Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει την παραγωγικότητα

Από το naftemporiki.gr
Έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης αποκαλύπτει ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση για αρκετές εβδομάδες δεν είναι μόνο ανθυγιεινή, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων.

«Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με την αρνητική επίπτωση που μπορεί να έχει η ατμοσφαιρική ρύπανση στην υγεία, αλλά ως οικονομολόγοι θέλαμε να αναζητήσουμε άλλες κοινωνικοοικονομικές συνέπειες. Στόχος μας με αυτή..

Σε Λειτουργία ο Πλωτός Σταθμός-Γίγας Prelude Floating LNG της Shell, στην Αυστραλία

Από το energia.gr
Ξεκίνησε η παραγωγή στον εντυπωσιακό πλωτό σταθμό παραγωγής, μεταφοράς, επεξεργασίας και υγροποίησης φυσικού αερίου, Prelude Floating LNG (FLNG) της Shell Αustralia, που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή Browse, στις βορειοδυτικές ακτές της χώρας.

Η εταιρεία ανέφερε ότι διάνοιξε τα υποθαλάσσια φρεάτια στο πεδίο και είναι, πλέον, έτοιμη να εισέλθει στα στάδια της έναρξης και επέκτασης του έργου, κατά τα οποία θα παράγεται και θα μεταφέρεται φυσικό αέριο και συμπύκνωμα, μέσω της γιγαντιαίας αυτής εγκατάστασης.

Η επέκταση που θα επακολουθήσει, θα συμβάλει..

Το εμπόριο καυσίμων, και πάλι, κέντρο έντασης στη Βουλγαρία

Από το energypress.gr
Η Εθνική Ένωση Πρατηριούχων και Μεταφορέων Καυσίμων, στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 εταιρείες, αρχίζει, από αυτή τη βδομάδα διαμαρτυρίες «κίτρινων γιλέκων». Η Ένωση έχει προγραμματίσει διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις και κλείσιμο των συνοριακών διαβάσεων, είπε, σε συνέντευξή του στην Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία, ο εκπρόσωπός της Σίμο Σίμοφ, σύμφωνα με τον οποίο: Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, αγωνίζονται για το ψωμί τους.

Η ένταση προκλήθηκε από το Νόμο περί καυσίμων, ο οποίος θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ στα τέλη Ιανουαρίου. Σύμφωνα με την Ένωση, ο νέος νόμος θέτει ..

Σταθάκης στο Bloomberg: Έρχονται συμφωνίες με Αμερικανούς για τον εφοδιασμό της Ελλάδας με LNG – Στις 28/1 οι προσφορές για τα ΕΛΠΕ

Από το worldenergynews.gr
Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου περιμένει τις προσφορές των ενδιαφερομένων για τα ΕΛΠΕ όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, κ. Σταθάκης στο Bloomberg, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι έχει γίνει λεπτομερής προετοιμασία και θα ξεπεραστούν τα όποια τελευταία εμπόδια για την ιδιωτικοποίηση.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός υποστήριξε ότι είναι πλέον θέμα χρόνου η σταθερή τροφοδοσία της Ελλάδας και με φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ. «Οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει αναφορικά με ποσότητες και τιμή, οπότε το αποτέλεσμα είναι..

Βουτιά 5% στις πωλήσεις καυσίμων το 2018

Από το energypress.gr
Τέσσερις μήνες μετά την έξοδο από το μνημόνιο, θα ήταν λογικό η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα να ανεβάζει ταχύτητες σε δείκτες- οδηγούς της οικονομίας, όπως τα καύσιμα. Τα απολογιστικά ωστόσο στοιχεία για το 2018 που συγκέντρωσε ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών δείχνουν το αντίθετο, αφού η χρονιά έκλεισε με μείωση 5% σε όγκους πωλήσεων. 

Συνεχίζοντας την επί επτά συναπτά έτη πτωτική τους πορεία, οι βενζίνες υποχώρησαν..

Νορβηγία: Στόχος όλα τα νέα οχήματα να είναι ηλεκτρικά το 2025

Από το naftemporiki.gr
Σχεδόν το ένα τρίτο όλων των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη Νορβηγία πέρυσι ήταν αμιγώς ηλεκτρικά, ενισχύοντας τη φήμη της σκανδιναβικής χώρας ως την καλύτερη αγορά στον κόσμο για τα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η πλούσια σε πετρέλαιο Νορβηγία στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εκπομπών από νέα αυτοκίνητα έως το 2025 και προσφέρει γενναιόδωρες επιδοτήσεις σε αγοραστές ώστε να επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα. Το 2018, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ..

Γιατί οι πετρελαϊκές εταιρίες των ΗΠΑ θα κλείσουν φέτος αρκετές πλατφόρμες εξόρυξης

Από το worldenergynews.gr
Η κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου στα τέλη του 2018 οδηγεί τις αμερικανικές εταιρίες έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων να κλείνουν πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου και να αναστέλλουν τα σχέδιά τους για νέες γεωτρήσεις το 2019. 

Σύμφωνα με αναλυτές της εταιρείας Simmons and Co, ο αριθμός των εξεδρών πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα μειωθεί..

Αύξηση 40% στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου της PetroChina το 2018

Από το worldenergynews.gr
Η κινεζική εταιρεία παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου PetroChina άντλησε 4,27 bcm σχιστολιθικού φυσικού αερίου στη νοτιοδυτική επαρχία Σιτσουάν το 2018, αυξημένη κατά 40% από το 2017, ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία CNPC τη Δευτέρα 7/1/20-19.

Περίπου 6 bcm αντλήθηκαν από την εγχώρια αντίπαλη εταιρεία Sinopec Corp πέρυσι. Η Sinopec είναι ο κορυφαίος παραγωγός φυσικού αερίου που..