι επικεφαλής της Τρόικας και ως εκ τούτου το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι η «τρύπα» στον Προϋπολογισμό μπορεί να κλείσει με την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που έχουν ήδη ψηφιστεί, ότι δηλαδή δεν απαιτούνται διορθωτικές παρεμβάσεις.
Σε κάθε περίπτωση είναι προφανές ότι η αρνητική συγκυρία των εσόδων δυσκολεύει και τους κυβερνητικούς χειρισμούς για τη φορολόγηση των ακινήτων ήτοι την ευνοϊκότερη αντιμετώπιση των μικροϊδιοκτητών και των αγροτεμαχίων.
Εχοντας τα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στα χέρια του, ο Γιάννης Στουρνάρας έδωσε οδηγίες για πίεση στους οφειλέτες του Δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση έχουν ήδη ειδοποιηθεί για 4ήμερη σύσκεψη οι επικεφαλής των 36 μεγάλων εφοριών της Αττικής.
Σε δεύτερη φάση θα ενταθούν οι διασταυρώσεις- που έχουν ατονίσει- από τη Μονάδα Μεγάλων Οφειλετών, για τον εντοπισμό κινητής και ακίνητης περιουσίας.
Σε τρίτη φάση οι υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε κατασχέσεις σε ακίνητα, ενοίκια, καταθέσεις, στο 25% μισθών- συντάξεων (ακατάσχετο έως 1.000 ευρώ) ακόμα και σε μικρούς οφειλέτες.
Σε τέταρτη φάση θα ασκηθούν ποινικές διώξεις σε όσους χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ.
Στόχος, είναι η κάλυψη της μνημονιακής υποχρέωσης για είσπραξη 775 εκατομμυρίων ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και 1,9 δισ ευρώ έως το τέλος του έτους. 
ΠΗΓΗ:iefimerida.gr

Χρονικό πολιτικών επιστρατεύσεων στην Ελλάδα


Στα 39 χρόνια ισχύς του Νόμου είχαμε 10 αποφάσεις πολιτικής επιστράτευσης,  οι 4 εκ των οποίων από το 2010 και μετά.


Δείτε τον σχετικό πίνακα

Χρονολογία

Πολιτική Επιστράτευση

1979       Τραπεζικοί υπάλληλοι

198      Οδηγοί και ιδιοκτήτες βυτιοφόρων
1986     Χειριστές και ιπτάμενοι μηχανικοί της         ..........Ολυμπιακής Αεροπορίας

