Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Είναι εφικτή (;) η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει Αλάσκα και Κίνα

Από το bankingnews.gr
Όταν ο κυβερνήτης της πολιτείας Αλάσκα, Bill Walker, επικεφαλής μίας εμπορικής αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Πεκίνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε την ελπίδα ότι θα επέστρεφε με καλά νέα σχετικά,με την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου μήκους 800 χιλιομέτρων που θα συνέδεε την αμερικανική πολιτεία με την Κίνα. 

Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρίας της Κίνας δήλωσε ότι "μετά από εκτενείς έρευνες και αξιολόγηση πολλών παραμέτρων νομίζω ότι ..

Πρόσκληση για την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε."

Από το usay.gr
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπροσώπων του Τύπου, οι οποίοι επιθυμούν να παραστούν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Εταιρείας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 06/06/2018 στις 12:00’, θα υπάρχει..

Εργαλείο απεικόνισης των δεδομένων σχετικά με το έργο «Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις ηλικίες»

Από το osha.europa.eu
Το εργαλείο απεικόνισης δεδομένων επισημαίνει τα κύρια πορίσματα του έργου που εκπονεί ο EU-OSHA, κατόπιν αιτήματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έργο στοχεύει στην κατανόηση των ζητημάτων επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας (ΕΑΥ) στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού της ΕΕ.

Το εργαλείο αυτό παρέχει πρόσβαση σε μια οπτική απεικόνιση των δεδομένων σχετικά με τη δημογραφική κατάσταση, την απασχόληση, τις συνθήκες εργασίας και την υγεία, στο πλαίσιο της γήρανσης του εργατικού δυναμικού, καθώς και των δεδομένων σχετικά με την ΕΑΥ και τις συναφές πολιτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.

Το εργαλείο είναι διαδραστικό και οι χρήστες μπορούν:

ΝΕΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ILO ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Από το gsee.gr
Ο αγώνας της ΓΣΕΕ σε διεθνές επίπεδο κατά των απαράδεκτων «μνημονιακών» μέτρων αναδιάρθρωσης της αγοράς εργασίας, εισέρχεται για μία ακόμα φορά σε κρίσιμη φάση με την ένταξη της Ελλάδας στην παγκόσμια λίστα των 25 χωρών που εγκαλούνται προς εξέταση για την παραβίαση θεμελιωδών Διεθνών Συμβάσεων Εργασίας στην φετινή 107η τριμερή Διάσκεψη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) στη Γενεύη.

Αιχμή της προσφυγής της ΓΣΕΕ, που έχει ..

Στο κόκκινο ξανά η αγορά καυσίμων - Τι έδειξαν τα στοιχεία ΕΛΠΕ και Μότορ Όιλ - Έπεσαν οι τιμές στα πρατήρια

Από το energypress.gr
Με αρνητικό πρόσημο μπήκε το 2018 ο κλάδος καυσίμων όπως δείχνουν τα αποτελέσματα των δύο διυλιστηριακών ομίλων που ελέγχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.
Καθοριστικός παράγοντας για τη μείωση σε σχέση με πέρυσι, στάθηκε η καταρράκωση των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης, την ίδια στιγμή που οι πωλήσεις του πετρελαίου κίνησης συνεχίζουν..

Ανακαλύφθηκαν τρία γιγάντια φαράγγια κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής

Από το naftemporiki.gr
Τρία τεράστια και βαθιά φαράγγια, καθένα από τα οποία έχει μήκος εκατοντάδων χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκαν από Βρετανούς επιστήμονες κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής.

Το μεγαλύτερο από τα φαράγγια (Foundation Trough) έχει μήκος άνω των 350 χιλιομέτρων και πλάτος 35 χιλιομέτρων, το δεύτερο (Patuxent Trough) έχει μήκος πάνω..

Οδηγός "Fast Track" από ΤΑΙΠΕΔ για δεσμευτικές προσφορές στα ΕΛΠΕ το αργότερο έως τέλη Ιουλίου - Βήμα -βήμα η διαδικασία

Από το energypress.gr
Σε ρυθμούς fast-track πιέζει το ΤΑΙΠΕΔ τους συμβούλους του διαγωνισμού των ΕΛΠΕ να τον ολοκληρώσουν, ώστε ει δυνατόν έως το τέλος του έτους να έχει υπογραφεί η συμφωνία μεταβίβασης στο νέο αγοραστή.

Και η εντολή που έχει δώσει το Ταμείο σε συμβούλους και υπηρεσίες είναι οι εγκριτικές ενέργειες που απαιτούνται να τρέξουν παράλληλα και όχι σειριακά, προκειμένου ει δυνατόν έως τα τέλη Ιουλίου, να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές.

Στη πράξη αυτό σημαίνει ότι..

Κύπρος: 7,8 εκατ. ευρώ χορηγίες από πετρελαϊκές εταιρείες

Από το worldenergynews.gr
Το ποσό των €5 εκατ. δαπανήθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια (2013 - 2017) για σπουδές και εκπαίδευση στον τομέα των Υδρογονανθράκων, ενώ προβλέπεται κονδύλι ύψους €2,8 εκατ. για το έτος 2018.

Πρόκειται για ένα υπέρογκο ποσό, για το οποίο οι βουλευτές της Επιτροπής Οικονομικών ζήτησαν από το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας την κατάθεση..

ΕΛΠΕ: Το πρώτο τρίμηνο του 2019 η ενσωμάτωση των 283,7 εκατ. ευρώ από την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Από το worldenergynews.gr 
Στα οικονομικά αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων για το πρώτο τρίμηνο του 2019 αναμένεται να καταγραφούν τα έσοδα από την πώληση του 35% του ΔΕΣΦΑ στην κοινοπραξία των ευρωπαίων διαχειριστών με επικεφαλής την ιταλική Snam, με τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν να αξιοποιούνται για μείωση του δανεισμού και επιστροφές στους μετόχους. 

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα των ΕΛΠΕ από ..

Ελεύθεροι, με ποινές «χάδι», ο Φωτόπουλος και άλλοι συνδικαλιστές για το «πάρτι» στη ΔΕΗ

Από το iefimerida.gr
Αυλαία στη δίκη των χρυσών επιχορηγήσεων της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ με πολλές αθωώσεις και όλους τους καταδικασθέντες ελεύθερους μέχρι την δίκη τους από το Εφετείο.

Το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων μετά από πολύμηνη διαδικασία, κήρυξε αθώους, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους στην υπόθεση των επιχορηγήσεων της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ την τριετία 2008-2011.

Το δικαστήριο έκρινε..

Νέο ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ - Έφθασε στα 10,47 εκατ.bpd τον Μάρτιο

Από το worldenergynews.gr
Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσε άνοδο 215.000 βαρελιών ημερησίως (bpd) στα 10,47 εκατομμύρια bpd το Μάρτιο, καταγράφοντας νέο υψηλό,  σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη 31/5/2018 η Energy Information Administration (EIA).

Η παραγωγή στο Τέξας αυξήθηκε κατά 4% σε σχεδόν 4,2 εκατομμύρια μονάδες βάσης, ρεκόρ με βάση τα στοιχεία από το 2005. Η λεκάνη των Permian  η οποία εκτείνεται..