Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και άγχος στην εργασία

Από το osha.europa.eu
Οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το εργασιακό άγχος συγκαταλέγονται μεταξύ των μεγαλύτερων προκλήσεων στον τομέα της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας. Επηρεάζουν σημαντικά την υγεία των ατόμων, των επιχειρήσεων και των εθνικών οικονομιών.

Το άγχος θεωρείται από τους μισούς περίπου ευρωπαίους εργαζόμενους σύνηθες φαινόμενο στον χώρο εργασίας τους και ευθύνεται περίπου για τις μισές χαμένες εργάσιμες ημέρες. Τα άτομα που πάσχουν από άγχος συνήθως παρεξηγούνται ή στιγματίζονται, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Εντούτοις, όταν οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι και το άγχος αντιμετωπίζονται ως οργανωτικό ζήτημα και όχι ως προσωπική αδυναμία, μπορούν να είναι εξίσου διαχειρίσιμοι με οποιονδήποτε άλλο κίνδυνο για..

Αυστραλία: Για πρώτη φορά στην κορυφή των εξαγωγών LNG

Από το naftikachronika.gr
Η Αυστραλία έγινε για πρώτη φορά η κορυφαία εξαγωγική χώρα LNG παγκοσμίως ξεπερνώντας με αυτό τον τρόπο το Κατάρ που κατείχε μέχρι προσφάτως τα ηνία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυστραλιανή στατιστική αρχή, η χώρα εξήγαγε 6,55 εκατ. τόνους LNG τον Νοέμβριο έναντι των 6,27 εκατ. τόνων του Κατάρ.

Να σημειωθεί ότι το LNG αποτελεί..

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,ΕΥΕΛΙΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ Η ΕΚΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ/ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΝΕΕΤS) ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ

Από το inegsee.gr
Η παρούσα μελέτη επιχειρεί μια ολοκληρωμένη ανάλυση των βασικών οικονομικών μεγεθών, των ανισοτήτων και των λοιπών κοινωνικών παραμέτρων που συγκροτούν τις τοπικές αγορές εργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΠΝΑ). 

Αντλώντας από την πλούσια παράδοση των κριτικών πολιτικοοικονομικών αναλύσεων, εξετάζει τα πλέον πρόσφατα εμπειρικά (πρωτίστως δευτερογενή και σε μικρότερο βαθμό πρωτογενή) δεδομένα για την τρέχουσα κατάσταση και τις προοπτικές για την εργασία στην ανθεκτική (resilient) ΠΝΑ. 

Παράλληλα, επιχειρεί για πρώτη φορά..

Ρωσία: Αύξηση 38,6% στα έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου το 2018

Από το euro2day.gr
Οι εξαγωγές πετρελαίου στο διάστημα Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2018 αυξήθηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017 κατά 38,6% φθάνοντας τα 106,59 δισ. δολάρια, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τελωνειακής Υπηρεσίας της Ρωσίας.

Τον Οκτώβριο τα έσοδα από τις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου έφθασαν τα 12,359 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 6,5% σε σχέση με τα έσοδα του Σεπτεμβρίου. Ο φυσικός όγκος του εξαγόμενου πετρελαίου στον διάστημα..