1994  Οδηγοί λεωφορείων ΟΑΣΑ

2002       Ναυτεργάτες

2006     Ναυτεργάτες

2010    Ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων

2011       Υπάλληλοι καθαριότητας Ο.Τ.Α

2013        Εργαζόμενοι Μετρό

2013        Ναυτεργάτες 
ΠΗΓΗ:pak-elta.gr

ΔΕΣΦΑ: Απάντηση στις καταγγελίες για τους υπέρογκους μισθούς



Ανακοίνωση-απάντηση από το Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου απεστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ζούγκλας, που αφορά στο δημοσίευμα για την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Αρ. Ντινόπουλου σχετικά με τους υπέρογκους μισθούς που λαμβάνουν εργαζόμενοι στη ΔΕΣΦΑ.
Παρατίθεται αυτούσια η απάντηση:
Απάντηση σε δημοσίευμα με αφορμή Ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρη Ντινόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Επί δημοσιεύματος σας στην ιστοσελίδα σας την 6/2/2013 με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α. Ντινόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν τηρηθεί οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν μειώσεις του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στον ΔΕΣΦΑ, αλλά ότι δήθεν υφίστανται υπέρογκοι μισθοί για ορισμένους υπαλλήλους μας, σας γνωρίζουμε τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας :
1. Η εταιρία ΔΕΣΦΑ ΑΕ, συμμορφουμένη στις διατάξεις της κειμένης νομοθεσίας, έχει προβεί σε όλες τις περικοπές και μειώσεις των μισθών, αποζημιώσεων και μισθολογικών παροχών του προσωπικού της, που προβλέπονται από την νομοθεσία που εφαρμόζεται σε αυτήν (αρχικά με τις διατάξεις του ν. 3833/2010, όπως τροποποιήθηκε στην συνέχεια με τις διατάξεις του Ν. 3845/2010, με τις οποίες επήλθε περαιτέρω μείωση των αποδοχών, αποζημιώσεων κλπ των εργαζομένων, ενώ υπήρξε περικοπή και στα επιδόματα εορτών και αδείας).
2. Περαιτέρω, στην εταιρεία μας εφαρμόσθηκε το άρθρο 31 παρ. 1 β του ν. 4024/2011 περί συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, ενιαίου μισθολογίου, εργασιακής εφεδρείας κλπ με τις διατάξεις του οποίου το μισθολογικό κόστος περιορίσθηκε από την 1/11/2011 και εντεύθεν για κάθε χρήση, σε ποσοστό 65% του μισθολογικού κόστους της χρήσης 2009.
3. Ουδείς από τους εργαζομένους στην εταιρεία μας εξαιρέθηκε από τις ανωτέρω μισθολογικές περικοπές, αλλά σε όλους εφαρμόσθηκαν οι διατάξεις του νόμου, σύμφωνα με τα ανωτέρω.
4. Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο τελευταίος αμείβεται σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις με περικεκομμένες αποδοχές και δη με τις διατάξεις του άρθρου 2 του 
ν. 3833/2010 και είναι απολύτως αναληθές, ότι δήθεν αμείβεται με 8.500 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνεται μάλιστα, ότι με δική του πρωτοβουλία έχει παραιτηθεί από τις αποζημιώσεις που εδικαιούτο από την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (από την έναρξη της θητείας του μέχρι σήμερα) καθώς και από το κίνητρο απόδοσης, που επίσης δικαιούται. 
5. Περαιτέρω, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4024/2011, περί ενιαίου μισθολογίου κλπ όπως τροποποιήθηκε και εφαρμόζεται στην εταιρεία μας, η τελευταία με το πέρας εκάστου τριμήνου εντός του έτους 2012 υπέβαλε, όπως υποχρεούτο, στην Ειδική γραμματεία των ΔΕΚΟ και από 1/1/2013 στο Υπουργείο Οικονομικών αναλυτικά ποσοτικά στοιχεία για τον έλεγχο της τήρησης των ανωτέρω μισθολογικών περιορισμών, και, από τον διενεργηθέντα έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο της Γραμματείας ΔΕΚΟ όσο και του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία μας τηρεί απαρεγκλίτως τις διατάξεις του νόμου και ότι σε ουδεμία παράβαση ή πλημμέλεια υποπέσαμε όσον αφορά την τήρηση των εφαρμοζομένων διατάξεων. Τα στοιχεία του μισθολογικού μας κόστους τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και βρίσκονται στην διάθεση των αρμοδίων εποπτευουσών αρχών.
6. Τέλος σημειώνεται, ότι τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας μας ως Διαχειριστού του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, στα οποία περιλαμβάνεται και το μισθολογικό κόστος ελέγχονται και εγκρίνονται και από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έχει εν προκειμένω εγκρίνει τα σχετικά ποσά. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

SINTEZ «Δεν φεύγουμε από το διαγωνισμό ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ»




Απαντώντας στο δημοσίευμα του defencenet.gr με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ, ο ρωσικός κολοσσός Sintez δήλωσε ότι δεν εγκαταλείπει τον διαγωνισμό ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ παρά την αρνητική στάη του ΤΑΙΠΕΔ
Mε τον πλέον επίσημο τρόπο ο ρωσικός ενεργειακός όμιλος Sintez επαναβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρεται ότι η εταιρεία ειδοποιήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ πως έχει πρόσβαση στο λεγόμενο dataroom, ώστε κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας να υπάρξει η δυνατότητα διατύπωσης πρόσθετων ερωτημάτων και απόκτησης διευκρινιστικών στοιχείων για την κατάσταση και τις δραστηριότητες των προς πώληση κρατικών εταιρειών.
«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στη διαδικασία του διαγωνισμού, το οποίο αναμέναμε με αδημονία, γιατί θα επιτρέψει τόσο στη Sintez όσο και στις άλλες υποψήφιες να επανεξετάσουν τα έγγραφα για να λάβουν απόφαση σχετικά με την κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sintez, Αντρέι Καραλιόφ.
"Οχι, δεν έχουμε τίποτε αρνηθεί, ενημερωθήκαμε από τις ελληνικές αρχές για τη διαδικασία, που προβλέπει κατάθεση δεσμευτικών προτάσεων έως τις 12 Απριλίου", ανέφερε εκπρόσωπος της Νegusneft, που συμμετέχει στον όμιλο Sintez, σύμφωνα με το ρωσικό οικονομικό πρακτορείο Prime.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Κυβέρνησης για τα Αποθέματα Πετρελαίου



