Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Ποιοι είναι οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για τον κορωνοϊό

 


Το υπουργείο Εσωτερικών προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου για τον κορωνοϊό

Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι ομάδες αυξημένου κινδύνου για λοιμώξεις από τον Covid-19, (στους οποίους χορηγείται ειδική άδεια απουσίας) που περιλαμβάνονται στην εγκύκλιο της 20ης Σεπτεμβρίου για την εργασία στο Δημόσιο καθορίστηκαν με Κοινή Υπουργική Απόφαση, με βάση τις εισηγήσεις της εν λόγω Επιτροπής.

Σύμφωνα με την παραπάνω ΚΥΑ ως ομάδες αυξημένου κινδύνου για σοβαρή λοίμωξη COVID 19 ορίζονται πλέον από τις 18 Σεπτεμβρίου 2020, οι εξής:

Η Λιβύη εισέρχεται ξανά στο πετρελαϊκό παιχνίδι



 Έτοιμη να εξαγάγει το πρώτο φορτίο αργού μετά από οκτώ μήνες είναι η Λιβύη, σύμφωνα με το Argus Media.

Το φορτίο αργού θα εξαχθεί από τον λιμένα Marsa el-Hariga, ανατολικά της Λιβύης, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, αποτελώντας το πρώτο τέτοιο φορτίο μετά την αναστολή των εν λόγω εξαγωγών λόγω εσωτερικών πολιτικών εντάσεων στη χώρα.

Το Argus Media αναφέρει ότι το πλοίο «Marlin Shikoku» θα φορτώσει..

Τεστ οικονομικής οδήγησης : Ποιο καύσιμο συμφέρει την τσέπη του καταναλωτή



 Οικονομικότερες μετακινήσεις προσφέρει στους Έλληνες οδηγούς η αεριοκίνηση έναντι των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στην περίπτωση που «φουλάρουν» τις μπαταρίες τους μέσω κοινόχρηστης φόρτισης.

Αυτό προέκυψε από το ευρωπαϊκό πρότζεκτ Fpc4consumers, στο πλαίσιο του οποίου προσδιορίσθηκε το κόστος συμβατικών και εναλλακτικών καυσίμων σε μία ενιαία βάση, δηλαδή σε ευρώ ανά 100 χλμ. Με συντονιστή το ελληνικό υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και φορέα υλοποίησης..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

 



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 22/09/20 επιδόθηκε στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία από τους τέσσερις (4) συναδέλφους που προσυπογράφουν τη συλλογή υπογραφών, όπου ζητούν τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης με το ερώτημα μομφής προς ολόκληρο το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ.

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούν τη νομιμότητα (καταστατική, συνδικαλιστική ή νομική) της αλλαγής του Προεδρείου. Παρόλα αυτά, μας καλούν..

Fire & Emergency Awards 2020: Ανάδειξη της ΕΛΠΕ σε «Safe Company of the Year»




Το βραβείο "Safe Company of the Year" απονεμήθηκε στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης Fire & Emergency Awards 2020 που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, στις 15 Σεπτεμβρίου, με στόχο την επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών και υπηρεσιών πυρόσβεσης και έκτακτης ανάγκης επιχειρήσεων, οργανισμών αλλά και παρόχων σχετικών υπηρεσιών και λύσεων.

Συγκεκριμένα, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έλαβε τα περισσότερα βραβεία συνολικά, στις παρακάτω 9 + 1 κατηγορίες:

«ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ «ΚΡΟΥΣΜΑ» ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ



Την ώρα που η πανδημία έχει προκαλέσει σωρεία προβλημάτων στην αγορά εργασίας, την ώρα που αρκετοί εργοδότες χρησιμοποιούν την πανδημία ως πρόσχημα για καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, την ώρα που οι εργαζόμενοι όσο ποτέ άλλοτε έχουν την ανάγκη συλλογικής εκπροσώπησης μία ακόμη «πανδημία» κάνει την εμφάνισή της. Αυτή των μεταθέσεων, των απολύσεων και των συνδικαλιστικών διώξεων. Τελευταίο «κρούσμα», η μετακίνηση..

Πώς η Σαουδική Αραβία απειλεί το μέλλον του ΟΠΕΚ

 


Τα 60α γενέθλια του ΟΠΕΚ έπρεπε να ήταν λόγος για εορτασμό, αλλά ο μεγαλύτερος παραγωγός του Σαουδική Αραβία βάζει όλο και περισσότερο τα συμφέροντά της πάνω από τους στόχους της σύμπραξης και έχει θέσει σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ΟΠΕΚ σύμφωνα με ανάλυση του Simon Watkins στο OilPrice.

Ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια αυτόν τον μήνα από το Ιράν, το Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία και τη Βενεζουέλα. Ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (ΟΠΕΚ) προήλθε..

ΕΔΕΥ: Έξι μήνες παράταση στην πρώτη φάση ερευνών στα Ιωάννινα- Γιατί ζήτησε κι άλλο χρόνο η Repsol

 


Οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η πανδημία του Covid-19 στην αγορά των πετρελαιοειδών δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον κλάδο του upstream.

Όλοι οι μεγάλοι πολυεθνικοί κολοσσοί που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων έχουν ανακοινώσει περικοπές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα επενδυτικά τους προγράμματα, εξαιτίας της κατάρρευσης των τιμών του αργού πετρελαίου. Η κατάσταση μάλιστα ..