Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Το ενεργειακό παιχνίδι της Τουρκίας στην ανατολική Θράκη

Από το energypress.gr
Το τελευταίο διάστημα μονοπώλησε την επικαιρότητα η προσπάθεια της Τουρκίας να έχει ρόλο και λόγο στις ενεργειακές εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, εκεί που εντατικά πλέον διεξάγονται έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου και πετρελαίου (Υ/Α).

Το γεγονός ότι τα γειτονικά της κράτη συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες από την ίδια να έχουν σημαντικά κοιτάσματα Υ/Α, καθώς και οι πιεστικές ενεργειακές της ανάγκες, οδηγούν..

Η πολιτική Trump για την ενίσχυση του άνθρακα τελείωσε πριν καν αρχίσει

Από το worldenergynews.gr
Έχει περάσει ένας χρόνο από την εκλογή του Προέδρου Donald Trump και από τις υποσχέσεις του για μετασχηματισμό των ενεργειακών.

Στην πραγματικότητα, αυτό που ήταν γεγονός υπό τον Πρόεδρο Obama εξακολουθεί να ισχύει και σήμερα: Το μερίδιο του άνθρακα στο ενεργειακό μείγμα μειώνεται και η αιολική και ηλιακή ενέργεια παραμένουν οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας στις Η.Π.Α.

Σύμφωνα με το Bloomberg..

Έκλεισε πλατφόρμα πετρελαίου της Shell στον Κόλπο του Μεξικού λόγω πυρκαγιάς

Από το worldenergynews.gr
Η πετρελαϊκή πλατφόρμα Enchilada της Royal Dutch Shell Plc στον Κόλπο του Μεξικού έχει κλείσει και η παραγωγή έχει σταματήσει μετά από πυρκαγιά την Τετάρτη 8/11, ανακοίνωσε η αμερικανική ακτοφυλακή (USCG).

Σύμφωνα με την ακτοφυλακή η πυρκαγιά έχει ..