Κριτική άσκησε σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με αφορμή τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει την υποχρέωση τήρησης αποθεμάτων πετρελαίου για έκτακτη ανάγκη.
Σημειώνεται ότι η ρύθμιση αφορά την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας (119/2009) η οποία παρέχει την δυνατότητα στους υπόχρεους τήρησης αποθεμάτων έκτακτης ανάγκης οικονομικούς φορείς (εισαγωγείς αργού πετρελαίου, πετρελαιοειδών κλπ.) να μεταβιβάζουν ένα μέρος των υποχρεώσεών τους σε άλλον οικονομικό φορέα ή Κεντρικό Φορέα Διατήρησης Αποθεμάτων (ΚΦΔΑ) άλλων κρατών μελών και συγκεκριμένα ποσοστό 10% που θα φτάσει μέχρι το 2017 στο 30%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, καθώς θεωρεί ότι το ελάχιστο ποσοστό που ορίζεται σε 30%,«δεν διασφαλίζει το επίπεδο των αποθεμάτων αργού πετρελαίου, ούτε την διαφάνεια, αλλά ούτε την ίδια την φιλοσοφία της Οδηγίας», όπως τόνισε η εισηγήτρια του κόμματος, Ευγενία Ουζουνίδου, εξηγώντας ότι«η άμεση εφαρμογή του 30% είναι αναίτια, αδικαιολόγητη και περίεργη».
Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά και στη διάταξη που προβλέπει ότι ο έλεγχος της τήρησης των αποθεμάτων πετρελαίου ανήκει στον εκάστοτε υπουργό ΠΕΚΑ, ο οποίος με απόφασή του και με σύμφωνη γνώμη της ΡΑΕ θα μπορεί να εκδίδει τον απαιτούμενο Κανονισμό Τήρησης Αποθεμάτων, ορίζοντας εκείνος το ποσοστό των αποθεμάτων που θα διατηρούνται. Παράλληλα, προβλέπεται η σύσταση του κεντρικού φορέα να έχει την μορφή Α.Ε., κάτι, που όπως υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προκύπτει από την κοινοτική οδηγία ως απαραίτητο.
Όσον αφορά τη θέση τήρησης των αποθεμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι δεν προκύπτει καμία υποχρέωση της χώρας να τηρούνται τα ελάχιστα αποθέματα πετρελαίου εκτός της επικράτειάς της. Για τους λόγους αυτούς, ζήτησε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί των επίμαχων άρθρων.
Τέλος, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασ. Παπαγεωργίου,δήλωσε ότι«η διασπορά των αποθεμάτων δεν υπονομεύουν σε περιόδους κρίσης την ασφάλεια εφοδιασμού και την απρόσκοπτη ροή προς οποιαδήποτε χώρα». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Αποσύρθηκε η Επίμαχη Τροπολογία με την Οποία το ΤΑΙΠΕΔ Θα Αποκτούσε Πρόσβαση στα Απόρρητα Στοιχεία των Υπό Ιδιωτικοποίηση Εταιρειών




Η κυβέρνηση επέλεξε να αποσύρει την τροπολογία με την οποία υποχρεώνονται οι διοικήσεις των υπό αποκρατικοποίηση εταιρειών να παραδίδουν στο ΤΑΙΠΕΔ και στους υποψήφιους επενδυτές, το σύνολο των εμπιστευτικών-απόρρητων πληροφοριών που διέπει τον χαρακτήρα τους.
Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις εταιρείες αυτές συγκαταλέγονται τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων, αλλά το θέμα αφορά πιθανώς και τα δεδομένα για το υπέδαφος της χώρας που διαθέτουν τα ΕΛΠΕ, τα οποία είχαν συλλεχθεί σε παλαιότερες έρευνες υδρογονανθράκων. Αντίστοιχα, υπάρχουν και στοιχεία που αφορούν τις συμφωνίες που έχει η ΔΕΠΑ με προμηθευτές της, ορισμένα τμήματα των οποίων είναι εμπιστευτικά και καλύπτονται από το εμπορικό απόρρητο.
Το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την τροπολογία που υπέγραφαν ο υπουργός Οικονομικών κ.Ι. Στουρνάραςκαι ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, κ.Στ. Καλαφάτης, θα αποκτούσε το δικαίωμα πρόσβασης στα δεδομένα αυτά, είτε για το ίδιο, είτε για τους υποψήφιους επενδυτές, ενώ θα εξαιρείτο από κάθε αστική ή διοικητική ευθύνη για την αποκάλυψη των εν λόγω πληροφοριών.
Όπως είναι φυσικό, η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και των κυβερνητικών εταίρων του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ. Εν τέλει, η ρύθμιση αποσύρθηκε και όπως δήλωσε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, κ.Ασ. Παπαγεωργίου,«η τροπολογία αποσύρεται για να επανέλθει αναδιατυπωμένη σε επόμενο νομοσχέδιο ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον αλλά και το έργο του ΤΑΙΠΕΔ».
Αρχικά η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι θα επαναδιατύπωνε την τροπολογία, αλλά εν τέλει επέλεξε να την αποσύρει. Σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ και το ΠαΣοΚ κάλεσε την κυβέρνηση να την αποσύρει ώστε να συζητηθεί εκ νέου στην πραγματική της βάση, μετά και τις επαναδιατυπώσεις.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ.Δ. Παπαδημούλης, κατηγόρησε την κυβέρνησηότι «δίνει φόρα παρτίδα τα απόρρητα σχέδια των προς πώληση εταιρειών στους επενδυτές».Ο ίδιος σχολίασε:«κάλλιο αργά παρά ποτέ»,αναφορικά με την απόσυρση της επίμαχης ρύθμισης και κάλεσε την κυβέρνηση«να σταματήσει την κουτοπόνηρη νοοτροπία με την κατάθεση τροπολογιών». Ζήτησε δε να επανέλθει το θέμα στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές παρουσία και των συναρμοδίων υπουργών. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr