Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Μυτιληναίος:Η ΔΕΠΑ δεν είναι ΟΠΑΠ



Το θέμα δεν είναι ποιος θα αγοράσει τη ΔΕΠΑ, αλλά σε τι τιμές θα πουλά το φυσικό αέριο. Αυτό είναι το κύριο ζητούμενο για τους Έλληνες καταναλωτές που πληρώνουν σήμερα το ακριβότερο αέριο στην Ευρώπη και βεβαίως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα αν το σημερινό κρατικό μονοπώλιο γίνει ιδιωτικό. 

Με τα λόγια αυτά ο επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίου Ευάγγελος Μυτιληναίος περιέγραψε τις θέσεις του αναφορικά με τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, στη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων. 

Το κόστος της ενέργειας για τον όμιλο, που είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής σε ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο, έχει καταστεί κυρίαρχο θέμα.

Όπως τόνισε μάλιστα ο ίδιος, οι εξελίξεις στο ζήτημα αυτό θα αποτελέσουν το βασικό κριτήριο για τη διατήρηση της μονάδας ηλεκτρόλυσης του Αλουμινίου, αλλά και για ευρύτερη αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του. 

Ειδικότερα ο κ. Μυτιληναίος απαντώντας σε ερωτήσεις μετόχων αναφορικά με την εξέλιξη της διαιτησίας με τη ΔΕΗ, η οποία και θα προσδιορίσει την τιμή που θα αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια το Αλουμίνιο, επισήμανε ότι «αν το αποτέλεσμά της είναι δυσμενές για τη μεταλλουργία, τότε θα πρέπει να κάνουμε πολύ σοβαρές σκέψεις για το μέλλον της μονάδας ηλεκτρόλυσης».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ... Πολεμικό Συμβούλιο των Α/ΓΕΝ του ΝΑΤΟ στην Αθήνα για την Συρία - Ποιες δυνάμεις στέλνουμε



Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) ανακοινώθηκε ότι στις 9 και 10 Μαΐου 2013 θα διεξαχθεί στην Αθήνα η σύνοδος των αρχηγών των ευρωπαϊκών ναυτικών δυνάμεων, με την επωνυμία «CHIEFS OF EUROPEAN NAVIES – CHENS 13», μία εξέλιξη που έχει άμεση σχέση με την κατάσταση που αναμένεται να εξελιχθεί στην Συρία, τον Λίβανο και γενικά στην Α.Μεσόγειο τους επόμενους μήνες.

Κεντρικό θέμα της Συνόδου οι επιχειρήσεις στην Συρία, καθώς το ΝΑΤΟ αναμένεται να δημιουργήσει μια τεράστια θαλάσσια γέφυρα μεταφοράς των 150.000 δυτικών που βρίσκονται στον Λίβανο σε περίπτωση που υπάρξει επέμβαση των δυτικών στην Συρία, κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει στην δίνη του πολέμου και τον Λίβανο.

Την προεδρία της συνόδου CHENS 13 έχει αναλάβει ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης (τα πρώτα δείγματα από την διοίκηση του νέου Α/ΓΕΝ είναι εξαιρετικά και φαίνεται ότι το Ναυτικό διατηρεί ανεξάντλητες δεξαμενές ικανών αξιωματικών) και τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι πρακτικές για τη διαχείριση και αξιοποίηση του προσωπικού, οι απαιτήσεις – διαδικασίες που αφορούν στην ανάληψη ανθρωπιστικών επιχειρήσεων και ο τρόπος προβολής των δυνατοτήτων των Ευρωπαϊκών Ναυτικών στα ευρωπαϊκά / διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων και στην κοινή γνώμη.

Πρακτικά θα επεξεργαστούν όλο το πλαίσιο εμπλοκής των ναυτικών ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Συρία και τον Λίβανο, από το επιχειρησιακό μέρος μέχρι το επικοινωνιακό

Στη σύνοδο θα λάβουν μέρος 26 αρχηγοί Πολεμικών Ναυτικών χωρών της Ευρώπης, καθώς και 4 παρατηρητές από Διεθνείς Οργανισμούς.

Πρόκειται για μία σαφή ένδειξη ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε περίπτωση επιχειρήσεων στην Συρία και τον Λίβανο θα είναι άμεση και ουσιαστική. Ήδη έχουν προεπιλεγεί τα πλοία που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση και ο ρόλος τους. Θα σταλούν τουλάχιστον δύο φρεγάτες (η μία θα περιπολεί μεταξύ Κύπρου-Ρόδου) και αεροσκάφη ΑΣΕΠΕ EMP-145, τα οποία θα χρησιμοποιούν την βάση "Α.Παπανδρέου" στην Πάφο, ενώ πιθανότατα θα επιχειρούν και μαχητικά F-16 από την ίδια βάση

Δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και ελληνικά αποβατικά σκάφη στην εκκένωση του Λιβάνου...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

ΧΑ: Οι 29 όμιλοι που νίκησαν την κρίση!



Η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων υποχρεώθηκε σε ζημιογόνο αποτέλεσμα το 2012, και μάλιστα δεν είναι λίγες οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα βιωσιμότητας. 

Παρ' όλα αυτά, επεξεργαζόμενοι στοιχεία της περιόδου 2008-2012 καταλήξαμε σε 29 εισηγμένες που είτε κατάφεραν να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις τους, είτε -στη χειρότερη περίπτωση- να διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών τους επιδόσεων. 

Πολλές από αυτές μάλιστα πολύ πιθανόν να καρπωθούν τα οφέλη της οικονομικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, όποτε αυτή ξεκινήσει.  

 Ελληνικά Πετρέλαια: Μέσα στην τετραετία προχώρησε σε σημαντικές επεκτατικές κινήσεις, όπως για παράδειγμα στην εξαγορά των πρατηρίων της BP και στην υλοποίηση μεγάλου επενδυτικού προγράμματος στο διυλιστήριο της Ελευσίνας. 

 Motor Oil: Ο εισηγμένος όμιλος τη συγκεκριμένη τετραετία όχι μόνο αύξησε την παραγωγική του δυναμικότητα μέσω επενδύσεων, αλλά διεύρυνε και την παρουσία του στον εμπορικό χώρο με την εξαγορά των πρατηρίων της Shell. Το πρόβλημα του συνδυασμού αυξημένης παραγωγικής δυναμικότητας και μειωμένης εγχώριας ζήτησης (λόγω της κρίσης) το αντιμετώπισε επιτυχώς μέσα από αυξημένες εξαγωγές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ


Διαβάζοντας το άρθρο της έκθεσης της κομισιόν, η οποία επεμβαίνει "και στο εσωτερικό ενεργειακό γίγνεσθαι, και της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και της διύλισης πετρελαίου, όπου θεωρεί ότι η αγορά είναι υπερρυθμισμένη, και μονοπωλείται από τα ΕΛΠΕ και την ΜΟΤΟR OIL", αυτό που μας δημιουργεί εντύπωση είναι, εάν πουλήσει το κράτος το ποσοστό, που έχει στα ΕΛΠΕ, δε θα είναι μονοπώλιο πάλι;; 
Άραγε, για να αλλάξει το μονοπώλιο της διύλισης στην Ελλάδα μήπως πάμε σε τεμαχισμό του ομίλου των ΕΛΠΕ;; 
Η άδεια εμπορίας Α, που είχαν πάρει τα ΕΛΠΕ πριν από 1.5 χρόνο μήπως παίζει κανένα ρόλο σε αυτές τις εξελίξεις;;

Αυτές αποτελούν απλές ανησυχίες μας, που γεννήθηκαν από την τελευταία έκθεση της κομισιόν. 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως δε θα πάμε σε τεμαχισμό των ΕΛΠΕ, όπως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν με τη ΔΕΗ χωρίζοντάς την στα δυο. 

Πώς η εφορία θα "ξεσκονίσει" τις δαπάνες για δάνεια και κάρτες



Γράφει ο Απόστολος Αλωνιάτης

Οικονομολόγος - Φοροτεχνικός, Α. Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.ΦΟ.Μ), Οικονομικός Διευθυντής της PROSVASIS AEBE, Συγγραφέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, την άλλη εβδομάδα θα ανοίξει επιτέλους το σύστημα και θα μπορούμε να αρχίζουμε να στέλνουμε φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων. Επειδή τα πράγματα έχουν «σφίξει» πλέον , θα θέλαμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να συμπληρωθούν σωστά οι φορολογικές δηλώσεις , και ειδικά το Ε1.

Πέρα από την σωστή συμπλήρωση του Πίνακα 6, με τα πληροφοριακά στοιχεία, (τόκοι, αμοιβές μελών Δ.Σ., αμοιβές εταίρων ΕΠΕ, δάνεια, μερίσματα από μετοχές και κέρδη νομικών προσώπων που έχουν φορολογηθεί στις εταιρίες κ.λπ), που για πρώτη φορά φέτος συμπληρώνεται υποχρεωτικά (ν.4110/23.1.2013), σωστά πρέπει να συμπληρωθούν και τα λοιπά στοιχεία που ζητούνται.

Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές οι φορολογούμενοι να «ξεχνούν» να δηλώσουν δόσεις από δάνεια ή άλλες δαπάνες που ανεβάζουν τα τεκμήρια καθώς και έσοδα που εισπράττουν από κάποιες πρόσθετες εργασίες που κάνουν. Η αιτιολογία μέχρι τώρα ήταν «έλα τώρα ποιος θα τα βρει»!

Αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν , μιας και ο μεγάλος αδελφός καραδοκεί και διασταυρώνει.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ILO: Στα 73,4 εκατ. οι νέοι που δεν θα έχουν δουλειά μέχρι το τέλος του 2013



Εφιαλτικές προβλέψεις κάνει νέα μελέτη της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Εργασία (ILO), η οποία αναφέρει ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κρίσης που βιώνει ο τομέας νεανικής απασχόλησης θα μπορούσαν να διαρκέσουν για πολλές δεκαετίες. Αποτέλεσμα, η δημιουργία μιας γενιάς νέων ανθρώπων που δεν θα μπορέσουν να βρουν μια αξιοπρεπή εργασία καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Μιλώντας με νούμερα, η ILO εκτιμά ότι  73,4 εκατομμύρια νέοι ή αλλιώς το 12,6% των νέων σε όλο τον κόσμο αναμένεται να είναι εκτός αγοράς εργασίας το 2013, συνιστώντας ένα άλμα  3,5 εκατομμυρίων στους καταλόγους των ανέργων το διάστημα μεταξύ 2007 και 2013.

Στην τελευταία της έκθεση η ILO αναφέρει ότι υπάρχει μείωση των εργασιακών προοπτικών τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και κυρίως στην ΕΕ.

"Μεταξύ 2008 και 2012 η νεανική ανεργία αυξήθηκε κατά 24,9% στις ανεπτυγμένες οικονομίες και την ΕΕ...Με τα σημερινά δεδομένα, η νεανική ανεργία  δεν αναμένεται να πέσει κάτω του 17% πριν το 2016”, προστίθεται στην έκθεση, η οποία προειδοποιεί για “τρομακτικές συνέπειες” από την ανεργία των νέων που έχουν παραπάνω προσόντα και μόρφωση (over-skilled and over-educated), οι οποίοι αναγκάζονται να καταφύγουν στη μαύρη εργασία για να επιβιώσουν.

Όπως ανέφερε στο CNBC o Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, László Andor, η Ευρώπη βρίσκεται εν μέσω μια “πολύπλοκης και σοβαρής κρίσης”, καθώς τα ποσοστά ανεργίας αφορούν άνω του 50% των νέων σε Ελλάδα και Ισπανία.

“Αν η Ευρώπη εξακολουθήσει να βασίζεται στην υπερβολική λιτότητα και τη λεγόμενη εσωτερική υποτίμηση των χωρών με έλλειμμα, δεν νομίζω ότι θα βγούμε ποτέ από τον λάκκο. Για να βγει από τον λάκκο πρέπει πρώτα να σταματήσεις να σκάβεις και να αρχίσεις να σκέφτεσαι τις μακροοικονομικές πολιτικές που θα σου προσφέρουν το πλαίσιο για να προχωρήσεις”, ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο πλουσιότερες χώρες του Βορρά μπορούν να βοηθήσουν, “απλώς ξοδεύοντας περισσότερο, επενδύοντας περισσότερο και έτσι δημιουργώντας μεγαλύτερη ζήτηση στην Ευρώπη”. 
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Αυτό είναι το ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώσουν 206.000 δημόσιοι υπάλληλοι


erwtimatologio

Τις επόμενες μέρες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα λάβουν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο θα πρέπει να αναλύσουν τη θέση εργασίας τους, ενώ θα κληθούν να περιγράψουν τη φύση και το σκοπό της εργασίας τους. Το ερωτηματολόγιο θα αποσταλεί ηλεκτρονικά σε 206.000 υπαλλήλους, που αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την κινητικότητα και τη διαθεσιμότητα που προωθεί η κυβέρνηση προς 25.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του έτους, ενώ 12.500 θα πρέπει να μπουν στο πρόγραμμα έως τον ερχόμενο Ιούνιο.

Οι υπάλληλοι θα κληθούν να απαντήσουν για το ποιος πιστεύουν ότι είναι ο σκοπός που υπηρετεί η θέση εργασίας τους, αλλά και εάν η εργασία που εκτελούν έχει εποπτικό ή ελεγκτικό ρόλο.
Υπάρχουν ερωτήσεις όπως με ποιον τρόπο επιλύουν κάποιο πρόβλημα και καλούνται να απαντήσουν με βάση προκαθορισμένες απαντήσεις, αλλά και ερωτήσεις για το εάν η εργασία απαιτεί νέες μεθόδους διαδικασίες και εγχειρίδια.
Οι υπάλληλοι θα κληθούν να απαντήσουν σε διάφορες ερωτήσεις όπως για το ποιες πιστεύουν ότι θα πρέπει να είναι οι συνέπειες για όσους κάνουν λάθη, αλλά και ποιο είναι το ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο γνώσεων για την εκτέλεση των καθηκόντων τους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γενικό ξεπούλημα: Το ΣΕΦ και 300 ακίνητα του δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ – Όλο το ΦΕΚ


933F9E509AEC81168D630C52FB8A643B
Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως και περίπου ακόμη 300 ακίνητα, μεταξύ των οποίων πρώην ξενοδοχεία Ξενία, κτίρια της ΕΡΤ, τεράστιες τουριστικές εκτάσεις στο Αιγαίο και στο Ιόνιο (Ρόδο, Κέρκυρα, κλπ) και κάμπινγκ πέρασαν στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα μεταβιβάστηκε το δικαίωμα παραχώρησης του ΣΕΦ σε τρίτους, «μέσω σύμβασης, κάθε δικαιώματος, αποκλειστικής ή μη, χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης, εκμετάλλευσης και αξιοποίησης και γενικώς κάθε είδους περιουσιακής φύσης δικαιωμάτων, κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων, άυλων δικαιωμάτων και δικαιωμάτων λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης των υποδομών», όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης.

Επίσης, μεταβιβάστηκε το δικαίωμα της επιφανείας στην έκταση του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας) του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας (ΕΑΚΝ) Αγίου Κοσμά Αττικής, καθώς και του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας (Μαρίνα) Αγ. Κοσμά Αττικής, αλλά και του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού. Μάλιστα μεταβιβάστηκε ποσοστό 30% εξ αδιαιρέτου των εν λόγω ακινήτων.

Επίσης μεταφέρθηκαν......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΝΑΤΑ ΜΑΣ, ΝΑΤΑ ΜΑΣ !..



Στη ρευστή εποχή που ζούμε είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος προβλέψεις πέρα από ένα χρονικό διάστημα που ξεπερνά το τώρα.

Υπάρχουν όμως σενάρια τα οποία ενδεχομένως να επαληθευτούν, αλλά μπορεί και όχι. Χωρίς να αποκλείεται να επαληθευτούν και εν μέρει.

Ένα τέτοιο σενάριο βασίζεται σε κάποιες προθέσεις, ή και κινήσεις που παρατηρούνται αυτό τον καιρό, σε συνδυασμό με τα σημερινά δεδομένα. Βλέπουμε, ας πούμε, τον Σαμαρά να δείχνει διαθέσεις να ηγηθεί μίας παράταξης ευρωπαϊκής προοπτικής, που θα αποτελεί στις επόμενες εκλογές τον ένα πόλο της πολιτικής σκηνής, βλέποντας το ΠΑΣΟΚ κυρίως να αδυνατεί να ανακάμψει στο ελάχιστο.

Φυσικά, αυτό σημαίνει και υπάρχουν ήδη ενδείξεις ότι αυτή η νέα παράταξη δεν θα λέγεται Νέα Δημοκρατία και θα πάψει να είναι «καραμανλικό» κόμμα, αλλά δεν ξέρουμε αν θα το πετύχει.

Βλέπουμε επίσης έναν Βενιζέλο να διαπιστώνει ότι το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ να αποτελεί ασήκωτο βαρίδι και να προσπαθεί να ξεφύγει από αυτό. Μάταια ίσως και χωρίς να μπορεί να παραδεχθεί ότι και ο ίδιος έχει ευθύνες με τους χειρισμούς του, ή ότι δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι «δεν τραβάει» σαν προσωπικότητα.

Που σημαίνει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του αποδέχεται την πιθανότητα να προσχωρήσει στην παράταξη της ευρωπαϊκής προοπτικής, αν καταφέρει να τη στήσει ο Σαμαράς.


Διαβάζουμε ακόμη την πρόταση του Πάγκαλου για ένα κοινό ψηφοδέλτιο των κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή κυβέρνηση στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές, ώστε να αντιμετωπίσουν τα αντιευρωπαϊκά κόμματα της αντιπολίτευσης και την «Χρυσή Αυγή».

Χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ιδιαίτερα η δεύτερη θα δεχθούν κάτι τέτοιο, αν και η ιδέα δεν είναι κακή. Μόνο που ο Πάγκαλος δεν είναι πλέον παράγοντας στην πολιτική ζωή και δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς είναι ο στόχος του Κουβέλη, αν και υποψιαζόμαστε ότι θέλει να υποκαταστήσει το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα της Σοσιαλδημοκρατίας.

Οι ευρωεκλογές πάντως μπορεί να αποτελέσουν κομβικό σημείο, είτε γιατί όταν θα φτάσουμε σε αυτές θα έχουν γίνει ζυμώσεις που το αποτέλεσμά τους θα το δούμε στα σχήματα που θα πάρουν μέρος, είτε γιατί θα είναι αφετηρία εξελίξεων.

Στο μεταξύ, θα δούμε αν θα ξεφουσκώσει ή θα θεριέψει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κατανοήσουμε πόσο μεγάλη είναι η απειλή της «Χρυσής Αυγής» και πως θα την αντιμετωπίσει, όχι μόνο η συντεταγμένη πολιτεία στην Ελλάδα , αλλά και η Ευρωζώνη στο σύνολό της και όλα αυτά θα εξαρτηθούν απόλυτα και με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Άγγελος Στάγκος
ΠΗΓΗ: logoplokies.blogspot.gr

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ Θέλουν να σκοτώσουν για δεύτερη φορά την Κύπρο - Ό.Ρεν: "Να επανέλθει το σχέδιο Ανάν"!



"Tώρα που βρήκαμε τον Αναστασιάδη, ας θάψουμε πέντ'-έξι φορές της Κύπρο" φαίνεται ότ σκέφτονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ετοιμάζουν δεύτερη και οριστική "κηδεία" στο κυπριακό κράτος με την επαναφορά του σχεδίου Ανάν και την παράδοσή της στην Τουρκία. 

Ο ίδιος ο Όλι Ρεν δήλωσε πριν λίγο ότι "Η επανένωση της Κύπρου είναι η καλύτερη λύση αυτή την στιγμή για το νησί, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά".

Ποιος μπορεί να το αρνηθεί αυτό; Αλλά με όρους που θα βασίζονται στις αποφάσεις του ΟΗΕ, όχι στο σχέδιο Ανάν που διέλυε την Εθνοφρουρά και δημιουργούσε δύο κράτη στο νησί σε μια συνομοσπονδία "ανεξάρτητων κρατών"

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν σε μία ακόμα επίδειξη "κοινωνικής αλληλεγγύης" στην Κύπρο, ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά την επαναφορά του σχεδίου Ανάν και κατηγόρησε τις πολιτικές ηγεσίας των Παπαδόπουλου και Χριστόφια για την έλλειψη θάρρους, δείχνοντας ότι πλέον ποντάρει στον Νίκο Αναστασιάδη για να οριστικοποιηθεί η δορυφοροποίηση της Κύπρου από την Τουρκία και να νομιμοποιηθούν τα τετελεσμένα της εισβολής.

Μιλώντας ενώπιον του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ο.Ρεν είπε χαρακτηριστικά:

“Θέλω να ολοκληρώσω με ένα προσωπικό σχόλιο. Εργάστηκα επί πέντε χρόνια ως επίτροπος Διεύρυνσης για να διευκολύνω την επανένωση της Κύπρου. Λυπάμαι που ακόμη δεν έχει επιτευχθεί αποφασιστική πρόοδος. Σήμερα, αξίζει να αναφερθεί ότι η επανένωση του νησιού θα έδινε μεγάλη ώθηση στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Κύπρου. Τώρα είναι πράγματι η ώρα να νεκραναστηθεί η διαδικασία προς την ενοποίηση”, ανέφερε χαρακτιριστικά ο κ. Ρεν.

Ούτε λέξη για τους αγνοούμενου, ούτε λάξη για τα δίκαια του κυπριακού ελληνισμού, ούτε λέξη για τους εποίκους που έχουν μεταφερθεί και έχουν αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση του νησιού, ούτε λέξη για τα εγκλήματα πολέμου των Τούρκων στο νησί.

Τίποτα!

Και τώρα θέλουν επανεκκίνηση της διαδικασίας ενοποίησης (διάβαζε δορυφοροποίηση αφού γνωρίζουμε ακόμα από την εποχή του σχεδίου Ανάν, όταν η Κύπρος στεκόταν στα πόδια της τι ακριβώς προέβλεπε το σχέδιο, φανταστείτε τώρα τι προβλέψεις θα έχει) για να λυθεί το  οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα της Κύπρου!

Με το να χαριστούν στους Τούρκους εποίκους και στους Τουρκοκύπριους όσα άρπαξαν στην εισβολή και να υπάρχουν πρακτκά δύο κράτη στο νησί...


ΠΗΓΗ.defencenet.gr:

Νέα μέλη στο Εποπτικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ



Δύο νέα μέλη διορίζονται στο Εποπτικό Συμβούλιο του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελου Λιβιεράτου.
Πρόκειται για τους κκ Δεμερτζή Βασίλειο και Λέκκο Δημήτριο, η θητεία των οποίων, όπως ορίζεται στην απόφαση, θα είναι πενταετής.
Η ΡΑΕ έχει τη δυνατότητα να προβεί σε αιτιολογημένες αντιρρήσεις, εντός τριών εβδομάδων από την κοινοποίηση των προτεινόμενων μελών, εφόσον δεν πληρούνται τα κριτήρια της παρ. 4 του άρθρου 63Ε του ν. 4001/2011.
Στην απόφαση του ΥΠΕΚΑ, επισημαίνεται εξάλλου ότι τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου κατά τη διάρκεια της θητείας τους εμπίπτουν στις ρυθμίσεις των διατάξεων του άρθρου 63 Ε του Ν. 4001/2011, όπως ισχύει. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Σκάνδαλο: Χαρίζουν μισό δις ευρώ στη Hochtief από ΦΠΑ και πάνω από 1 δις εργοδοτικές εισφορές την ώρα που τα ταμεία καταρρέουν!


20130507-183329.jpg
ΔΕΝ ΗΤΑΝ “ΜΑΚΕΤΟ”, ΑΛΛΑ ΠΑΚΕΤΟ!
ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΤΗΣ SIEMENS! ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ!
Υπάρχει επίσης και αποθετική ζημιά αφού λόγω των εξωφρενικών χρεώσεων, κατάντησαν ένα αεροδρόμιο γεωπολιτικής αξίας σε… τοπικής εξυπηρέτησης!
Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την πώληση του μεριδίου της γερμανικής Hochtief στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, το οποίο αγόρασε η θυγατρική του δημοσίου επενδυτικού ταμείου συντάξεων του Καναδά (PSP Investments). Όμως είναι απορίας άξιον, πως μια εταιρία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα, μπορεί να προβαίνει σε πώληση της περιουσίας της στην ίδια χώρα. Μήπως τηρούνται δύο μέτρα και 
δύο σταθμά;

Ας τα πάρουμε από την αρχή: Η Hochtief, χρωστά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της iTabloid, περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Η κυβέρνηση λέει πως το ίδιο ποσό φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και έτσι αν είναι, η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί εδώ το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με ΟΛΕΣ τις ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το ταμείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!

Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν βάσει των τότε αξιών, το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεξικό: Τραγωδία από έκρηξη φορτηγού που μετέφερε επικίνδυνο φορτίο


Μεξικό: Τραγωδία από έκρηξη φορτηγού που μετέφερε επικίνδυνο φορτίο
Η έκρηξη σημειώθηκε σε προάστιο της μεξικανικής πρωτεύουσας, ενώ η εφημερίδα Ελ Γιουνιβερσάλ ανέφερε ότι οι νεκροί ανέρχονται σε 23, επικαλούμενη αναφορές της αστυνομίας.
Ο Εφρέν Ρόγιας, υπουργός Εσωτερικών της πολιτείας του Μεξικού, δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι και 10 παιδιά, ενώ 45 κατοικίες και 16 αυτοκίνητα υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την έκρηξη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αρκετοί από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο εξ αυτών αναμένεται να μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να λάβουν ειδική θεραπεία.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν σπίτια και αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί εξαιτίας πυρκαγιών που προκλήθηκαν από την έκρηξη. Ορισμένα από τα θύματα βρίσκονταν στα σπίτια τους όταν έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με αναφορές των Μέσων Ενημέρωσης, το φορτηγό είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα καθώς κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο, όταν προσέκρουσε σε ένα τοίχο και το φορτίο του από υγροποιημένο αέριο εξερράγη.
«Ακούσαμε μια τεράστια έκρηξη κάτι που μας έκανε να πεταχτούμε από τα κρεβάτια μας. Το σπίτι μας κλυδωνίστηκε και η ζημιά που προκλήθηκε ήταν πολύ μεγάλη», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Ο οδηγός του φορτηγού διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου και κρατείται από τις αστυνομικές αρχές, δήλωσε αξιωματούχος της πολιτείας του Μεξικού.
Ομάδες διάσωσης έσπευσαν στην περιοχή προκειμένου να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, ενώ στήθηκαν άμεσα καταλύματα έκτακτης ανάγκης για τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια υπέστησαν σοβαρές ζημιές.
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Ενρίκε Πιένα Νιέτο, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του ατυχήματος.

 ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Τέξας: Σε νιτρικό αμμώνιο οφειλόταν η έκρηξη στο εργοστάσιο




Η αιτία της έκρηξης που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα σε εργοστάσιο λιπασμάτων στο Ουέστ του Τέξας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους14 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 200, ήταν το νιτρικό αμμώνιο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του γραφείου του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Πολιτείας του Τέξας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το κτίριο λιπασμάτων και σπόρων και αυτό που προκάλεσε την έκρηξη ήταν το νιτρικό αμμώνιο.

«Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το γιατί ακριβώς» σημείωσε, ωστόσο, Ρέιτσελ Μορίνο.

Το γραφείο του επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ηγείται της έρευνας σχετικά με την έκρηξη που σημειώθηκε στις 17 Απριλίου, μαζί με την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οινοπνευματωδών, Καπνού, Πυροβόλων Όπλων και Εκρηκτικών (ATF).

Το νιτρικό αμμώνιο είναι ένα ξηρό λίπασμα που αναμιγνύεται με άλλα λιπάσματα όπως φωσφάτα και χρησιμοποιείται σε σοδιές για να ενισχύσει την ανάπτυξη των φυτών. Μπορεί να αναφλεγεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις και είχε χρησιμοποιηθεί ως συστατικό στη βομβιστική επίθεση το 1995 στη βομβιστική επίθεση στην Πόλη της Οκλαχόμα, από την οποία είχαν βρει το θάνατο 168 άνθρωποι.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr