Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Βαρύ το Πλήγμα για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων για Κύπρο και Ελλάδα Λόγω Κορωνοϊού

Από το energia.gr
Η τεράστια και πέρα από κάθε πρόβλεψη μείωση της ενεργειακής ζήτησης τους τελευταίους μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού, μαζί με την συνεπακόλουθη κατάρρευση των τιμών του αργού, ως γνωστό δημιούργησαν εκτεταμένα  προβλήματα στις πετρελαϊκές εταιρείες ιδιαίτερα αυτές που δραστηριοποιούνται στο τομέα των ερευνών και της..

Ευνοϊκή συγκυρία ο COVID 19 για την συγχώνευση πετρελαϊκών κολοσσών - Το σενάριο «ExChevBrit»

Από το worldenergynews.gr
Ως μια σημαντική ευκαιρία προβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού, προκειμένου να γίνουν συγχωνεύσεις σε μεγάλους κλάδους της παγκόσμιας οικονομίας. Ανάμεσά τους, τομείς όπως τηλεπικοινωνίες, τα αυτοκίνητα, τα καταναλωτικά αγαθά και η ενέργεια.
Σύμφωνα με τον Rob Cox, παγκόσμιο ανταποκριτή του Reuters Breakingviews, είναι αρκετά εφικτό να προχωρήσουν τέτοιες σκέψεις και στο επίπεδο..

Οι αποφάσεις της Tupras επηρεάζουν άμεσα την εξέλιξη της θέσης των ελληνικών διυλιστηρίων στην περιφερειακή αγορά

Από το energypress.gr
Προσδοκίες μεγέθυνσης του μεριδίου της τουρκικής αγοράς στις εξαγωγές πετρελαϊκών προϊόντων των ΕΛΠΕ το επόμενο τρίμηνο έχει γεννήσει η απόφαση της τουρκικής Tupras να διακόψει τη λειτουργία του διυλιστηρίου της στη Σμύρνη, όπως έγραψε πρόσφατα το energypress.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, η κατάσταση μοιάζει να είναι εξαιρετικά θολή για την τουρκική εταιρεία, γεγονός που διαμορφώνει..

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΣΕΕΠ


Δέσμευση της Google να σταματήσει την κατασκευή λογισμικών για εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου

Από το worldenergynews.gr
Η Google δεσμεύτηκε να σταματήσει να κατασκευάζει εργαλεία προσαρμοσμένης τεχνητής νοημοσύνης (AI) που βοηθούν τις εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου να εξάγουν ορυκτά καύσιμα παγκοσμίως.
Σύμφωνα με όσα αναμεταδίδει το CNBC, μια έκθεση της Greenpeace υπογράμμισε τον τρόπο με τον οποίο η Google, η Microsoft και η Amazon χρησιμοποιούν διακομιστές AI και αποθήκης για να βοηθήσουν τους Shell, BP και ExxonMobil να εντοπίσουν και να ανακτήσουν αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη γη.
Ένας εκπρόσωπος της Google επιβεβαίωσε..

Ενέργεια: Καταριανή «επέλαση» και στην Αφρική

Από το naftikachronika.gr
Η Qatar Petroleum κατέληξε σε συμφωνία με την Total για την απόκτηση του 45% του συμμετοχικού ενδιαφέροντος στα πεδία CI-705 και CI-706 στη Λεκάνη Tano στις ακτές της Ακτής Ελεφαντοστού.

Τα δύο πεδία καλύπτουν έκταση 3.200 τ.χλμ., διαθέτουν βάθος υδάτων που κινείται σε ένα εύρος 1.000-2.000 μ., ενώ βρίσκονται 35 χλμ. από τη στεριά και 100 χλμ. από τα πεδία Foxtrot, Espoir και Baobab. Τα τελευταία χρόνια, η ευρύτερη..

ESA: «Ξεκίνησε η διαδικασία αντιστροφής των πόλων της Γης! - Χάθηκε το μαγνητικό πεδίο μεταξύ Αφρικής & Ν.Αμερικής»!

Από το pronews.gr
Σαφής εξασθένιση του μαγνητικού πεδίου της Γης στην περιοχή μεταξύ της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής παρατήρησε ότι συμβαίνει ο Υπηρεσία Διαστήματος της Ευρώπης (ESA), ερευνώντας μια σειρά γεωμαγνητικών ανωμαλιών που οδηγούν εδώ και πέντε χρόνια στην δημιουργία τεχνικών προβλημάτων σε δορυφόρους, αεροσκάφη και τηλεπικοινωνίες!

Συγκεκριμένα έχει παρατηρηθεί μια μεγάλη..

Μικρότερη των αρχικών προβλέψεων η μείωση στα υγρά καύσιμα κίνησης τον Μάιο

Από το worldenergynews.gr
Θετική ανατροπή δείχνουν τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία για την πορεία των πωλήσεων υγρών καυσίμων τον τρέχοντα μήνα, συγκριτικά με τις προβλέψεις που γίνονταν τον Απρίλιο, και οι οποίες μιλούσαν για τη συνέχιση της πολύ έντονα πτωτικής πορείας.

Έτσι, σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου της εμπορίας πετρελαιοειδών, με βάση το πώς κινήθηκε η αγορά το πρώτο 20ήμερο του Μαΐου, μία ασφαλής..